کاشان نیوز– سیدجعفر فاطمی نوشآبادی: نخستین مطالبه عمومی که پس از پیروزی هر رئیس دولتی در هر جای این کره خاکی وجود دارد و ایران نیز از آن مستثنی نیست، تغییر تیم اجرایی از کابینه گرفته تا مسولین ایالتی، استانی و شهرستانی است. افردای که باایمان به اهداف آن دولت در مسیر تحقق آنکه جزو مطالبات مردم نیز هست باورمندانه گام بردارند.
با پیروزی و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، انتظارعمومی برای حل مشکلات مردم و کشور در حوزههای مختلف رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. امیدی که هر چه چاشنی تدبیر در آن بیشتر باشد، مقبولیت، محبوبیت و تاثیرات دولت را بیشتر خواهد کرد.
یازدهمین رئیس جمهور ایران که به سیاستهای فرهنگی، دیپلماتیک و داخلی دو دولت گذشته انتقاد داشت، با تکرار این جمله که «هر کس میخواهد وضع هشت سالی که گذشت ادامه یابد به من رای ندهد» امیدهایی را در دل ملت زنده کرد که در آن برهوت بیتدبیری و تکروی، نشان از عقلانیتی عمیق برای تغییر در رویکرد دولت خود داشت و این همان چیزی بود که که به یکباره چون موجی به دنبال روحانی به راه افتاد..
آران وبیدگل که در اقدامی خارق العاده در سالهای قبل خود را از سیطره کاشان رها ساخته و به شهرستانی مجزا بدل شده بود، آرزوی داشتن نمایندهای مستقل داشت زیرا همیشه و پس از انقلاب نمایندههای کاشانی یا معرفی شده کاشان بودند و آران وبیدگل هم به واسطه اختلافات داخلی و هم جمعیت کمتر از کاشان در سایه انتخاب ایشان قرار میگرفت.
تعدد نامزدهای انتخاباتی در دوره قبلی (دور نهم) در کاشان، وابستگی هر یک به اهرمهای قدرت در کاشان، اطمینان هریک مبنی بر پیروزی خود و به حساب نیاوردن آران وبیدگل، معادلات را به گونهای رقم زد که یک دیپلمات نظامی باسابقه از آران وبیدگل، گوی سبقت را از رقیبان ربوده و در میان بهت و حیرت همگان به عنوان نماینده دو شهرستان انتخاب شود.
البته نقش انکارناپذیر مردم منطقه بیدگل در این انتخاب، قابل اغماض نیست، نقشی که اکنون باعث حرف و حدیثهای فراوان در شهرستان شده است.
منصوری در حین انتخابات کوشید تا با ایجاد اتحاد بین مردم آران و بیدگل، به دوهدف دست یابد: اول وحدت بین این دو منطقه که در سالهای دور به درگیریهایی هم انجامیده بود و دوم تصدی نمایندگی. ابتدا به نظر میرسید که تیمسار به هر دو هدف دست یافته است، تا اینکه نوبت به انتخابات شوراها رسید.
در انتخابات شوراها آرانیها با جلسات متعدد و هماهنگی بسیار و داخل کردن روسای هیآت مذهبی به توافق رسیدند تا لیستی ۹ نفره ارائه کنند و در مقابل شورای قبلی که اکثریت آن را بیدگلیها در اختیار داشتند و با تمدید دو ساله شوراها، ایشان را ۶ سال درحاشیه قرار داده بود، شورایی تمام آرانی تشکیل دهند. آرانیها علیرغم نظر تیمسار که به شورایی با ترکیبی از آرانیها و بیدگلیها موافق بود و آن را باعث پیشرفت و توسعه متوازن شهر میدانست، شورایی تمام آرانی با شهرداری آرانی تشکیل دادند.
تیمسار در تبلیغات انتخاباتی خود به بیدگلیها قول داده بود که در صورتی که پشت سر او بایستند و حمایتش کنند و یکپارچه رایش بدهند، فردی بیدگلی را به کرسی اجرایی شهرستان (فرمانداری) خواهد نشاند. موردی که تیمسار از آن به عنوان اعتقاد خود سخن میگوید و زمینه برگشت وحدت به شهر.
ایشان در جلسه دیروز خود با جمعی از نوش آبادیها گفت که من قول ندادهام، اما گفتهام که تلاش خود را برای انتخاب گزینه بیدگلی خواهم کرد و لیست معرفی شده و پیشنهادی من تماما بیدگلی بودهاند و به غیر از این هم اعتقادی ندارم. در راستای اعتقاد خود حرکت میکنم و کاری هم به افکار عمومی ندارم. آنچه به نظرم درست است انجام میدهم هر چند بسیاری به من گفتهاند که اشتباه میکنی.
