کاشان نیوز– سعید غلامیان: امروز در کاشان چهارمین مدیر پس از روی کار آمدن دولت روحانی تغییر خواهد کرد، تا کنون در انتخاب این چهار نفر دو غیربومی انتخاب شدهاند، مدیر خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) که اصفهانی و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری که اردستانی است. این یعنی تا امروز، پنجاه درصد تغییرات در سطوح مدیریتی کاشان تمایل به سوی غیر بومی بودن داشته است، ممکن است این روش راهی برای سنجش و افکار عمومی برای انتخاب فرماندار کاشان نیز باشد.
کاشان شهری است با مشکلات فراوان که رو بسوی بحران دارد، بحرانی که ناشی از مدیریت ضعیف بعض مدیران است نه حاصل یک روند طبیعی، شاهد مثال این مسئله بحران آب است. بحرانی که مدیران شرکت آب وفاضلاب آن را بزرگترین چالش پیش روی کاشان میدانند ولی مدیر امور منابع آب کاشان معتقد است در کمیت آب بحرانی وجود ندارد و بحران در کیفیت آب است، مورد دیگر اختلاف نظر در مورد پروژه فاضلاب کاشان بین شورای شهر، شهرداری و شرکت آب و فاضلاب است، مورد دیگر گشودن فرودگاه کاشان بر روی مسافران شخصی و پروازهای عادی است که بارها موضع گیریها متعددی در پی داشته است ودیگر سیاستهای فرهنگی است که صداهای ناساز مختلفی از جایگاههای متعدد فرهنگی و هنریاش شنیده میشود تا جایی که حتی برای برگزاری یک آزمون داخلی و کم اهمیت چند رسانه خبری مجازی، سازمان رفاهی تفریحی شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد موضع گیریهای متفاوتی از خود بروز میدهند و نهایتاً فرمانداری دخالت کرده و مانع برگزاری آن میشود.موارد متعدد است، اما میتوان با توجه به تخصص و آشنایی با مسائل و مشکلات شهرستان، مدیران کاشانی و دست اندرکاران مدیریت کاشان را از میان برجستگان کاشانی انتخاب کرد تا با همآهنگی و همافزایی مشکلات شهرستان را حل کرده و اجازه نداد این مشکلات به بحران بیانجامند.
یک راه ایجاد این همآاهنگی انتخاب مدیران بومی متخصص است که میتواند همدلی، هم افزایی و نزدیکی بیشتری ایجاد کند، قطعاً کاشانیها بهترین نیستند، و مسلماً همه غیر بومیها هم بد نیستند، کما این که مدیر جدید منابع طبیعی و آبخیزداری همانگونه که در خبر مربوطه نیز آمده بود شخصی خلاق و مدیری پرتلاش است. اما آیا با شرایط و اوضاع کاشان آشناست؟ آیا مشکلات منابع طبیعی کاشان را میشناسد؟ آیا خواهد توانست همچون یک محلی بدون اتلاف وقت بر سر مسایل خاص و در اولویت کاشان برود؟ یا دست یافتن به همین یک مسئله زمان زیادی طلب خواهد کرد؟ شاید ایشان توانسته با مطالعه و تحقیق و تجربیات قبلیاش کاشان را بشناسد، اما آیا همآهنگ شدن وی با کارشناسان اداره متبوعاش زمانبَر نیست؟ آیا مقاومت محلیهایی که با آمدن ایشان خود را دچار اجحاف میبینند مشکل ساز نخواهد بود؟ ما نباید فراموش کنیم که در ارجح اصول مدیریت بهره گیری از روانشناسی اولویت خاصی دارد. و از این نظر ترجیح دادن غیر بومی برای کاشان توسط مدیران استان در کاشان احساس بدی را ایجاد نخواهد کرد؟ آیا این به نفع کاشان است؟ و آیا این تقویت منافع کلان ملی را مد نظر قرار داده است؟ مگر نه اینکه عدم همسازی افراد یک مجموعه باعث ناهمآهنگی و اتلاف سرمایه و وقت خواهد شد؟ واقعاً اصرار استان برای اینکه مدیران کاشان را از برجسته گان کاشانی انتخاب نکند چیست؟
مدتهاست که کاشانیها نسبت به انتخاب فرماندار غیر کاشانی حساس شدهاند و به درستی میخواهند اثبات کنند کاشان در جایگاه و شرایطی قرار گرفته که میتواند از نیروها و فرزندان خودش بهره گیری کند، و بیتوجهی به این خواسته به حق تبدیل به عقدهای نهان و فروخورده شده است. احساس بی توجهی و نادیده گرفته شدن استعدادهای کاشان جَو بدی ایجاد کرده است.
کاشان شهری پر استعداد است و باید در جایگاه و قد و قواره و اهمیتاش دیده شود و خواه ناخواه خود را بر دیدگاههای کوتهنگر یا بیتوجه تحمیل خواهد کرد، اما در این میان دچار کشمکشی خواهد شد که جز فرسودن و فرسوده شدن نتیجهای عاید نخواهد شد.
بازگشت به صفحه اول
اجتماعی , اخبار , سخن روز
عدم انتخاب مدیر بومی برای کاشان به سود کیست؟
لینک خبر:http://kashannews.net/?p=25955