کاشان نیوز: طی روزهای گذشته کارزاری برای جلوگیری از احداث کارخانه سرب در کاشان براه افتاده است و در حالی که رئیس شورای شهر در زمانی که کارخانه سرب در کاشان در حال استقرار کامل و شروع تولید آزمایشی است از وجود آن اظهار بی اطلاعی میکند فضای اجتماعی کاشان به تب و تاب مبارزه با احداث این کارخانه افتاده است.
کارزار «مطالبه جلوگیری از احداث کارخانه ذوب سرب در کاشان» در نشانی https://www.karzar.net/28098 بشرح متن زیر خطاب تنی چند از مسئولین منتشر شده است.
جناب آقای دکتر فاطمی امین
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
جناب آقای دکتر سلاجقه
رئیس محترم سازمان حفاظت محیطزیست کشور
جناب آقای اکبری تالارپشتی
رئیس محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
جناب آقای دولتخواه
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشان
با سلام
در دنیای امروزی که تهدیدات فراوانی جوامع انسانی و محیطزیست را به چالش کشیده است، مفهوم توسعه حتماً و باید برمبنای حفظ جنبههای مختلف زندگی انسانی تعریف شود و اساس آن بر اصالت انسان و محیطزیست و طبیعتی است که منبع زندگی و پویندگی جوامع است.
بهعبارت دیگر توسعه باید منجر به پایداری جوامع و حفظ محیطزیست انسانی و طبیعی شود، در غیر این صورت، ترقی پرشتاب، کیفرش نابودی و نیستی خواهد بود.
چند صباحی است در منطقه کاشان که با بحرانهای نامبارکی همچون کمآبی، فرونشستهای مکرر زمین، فعالیت گسلها و زلزلههای مکرر و… روبهروست، زمزمه احداث کارخانه صنعتی سرب بهگوش میرسد و بر اساس اطلاعاتی که مستندات آن موجود است، متأسفانه مجوزهایی هم برای این صنعت آسیبزای جامعه انسانی و طبیعی منطقه صادر شده است. درحالیکه این فلز سمی میتواند درصورت بلع یا تنفس برای سلامتی انسان مضر باشد.
آثار سرب بر روی بدن به میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی بستگی دارد و بهطورکلی اثرات شناخته شده سرب بر روی بدن از تغییرات بیوشیمیایی که در مقادیر کم آلودگی تا تأثیر بر روی سیستم عصبی و حتی مرگ در غلظتهای بالا است. علاوه بر این میزان تأثیرات باتوجه به سن افراد تغییر میکند؛ بهگونهای که نوجوانان، کودکان و نوزادان نسبت به مسمومیت سرب حساستر هستند.
در مسمومیت مزمن یا مسمومیت تدریجی با سرب علائم با خصوصیت کمتر مانند احساس خستگی و کسالت، ضعف حافظه و فراموشی، سردرد و گیجی، کمخونی، تغییرات رفتاری، اختلال در حس و حرکت دستها و پاها و در مراحل پیشرفته حتی تشنج و کما بروز میکند. یکی دیگر از علائم مهم مسمومیت با سرب، اختلالات تولیدمثلی در هر دو جنس است که خود را با نازایی یا سقط مکرر نشان میدهد.
در چنین شرایطی احداث کارخانه ذوب سرب آنهم در منطقهای که فاصلهای بسیار اندک با مناطق مسکونی، دامداریها، زمینهای کشاورزی، شرکت شیر پاستوریزه و همسایگی با زندان مرکزی کاشان دارد، حکایت از بیتوجهی مسئولان و دستاندرکاران امر به مفهوم توسعه دارد.
لذا ما امضاکنندگان این کارزار ضمن اعلام مخالفت صریح و آشکار خود با احداث و بهرهبرداری از کارخانه ذوب سرب در منطقه کاشان با بیان و یادآوری عواقب و مضرات جبرانناپذیر این صنعت بر نسل حاضر و نسلهای بعد و همچنین محیطزیست طبیعی منطقه، خواستار برخورد جدی با مسئولانی هستیم که با علم به ویرانگری این صنعت برای مردم کاشان و آران و بیدگل مجوزهای احداث آن را صادر کردهاند و بر احداث آن اصرار میورزند.
کارزار جلوگیری از احداث خیابان دربافت تاریخی خانه های تاریخی کرباسی ها (ملاعلی آرانی ) و آیت اله عاملی از میدان حاج امین به خیابان محمد هلال محضر مبارک حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران محضر حضرت آیتالله رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران محضر حضرت حجتالاسلاموالمسلمین اژهای ریاست محترم قوه قضائیه وزیر محترم میراث فرهنگی استاندار محترم اصفهان فرماندار محترم آران و بیدگل شهردار محترم آران و بیدگل اعضای محترم شورای شهر آران و بیدگل رئیس محترم اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل رئیس محترم اداره راه و شهرسازی آران و بیدگل و کمسیون ماده ۵ استانداری اصفهان و کمیته تامین و.............و از سالهای گذشته تاکنون بسیاری از خانه های تاریخی و آب انبار و مساجد و حسینیه و حمامها و بازارچه های محلی و سباط ها و.... با تحریک شهرداری توسط افراد سودجو ونادان و بی فرهنگ و بی ریشه تاریخ و .... به بهانه های مختلف مسیر هیئت توسعه حسینیه و مسجد و ...... به جان بافت تاریخی شهر در محله های مختلف شهر افتادند و هم اکنون هدف تخریب تنها دو خانه از محله ملاها که از تاریخ سازان و بزرگان شهر آیت اله ملاعلی (خانه کرباسی ها ) و آیت اله عاملی را دارند ومی خواهند برخلاف قانون شورای عالی شهرسازی و معماری در مغایرت اساسی در ایجاد هرگونه معبر در بافت تاریخی تاکید شده است اقدام کنند و نامه ها و طومارهایی هم برای مرمت و ثبت در میراث فرهنگی به فرمانداری و دفتر امام جمعه و اداره اوقاف و میراث فرهنگی و اداره شهرسازی و شهرداری .... ارسال شده است اما نگرش آنان دربازگشایی معبر و تخریب میراث فرهنگی شهرمان است لذا ما هم جزء مردم هستیم و می خواهیم میراث فرهنگی شهرمان حفظ گردد وچون مسئولین غیر بومی که روسای شهر شده اند به این موضوع اهمیت نمی دهند بدلیل انسجام و اتحاد مردم برای امضاءاین طومار را داریم . حفظ بافت تاریخی باعث اشتغال زایی و کسب درآمد ازراه صحیح و مناسب کویر که صنعت بدون دود نامیده می شود که محیط زیست نه آب و نه خاک کویر آلوده می شود و فرهنگ اسلامی و ایرانی ما با جذب و جلب گردشگران هم ترویج می شود و گردشگر برای دیدن خیابان و آپارتمان و ..... نمی آیند که خودشان بهتر ما دارند ودرضمن با تحریم ها و یا تمام شدن نفت و گاز در ۵۰ سال آینده این میراث باعث درآمد زایی نسل آینده خواهد بود .
بنده به شدت با احداث کارخانه سرب مخالفم. حتی فولاد کویر هم باید از کاشان بره