کاشان نیوز: روز دوشنبه حضور استاندار اصفهان در کاشان برای افتتاح چندین طرح نه چندان مهم در رأس اخبار استانی و رسانههای کاشان قرار داشت و سایت استانداری هم خبر را اینگونه منتشر کرد: «… در این سفر پروژههای خیابان حریر و مخمل، ساختمان شورای اسلامی شهر کاشان در ۴ طبقه به مساحت ۴ هزار متر مربع،… افتتاح و به بهره برداری رسید.»1
در مقایسه آن خبر با خبر خبرگزاری فارس نتیجهای دیگر بدست میآید: «ساختمان شورای شهر کاشان نیز با ۶۳۶ مترمربع زیربنا در چهار طبقه و با هزینهای بیش از یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به بهرهبرداری رسید.»2
بیتوجهی نسبت به کاشان آنقدر رواج یافته که اندکی در تحریر خبردقت بخرج داده نشده و کسی نیز زحمت بازخوانی آن را به خود نداده است.
در کاشان اما، 8 ماه از ریاست جمهوری دکتر روحانی میگذرد، و هنوز مدیران دولت قبل در فضای بودن یا رفتن معلقاند. بعضیها مانند معاون سیاسی استاندار و فرماندار آران و بیدگل راه خود را گرفته و رفتند، اما عدهای که ماندهاند مطمئن از ماندن نیستند، و نتیجه آن هم معلوم است.
پس از تغییر دولت فعالان عرصه سیاست در کاشان تلاش نفسگیری را برای تعیین فرماندار بومی آغاز کردند، اما با وجود اینکه اشخاصی صاحب نفوذ نیز در این موضوع دخالت داشتند، کاشان کماکان از زمان شروع بکاردولت روحانی، با فرماندار دولت قبلی اداره میشود.
پس از استقرار دولت جدید تا کنون تغییرات مدیران محدود به تغییر سرپرست اداره میراث فرهنگی، رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، رئیس بنیاد شهید، رئیس جهاد کشاورزی و رئیس اداره منابع طبیعی کاشان بوده که درسه مورد آن از نیروی غیر بومی استفاده شده و حرف و حدیتهای خاصی هم در پی داشته است.
بکرات شنیده میشود که برای استقلال حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی آران و بیدگل قرار است «نیاسر» از حوزه کاشان جدا شود. آنگونه که برای استقلال حوزه انتخابیه نطنز و بادرود، قمصر از کاشان جدا شد. و الان با اینکه بخشداری قمصر متعلق به فرمانداری کاشان است و با وجود ۲۵ کیلومتر فاصله با کاشان و بیش از 100 کیلومتر با نطنز، این شهر جزیی از حوزه انتخابیه نطنز و بادرود است.
باز شنیده میشود که تنها شرکت طرف قرارداد «صندوق بیمه محصولات کشاورزی» که تا کنون در کاشان بوده قرار است به اردستان برده شود در حالیکه شرکتی مشابه در حال حاضر در اردستان به فعالیت مشغول هست.
این صندوق تحت نظر بانک کشاورزی مسئول «بیمه»، «برآورد» و «پرداخت» خسارت به کشاورزان است، صندوق بیمه محصولات کشاورزی بر اساس ماده ٢٧ اساسنامه، بمنظور جلوگیری ازتورم سازمانی وحداکثر استفاده از امکانات موجودعملیات اجرایی بیمه کشاورزی در حد کمی وکیفی وزمان بندی تعیین شده توسط بانک کشاورزی و شعب آن درسراسر کشور انجام وکلیه وسائل وخدمات مورد لزوم به پیشنهاد هیات مدیره صندوق از طریق بانک تامین گردیده.
اما در دولت سابق اجرای بیمه کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده و بانک کشاورزی عملاً از اقدام در این مورد خودداری میکند و شرکتهایی موسوم به «کارگزار» با بکار گیری فارغ التحصیلان و کسانی که دارای مجوز نظام مهندسی کشاورزی هستند تاسیس شده و اقدام به بیمه کشاورزی میکنند و از جمله آنها در کاشان شرکت «آتیه سبز کاسیان» است که با مشارکت شرکت «حامی کشت کویر» اردستان در زمینه بیمه و پرداخت خسارات وارده در کاشان، آران و بیدگل، نطنز، بادرود، زواره، اردستان، نائین و خور وبیابانک فعالیت میکنند.
-در مورد مشکلات و نقایص موجود در این شرکتها به تفصیل گزارشی در دست تهیه میباشد که تقدیم خواهد شد-.
اکنون در سایه سکوت سنگین مدیران شهرستان، به دلایل نامعلوم مدیران «شرکت آتیه سبز کاسیان» در صدد انتقال آن به اردستان هستند که در این صورت «بیمه» و «برآورد خسارت»های وارده به کشاورزان کاشان و «پرداخت خسارت» باید توسط شرکت مستقر در اردستان انجام شود. این موضوع زمانی قابل توجه خواهد بود که با توجه به کسورات اعمال شده توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی در مواقع پرداخت خسارت، از آنجا که مساحت مزارع و باغات کشاورزی اردستان در برابر اراضی کشاورزی کاشان به نصف هم نمیرسد سهم کاشان از دریافت خسارت چنان اندک خواهد بود که فاتحه بیمه در کشاورزی کاشان را باید خواند.
کاشان اگر چه گذشته پرافتخاری داشته است اما در صورت ادامه شرایط فعلی مطمئناً آینده روشنی نخواهد داشت.
——————-
1-http://www.ostan-es.ir/?ModuleId=14188&id=18161
2-http://www.ostan-es.ir/?ModuleId=14188&id=18161
برای نمایش بزرگتر تصاویر بر روی آنها کلیک کنید