اما آن سوی دیگر سکه بسیاری حرفها زده شده و میشود که منصوری آنها را دروغ و شایعه میداند. در جلسه دیروز (جمعه عصر) در منزل تیمسار که به اتقاق تعدادی از نوش آبادیها با ایشان داشتیم، بنده به عنوان هماهنگ کننده جلسه و نماینده جمع حاضر تعدادی از آنها را به این شرح بیان داشتم:
گفته شده آقای منصوری به بیدگلیها قول داده که فرماندار بیدگلی منصوب نماید.
گفته شده که تیمسار از حضور آقای فائضپور نگران است زیرا میترسد که زمینه را برای حضور آقای حسینی مکارم در انتخابات دوره دهم مجلس آماده کند.
گفته شده که در جلسه شورای شهر ابوزیدآباد و امام جمعه این شهر با تیمسار، ایشان قول دادهاند که ابوزیدآبادیها گزینه برای معاونت فرمانداری معرفی نمایند، واین سخن در دوجمعه گذشته در خطبههای امام جمعه این شهر هم به طور واضح انعکاس یافته است.
گفته شده که سفید شهریها هم خواستار معرفی بخشدار سفید شهری شدهاند.
گفته شده تیمسار نگران انتخابات آینده و عدم اقبال مجدد بیدگلیها به ایشان در صورت کاندیداتوری وی میباشد و لذا با انتصاب یک گزینه بیدگلی راه برای انتخاب در دور بعدی هموارترمی شود.
گفته میشود با انتخاب گزینهای بیدگلی به فرمانداری و در صورت اختصاص نماینده مستقل به شهرستان، انتخاب آقای منصوری تضمین شده است..
آقای منصوری ضمن انکار این موارد و کذب خواندن آنها و نیز غیرصادق خواندن گویندگان این موارد، که از قول ایشان نقل شده، خودرا فردی صادق و صریح میداند که حاضر نیست دروغ بگوید و با ذکر جملهای از دکتر بهشتی که فرمودهاند «من تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد منافقانه ترجیح میدهم.» خود را منافق نمیداند و میگوید من هم میتوانم مثل بسیاری این کار را انجام دهم و در پس پرده مخالفت کنم. اما من صادقانه برخورد میکنم و خواهم کرد، اگر حتی این صداقت باعث پرتاب گوجه، تخم مرغ یا کفش از سوی نزدیکترین یارانم شود.
هرچند انتخاب فرماندار در حیطه وظایف و اختیارات نمایندگان نیست و آنان تنها به عنوان نماینده مردم میتوانند نظرات خود و دغدغههای مردم را به استاندار ارائه دهند اما همیشه این امر مرسوم بوده، و بیش از مشاوره به استاندار، معرفی و حتی تحمیل گزینهها در کشور به استانداران رواج داشته است.
- منصوری: در راستای اعتقاد خود حرکت میکنم و کاری هم به افکار عمومی ندارم
بحث اصلی مابر سر معرفی آقای سعید فائضپور و آشنایی تیمسار با دیدگاههای ایشان بود. تنها گزینهای از شهرستان که طبق اخبار واصله، استاندار جدید ایشان رابه حضور پذیرفته و نیز مورد اجماع گروههای مختلف اعم از آران، نوش اباد، ابوزید آباد، سفیدشهر و حتی بخشهایی از بیدگل است.
فائضپور که هم اکنون در شرف انتصاب به فرمانداری فراهان در استان مرکزی است وبیم آن میرودکه دست به دست کردنها برای خارج شدن کاملاین گزینه بومی روی میز استاندار اصفهان باشد، پیش از این و تا سال ۱۳۸۴ معاون فرماندار آران و بیدگل بوده، متولد ۱۳۵۰ در شهرستان آران و بیدگل است و ۲۰ سال سابقه امور اجرایی در سمتهای مختلف را دارد وی ۲۳ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه دارد و جانباز جنگ تحمیلی است.
در سوابق مدیریتی وی علاوه بر معاونت فرمانداری آران و بیدگل، معاونت فرمانداریهای محلات و فراهان به مدت هفت سال به چشم میخورد و در سالهای ۸۹ و ۹۰ به عنوان معاون نمونه فرمانداریهای استان مرکزی انتخاب شده است.
فائضپور دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته جامعهشناسی است، سالها سابقه تدریس در دانشگاههای مختلف در گروه جامعهشناسی را دارد و براساس اخبار رسیده از گروههای مختلف پس از مطرح شدن نام وی برای تصدی سمت فرمانداری شهرستان آران و بیدگل، بخش قابل توجهی از نیروهای ارزشی خصوصا رزمندگان و ایثارگران شهرستان آران و بیدگل هم ضمن برگزاری نشستهایی متعدد با وی از برنامههای وی برای ساماندهی اوضاع این شهرستان و اصلاح وضع موجود استقبال کردهاند.
