کاشان نیوز ــ محمدحسین کریمی: رضا علیرضایی رییس شورای اسلامی روستای ابیانه گفت: روستای ابیانه در مسیر ثبت جهانی به فراموشی سپرده شده است.
علیرضایی در نشستی که با حضور اعضاء شورای اسلامی روستای ابیانه و انجمن خانه مردم این روستا برگزار شد، اظهار داشت: روستای ابیانه براساس گزارش مکتوب Junko Taniguchi نماینده سازمان یونسکو در منطقه جنوب شرقی آسیا، چهار مشخصه از۱۰ مشخصهی لازم برای ثبت جهانی شدن را دارد اما بهدلیل بیتوجهی مسوولان استان اصفهان این امر محقق نشده و حتی پیگیریهای مقدماتی برای قرار گرفتن در اولویت فهرست آثار قابل ثبت نیز صورت نگرفته است.
وی، یکتا بودن و یا حداقل متعلق بودن به یک فرهنگ سنتی و یا یک تمدن موجود و یا ازبینرفته و در نظر گرفتهشدن به عنوان نمونهای بارز در رابطه با ساختمانها، شیوه معماری و یا مجموعهای شامل اصول فنی خاص که بیانگر مرحلهای قابل توجه از تاریخ تمدن انسانی است را از جمله چهار آیتم موجود در روستای ابیانه برای ثبت جهانی عنوان کرد.
رییس شورای اسلامی روستای ابیانه، با تاکید بر پروسه زمانی لازم برای ثبت جهانی یک اثر افزود: روستای ابیانه با پشت سر گذاشتن این محدوده زمانی به دلیل عدم اولویتگذاری مسوولان استانی در قرار دادن نام ابیانه در فهرست آثار و اولویت دادن به ثبت جهانی آثار شهر اصفهان، همچنان در پیچ و خم تصمیمگیری مدیران به فراموشی سپرده شده است.
علیرضایی، با تأکید بر اجحاف و اهمال مسئولان در حق میراث کهن ابیانه اظهار داشت: با وجود این چهار مشخصه در روستای ابیانه بهویژه جریان زندگی در این روستا به عنوان یکی از اولویتهای موجود ثبت جهانی به خودی خود در فهرست آثار جهانی ضروری است.
وی، قرار گرفتن پایگاه میراث فرهنگی روستای ابیانه تحت نظارت تهران را خواستار شد و گفت: در جایی که مجموعه ابیانه در فهرست آثار ملی ثبت شده است بههمریختگی سلسله مراتب پایگاه میراث فرهنگی این روستا از کشوری به استانی و شهرستانی بسیار جای سئوال و تأمل است.
وی که کاردار بازنشسته وزارت امور خارجه است، اهالی ابیانه را بهترین حافظان آثار تاریخی این روستا دانست و گفت: حفظ و حراست این مجموعه تاریخی تا زمانیکه به طور سنتی بر عهده اهالی روستا بوده است به خوبی تحقق یافته و گواه آن ماندگاری این روستای تاریخی تاکنون است.
وی تاکید کرد: از زمانیکه میراث فرهنگی نظارت و حراست از این اثر تاریخی را عهدهدار شده است ناهمانگی و بیتوجهی مسئولان این اداره به این مجموعه بیشتر شده است.
علیرضایی اقدامات میراث فرهنگی برای حفظ و احیاء روستای ابیانه را کمرنگ عنوان کرد و افزود: با توجه به قدمت کهن این روستا که به دوران پیش از اسلام برمیگردد، توجه بیشتر و دلسوزانه مسئولان بهویژه در راستای جهانی شدن آن را میطلبد.
به گفته وی، ایجاد مدیریت بومی و منسجم با استفاده از نخبگان و صاحبنظران این روستا بهواسطه شناخت و آگاهی آنها از موقعیت و شرایط روستا و دلسوزی نسبت به آن برای پستهای مدیریتی این روستا ضروری است.
رییس شورای اسلامی روستای ابیانه در پایان خاطر نشان کرد: علاوه بر آنکه روستای ابیانه به صورت مجموعهای کامل قبل از انقلاب در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است برخی از آثار ارزشمند این روستا نیز به طور مجزا ثبت شده است.
اجتماعی , اخبار , فرهنگ و هنر
رییس شورای اسلامی روستای ابیانه درخواست کرد:
پایگاه میراث فرهنگی روستای ابیانه تحت نظارت تهران قرار بگیرد
روستای ابیانه براساس گزارش مکتوب Junko Taniguchi نماینده سازمان یونسکو در منطقه جنوب شرقی آسیا، چهار مشخصه از۱۰ مشخصهی لازم برای ثبت جهانی شدن را دارد اما بهدلیل بیتوجهی مسوولان استان اصفهان این امر محقق نشده و حتی پیگیریهای مقدماتی برای قرار گرفتن در اولویت فهرست آثار قابل ثبت نیز صورت نگرفته است.
لینک خبر:http://kashannews.net/?p=26918