کاشان نیوز ــ فاطمه حسنزاده:
سرکار خانم خالکی! ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما گذاشتید، ابتدا مختصری در مورد سابقه تربیت معلم و سازمانهایی که وظیفه تربیت و تامین نیرو برای آموزش و پروروش را بر عهده داشتند بفرمایید تا برسیم به دانشگاه فرهنگیان:
ابتدا از شما تشکر و قدردانی میکنم به خاطر توجه به دانشگاه فرهنگیان. توجه به آداب معلمی از دیرباز در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما جایگاه خاصی داشته است. لیکن تا آغاز حکومت مشروطه در ایران، دولت مرکزی برای تأسیس مدرسه و تربیت معلم هیچگونه مسئولیتی برای خود قایل نبود. ولی در دورههای بعد مراکز متعددی با روشهای مختلف برای تربیت و تأمین آموزگاران و دبیران و مربیان به وجود آمدند و برخی از آنان پس از مدت کمی فعالیت منحل شدند. این مراکز و روشها عبارت بودند:
«دارالفنون» در سال ۱۲۲۹ هجری شمسی، «درالمعلمین مرکزی» (دارالمعلمین و دارالمعلمات)، «دارالمعلمین شبانه اکابر»
«دارالمعلمین ابتدایی ولایات و ایالات»، «دارالمعلمین عالی». برابر «قانون تربیت معلم» در سال ۱۳۱۳ دارالمعلمین عالی به «دانشسرای عالی» تغییر نام یافت. «دانشسراهای تربیت بدنی» «دانشسرای کشاورزی» «دانشسراهای عشایری» «دوره یک ساله تربیت معلم» «سپاهیان دانش پسر» «سپاهیان دانش دختر» «تربیت معلم فنی و حرفهای» «دانشسرای عالی صنعتی» «سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی» «دانشسرای عالی» «مرکز تربیت معلم کودکان استثنایی» «دانشسراهای راهنمایی تحصیلی»، «دانشسرای عالی» (شامل دانشکده تربیت معلم علوم، دانشکده تربیت معلم ادبیات و علوم انسانی و دانشکده علوم تربیتی) «دانشگاه تربیت معلم» «قانون اجازه تأسیس دانشسراهای مقدماتی و عالی» «تأمین مربیان هنر و موسیقی مدارس»
«تشکیل کلاسهای کمکآموزگاری» «تربیت معلم دوساله روستایی» «مراکز تربیت معلم یک ساله» «دوره تربیت معلم حرفهای پسران و دختران» «تأمین معلمان ابتدایی روستایی از طریق سپاه دانش» «تأسیس آموزشگاه تربیت معلم روستایی در دزفول»
«مرکز تربیت معلم دینی» «مرکز تربیتی معلم یشیوا (مخصوص کلیمیان)» «دانش سرای راهنمایی تحصیلی» «تربیت معلم کودکان استثنایی» «انستیتو مربیان هنری» «مرکز تربیت مربی کودک در سال تحصیلی» «مراکز تربیت معلم» قانون «متعهدین خدمت در آموزش و پرورش» «یک ساله مهارتهای تعلیم و تربیت» «دوره کاردانی پیوسته دانشسراهای تربیت معلم»
«دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی» و «آموزشکدههای فنی و حرفهای».
آنچه تا کنون بیان شد عمدتا در ارتباط با مراکز آموزشی تربیت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش بود که صرفا وظیفه تامین و تربیت معلمان را عهدهدار بودند و علاوه بر آن تامین بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش از قبیل دبیران متوسطه، هنرآموزان هنرستانها و … از طریق سفارش به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به ویژه دانشگاههای تربیت معلم، انجام میپذیرفت. تا اینکه در دیماه ۱۳۹۰، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، «دانشگاه فرهنگیان» برای ساماندهی مراکز تربیت معلم سراسر ایران تأسیس شد.
دانشگاه فرهنگیان در «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» جه جایگاهی دارد؟
در فصل پنجم از «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور به عنوان مهمترین نهاد تربیت نیروی انسانی و مولد سرمایه اجتماعی و اعمال سیاستهای مصوب و هدایت و نظارت بر آن، از پیش دبستانی تا دانشگاه به عنوان امر حاکمیتی با توسعه مشارکت همگانی شناخته شده است. پس از تصویب این سند وزارت آموزش و پرورش مکلف شد نیروی انسانی مورد نیاز خود را تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان تامین نماید.