از ویژگیهای فائضپور اجماع نیروهای سیاسی فعال در دو بخش آران و بیدگل برای تصدی این پست است این نیروها عقیده دارند با توجه به سوابق قبلی و برنامههای ارائه شده توسط ایشان وی گزینه مناسبی برای حفظ اتحاد موجود در منطقه است.
یکی از نکاتی که منصوری به آن اشاره کرد، تناسب جمعیتی برای تصدی پستهای شهرستان بود. امری که ایشان اعتقاد دارد، بر اساس آن چون نماینده آرانی است و مردم بیدگل هم بعد از آران در رده بعدی رای قرار دارند، باید فرماندار از این گروه انتخاب شود و حتی صراحتا اظهار میدارد اگر این آمار رای رده دوم در دوره بعدی از نوش آباد یا هر جای دیگر باشد، این مسولیت باید به فردی از آن منطقه سپرده شود.
تیمسار در مقابل سوال من که پس مطالبات و انتظارات افراد دیگری که به شما رای ندادهاند و یا بدون پیش شرط به شما رای دادهاند و شما قانونا و شرعا نماینده ایشان هم هستید، جواب قانع کنندهای ندارد و حتی ایشان را صاحب چنین حقی نمیداند.
البته منصوری که نمایندهای هوشمند در عرصه ملی و بین المللی نشان داده و موقعیت خوبی هم برای خود دست پاکرده که باعث آبروی کاشان و آران و بیدگل است، شاید این شهرستان کوچک و موطن خود را با جهان سیاست اشتباه گرفته و درصدد اجرای تاکتیکهای سیاسی در اینجا باشد.
تاکتیکهایی که به جای سیاستمداران بزرگ در عرصه ملی و بین المللی، مردم عادی و کوچه بازار در مورد آن اظهار نظر و قضاوت میکنند. به نظر نمیرسد شهرستان ما جای معاملات و بده وبستانهای سیاسی در این سطح باشد و افروختن هر چه بیشتر این آتش، دودی بشتر به چشم بالانشینها و سوزشی بیشتر به نزدیکان و مردم خواهد رساند.
منصوری که خود را سیاستمداری تابع اخلاق میداند، با اعتقاد به رای بیشتر مردم یک منطقه و اهدای پست مهم به فردی از آن منطقه، باعث بروز و ظهور و رشد انتظارات فزایندهای در شهرستان شده که پاسخگویی به آنها، مدیریت اجرایی شهرستان را به فردی دست و پابسته و و امدار بدل خواهد ساخت.
انتصاب فرماندار بیدگلی و ذیحق دانستن این منطقه در این دعوا، باعث شده تا مردم شریف ابوزیدآباد هم خواستار انتصاب فردی از این شهر به عنوان معاون فرماندار و مردم عزیز سفید شهر هم خواستار انتصاب بخشدار از آن منطقه باشند.
البته به نظر من علیرغم تلاش بیوقفه آقای منصوری -که ریاست مجمع نمایندگان استان اصفهان را هم به عهده دارد – برای انتصاب فردی از بیدگل، احتمال بسیار زیادی دارد تا موفق به این کار نشود.
به نظر نگارنده، در هر حال ورود آقای منصوری به این بازی، ضمن تضعیف قدرت و مقبولیت ایشان، متاسفانه یک نتیجه باخت – باخت را به همراه خواهد داشت.
درصورت موفقیت به انتصاب فردی بیدگلی، نگرش بسیاری ازمردم شهرستان به ایشان و تدبیر و درایتشان، تغییر خواهد یافت ضمن آنکه عدم موفقیت ایشان هم در انتصاب فردی بیدگلی، از قدرت ایشان خواهد کاست ولذا تدبیر ایشان برای برون رفت از این چالش بزرگ که نیروی بسیاری را نیز از ایشان تحلیل داده است، منجر به عدم فرصت سوزی برای ایشان و منطقه خواهد شد.
انتصاب گزینهای که بسیاری از مردم، نخبگان و سیاسیون شهرستان بر روی ایشان اتفاق نظر دارند، هر چند ممکن است، تا مدت کوتاهی برخی را گلهمند کند، اما نخواهد توانست آنچنان که تیمسار معتقد است، پتانسیلی برای دعواهایی از نوع قدیم (شامل کشت و کشتار) ایجاد نماید.
البته این تحلیل از ایشان که به مسائل امنیتی آگاهتر است، هر چند میتواند دلیلی بر اصرار برای انتصاب فرد مورد نظر باشد اما نمیتواند سیاسیون حاضر را اقناع نماید.
آنچه مسلم است انتخاب و انتصاب نهایی با استاندار محترم اصفهان در دولت تدبیر و امید است و در دولت تدبیر و امید نیز به تدبیر استاندار محترم برای حفظ مصالح و منافع شهرستان و مردم باید اعتماد کرد و امید بست. همین و دیگر هیچ.
تیتر از: کاشان نیوز