کاشان نیوز: در دنیای سیاست، نقد سخنرانیهای مسئولین یک موضوع طبیعی تلقی میگردد. چون دیدگاههای سیاسی متفاوت است و فرد بنا به جریان فکری که متعلق به آن است سعی میکند از جریان فکریاش دفاع کند و جریان فکری مقابل را ناتوان برای بهبود اوضاع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی معرفی نماید و همه اینها چه دفاع و چه حمله برای رسیدن به جایگاهی برای اجرایی تفکرات حزب و گرایش و همفکرانِ همسو است.
به همین دلیل کمتر سعی میکنم وارد مباحثی شوم که معمولاً در وبلاگ ها یا روزنامهها به نقادی از سخنرانیها و عملکردهایم میپردازند. لیکن جمعه این هفته به نقل از خبرگزاری فارس، خطیب محترمی مطلبی بیان کرد که اگر چه ممکن است از همین دست باشد ولی احترامِ تریبونی که از آن به این مطلب پرداختهشده، موجب گردید که مطالبی را به عرض مردم عزیز برسانم.
مطلب اشارهشده به نقل از خبرگزاری فارس چنین است:
«… همچنین با گلایه از شیوه سخنرانی نماینده مردم شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در حمایت از کلیات کابینه پیشنهادی، آن را یک غفلت سیاسی نامید و بیان داشت: درحالیکه نماینده عزیز ما ۱۴ بار از رئیسجمهور نام میبرد تنها یک بار از مقام معظم رهبری یاد میکنند و در آن یک بار هم رأی بالا به دولت را مورد انتظار رهبری میدانند درحالیکه معظم له در هیچ جایی صحبت از آن نفرموده بودند»
لازم است در اینجا به موافقت در کلیات نیز اشاره شود:
[ …الآن مردم صدای ما را میشنوند و میخواهند ببینند ما چگونه میخواهیم دکتر روحانی را کمک کنیم تا شغل ایجاد شود ، چگونه مجلس میخواهد به دولت کمک کند تا از این وضعیت خارج شویم میلیونها ایرانی که از فساد و رشوه خسته شدند الآن تماشا میکنند ببینند ما چگونه میخواهیم دولت دکتر روحانی را کمک کنیم. میلیونها ایرانی که مسکن ندارند گوش میدهند ببینند برنامههای دکتر روحانی برای رفع نیاز مسکن چیست صدها هزار بیمار که از بیماری رنج میبرند و به روحانی رأی دادند منتظرند ببینند چگونه قرار است وضعیت بهداشت آنها درست شود. جوانهایی که ورزشگاه ندارند میخواهند ببینند به دولتی که رأی دادند چگونه میخواهند برنامهها را عملی کند.]
در رابطه با موارد فوق لازم است موارد ذیل به عرض برسد:
۱- اینجانب در موافقت از کلیات کابینه سخنرانی کردم و طبیعی است که مبنا و اساس سخنرانیم جناب آقای دکتر روحانی و هیئت دولت و برنامهاش باشد. حتی اگر صد بار از رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت نام ببرم خارج از عرف نیست.
۲- در ارتباط با حمایت و تأیید دولت آقای روحانی توسط مقام معظم رهبری کافی است به سخنرانیهای ایشان در روز عید فطر و روز تنفیذ در تاریخ ۱۲مردادماه مراجعه شود.
۳- اگرچه متن سخنرانی در دفاع از کلیات برنامه دولت است ولی در مقابل هر نامی که از آقای روحانی بردهام به محرومین اشارهکردهام به مشکلات مردم اشارهکردهام به بیکاری، به وضعیت معیشت، به فساد اداری، به رشوه، به پارتیبازی و به عدم شایستهسالاری.
این نوع دفاع یک روش نوی است که ضمن موافقت با رئیسجمهور محترم دردهای اجتماع نیز یادآوری میشود. به عبارت دیگر اشاره کردم که موافقتم در راستا و مشروط به رفع محرمیت و رسیدگی به درد محرومین است و آنها را حتی در این وضعیت فراموش نمیکنم.
نکتهای که لازم دیدم که این نوشتار را بنویسم نیز همین بود. اشکالی ندارد که اگر شخصی با جریان فکری رئیسجمهور محترم موافق نیست در نقد موافقین او هم مطلب بگوید یا بنویسد. این در عرف سیاسی فعلی جامعه امری غیرمنطقی محسوب نمیشود. اما یادمان باشد، ما حق محرومین را فراموش نکنیم اقشار کمدرآمد ولینعمتانِ ما هستند و آنها ما را در این جایگاهها قراردادند. ای کاش ضمن نقد تکرار نام روحانی از اشاره به دردهای محرومین تقدیر میشد تا همگان بدانند درد محرومین درد همه مسؤولین است و همه با نماینده شهرشان در این موضوع همسو هستند و اگر چنین نشد محرومین و اقشار کمدرآمد این غفلت سیاسی اجتماعی فرهنگی را بر ما نخواهند بخشید.