کاشان نیوز- فاطمه حسن زاده: حدود یک هفته پیش کانالهای خبری در شبکههای اجتماعی پلمپ شدن شهر زیرزمینی نوشآباد را اطلاعرسانی کردند، اما در روزهای پلمپ، خبری مبنی بر بازدید مسافران از شهرزیزمینی منتشر شد که توضیح داد فقط آبانبار ورودی ۲ پلمپ شده و مسافران از در خروجی شهر زیرزمینی رفتوآمد دارند؛ اما بازهم فعالان گردشگری و میراث دوستان نگران بودند که چرا باید نزدیک عید و زمانی که مسافران قرار است، پول زیادی برای این شهر و مجموعه بیاورند، ورودی اصلی آن پلمپ شود؟ آیا انتخاب این برهه از زمان اهرم فشاری بود بر شهرداری نوشآباد؟
بعد از گذشت یک هفته، امروز ظهر آبانبار شهر زیرزمینی رفع پلمب شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوشآباد در این خصوص فقط خود را پیگیر حل ماجرا دانست و به بهانه دستوری که از میراث استان گرفته بود، خود را معاف از مصاحبه با کاشان نیوز کرد.
شهردار نوشآباد نیز در چند خط توضیح گفت: طبق تفاهمنامهای که در اینیک هفته انجامشده است نصف اجارههای معوقه پرداخت و مابقی در اردیبهشت و تیر سال آینده پرداخت خواهد شد.
اشرفی همچنین هزینه نگهداری و بخشی از مرمت را فراتر از مبلغی دانست که اوقاف بهعنوان اجاره دریافت میکند. اما با وجود صدور چک در وجه اوقاف و عدم پرداخت آن در دوره شهرداری قبلی، هیچ محاسبهای برای هزینههای مرمت و نگهداری آبانبار صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد در حال حاضر یکی از آبانبارهای این شهر به مرمت نیاز دارد که اوقاف این مهم را منوط به تسویه بدهی قبلی کرده است.
شهردار نوشآباد همچنین گفت: برای اینکه اوقاف بابت مرمت پیشقدم شود، ابتدا باید میراث و شهرداری اعلام کنند؛ که در این زمینه همکاری بیشتر میراث را طلب داریم.
نماینده اوقاف نوشآباد بدهی فعلی را که بهانه پلمپ آبانبار شد به شهردار قبلی نسبت داد که چک پرداخت اجارهی ۵ سال گذشتهی شهرداری، برگشتخورده است.
سرهنگ اشرفی در پاسخ به این سوال که چرا از شهرستان آران و بیدگل برای پلمپ آمدهاند، گفت:« مسئولیت کارهای حقوقی و پیگیری اجارهها با ادارهی مستقر در شهرستان است و با توجه به هزینهای که شهرداری برای مرمت آبانبار داشته، پس از محاسبهی این هزینه بخشی از آن به شهرداری برگشت داده میشود.»
توضیحات مسئولین چند سؤال را همچنان بیجواب گذاشته است و گرههای کلاف سردرگم این ماجرا را شاید کورتر کرده است؛
اینکه چرا باید اوقاف ابتدا اجاره بگیرد و بعد با برگزاری جلسات و تفاهمنامه بخشی از آن را بهعنوان مرمت پس بدهد؟
چرا باید آبانبارهای دیگر شهر که مردمان خیر گذشته باجان و دل ساختهاند و وقف کردهاند در عصر ما فدای بیتدبیریها شود؟
چرا اوقاف نوشآباد بهعنوان نماینده شهرستان نمیتواند بهصورت مستقل فعالیت داشته باشد؟
چرا وقتی مدیر پایگاه میراث فرهنگی میخواهد پاسخی به خبرنگاران محلی بدهد، باید از استان اجازه صادر شود؟
وقتی ورودی ۲ شهر زیرزمینی خروجی دارد چرا با پلمپ راه مسافران باید دور شده و وجهه شهر نزد میهمانانی که در یک هفته گذشته تردد داشتهاند، خراب شود؟
یعنی نمیشد این تفاهمنامه که باعث حل ماجرا شد قبل از به وجود آمدن بحران بین اوقاف و شهرداری امضا شود؟
دیدگاه شما