فعالیت رسمی این دانشگاه از کی شروع شد؟
متن اساسنامه «دانشگاه فرهنگیان» با پیشنهاد مورخ 90/6/28 وزیر آموزش و پرورش، در جلسه ۷۰۴ مورخ 1390/10/6 شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در تاریخ 1390/12/1 توسط ریاست محترم جمهور ابلاغ گردید. در این راستا فعالیت دانشگاه فرهنگیان به صورت رسمی آغاز شده. طبق مواد ۵ اساسنامه و تبصره ماده ۴ آن، سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان در شهر تهران مستقر همچنین ۳۲ پردیس برادران و ۳۲ پردیس خواهران در استانها راهاندازی شده است و سایر مراکز تربیت معلم در پردیسها با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساماندهی میگردند.
با شکلگیری دانشگاه مزبور و بر اساس مصوبهی هیات محترم دولت، جذب ۲۵۰۰۰ دانشجوی متعهد خدمت از طریق آزمون سراسری سال ۱۳۹۱، در دستور کار قرار گرفت و در طی دو سال گذشته حدود ۴۰ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و در ۱۶ رشته جذب دانشگاه فرهنگیان شدند.
تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه، بر چه اساسی است؟
مردادماه هر سال در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری، ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از پردیسهای دانشگاه فرهنگیان اعلام میشود. این اعلام ظرفیت با همکاری و هماهنگی مرکز برنامهریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با توجه به نیاز ۴ سال آتی ادارات کل آموزش و پرورش استانها به نیروی آموزشی در رشتههای مختلف از یک طرف و سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان با بررسی توان و ظرفیت پذیرش دانشجو در پردیسها و مراکز تابعه از طرف دیگر انجام میشود.
آیا برای دوره شش ساله ابتدایی رشتهی خاصی در این دانشگاه هست؟
بعضی رشتهها در دانشگاه فرهنگیان تدریس میشود که حالت میانرشتهای دارد و اتفاقا بیشترین پذیرش در این رشته هست. مثل «علوم تربیتی». این رشته غالبا با مقطع ابتدایی سر و کار دارد و دانش آموختگان این رشته آموزگار دوره ابتدایی میشوند.
دانشگاه فرهنگیان کاشان هم مشمول همه توضیحات شما هست؟ یعنی از سال ۹۰ کلید خورده؟
بله همینطور است. دانشگاه فرهنگیان هماکنون ۹۶ واحد آموزشی تحت پوشش دارد که از این تعداد ۶۲ پردیس در ۳۱ استان و ۲ پردیس هم در شهرستانهای استان تهران فعالیت دارند ۳۲ واحد دیگر با عنوان مرکز آموزش عالی در مراکز استانها و یا بعضا در شهرهای بزرگ برخی استانها دایر هستد. از جمله آنها میتوان به مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) کاشان، شهید آیت نجف آباد، شهید رجایی اصفهان و شهید مدنی قم اشاره کرد. این مراکز بسته به جنسیت دانشجویان، با حفظ استقلال، ذیل پردیس آن استان اداره میشوند. البته با تشکیل لایه مدیریت استانی در آینده نزدیک، مراکز و پردیسها در یک ردیف قرار میگیرند.
امسال با توجه به کمبود فضای در اختیار، طبقهٔ پایین خوابگاه هست و طبقه بالا کلاسها تشکیل میشود. دانشگاه فرهنگیان کاشان تنها دانشگاهی در کاشان است که دانشجویانش حکم استخدامی دارند و رایگان تحصیل میکنند و بعدا در همین شهرستان به کار گرفته میشوند. سنوات تحصیل جزء سنوات سابقه محاسبه میشود و همچون شاغلان رسمی از تمام از تمام مزایا برخوردار هستند.
اساتید دانشگاه از چه مرکزی تامین میشوند؟
الف) اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان (به ترتیب با مرتبه استاد، دانشیار، استادیار، مربی).
ب) اعضای هیئت علمی رسمی و پیمانی سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی (به ترتیب با مرتبه استاد، دانشیار، استادیار، مربی).
ج) مدرسان رسمی دانشگاه (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
د) اعضای هیات علمی و مدرسان بازنشسته دانشگاه (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
ه) دبیران شاغل در آموزش و پرورش (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
و) کارشناسان سازمان مرکزی، پردیسها و مراکز (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
ز) دبیران بازنشسته (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
ح) کارشناسان آموزش و پرورش و سایر دستگاههای اجرایی (به ترتیب با مدرک دکتری، کارشناسی ارشد).
شما در این مرکز دو گروه دانشجو دارید: کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته. منظور از پیوسته و ناپیوسته چیست؟
کارشناسی پیوسته به مقطعی گفته میشود که دانشآموزان پس از گرفتن دیپلم و گذراندن پیشدانشگاهی به این مقطع میروند ودر پایان ۴ الی ۶ سال مدرک کارشناسی خود را دریافت میکنند.
کارشناسی ناپیوسته به مقطعی گفته میشود که داوطلب بعد از گذراندن دوره کاردانی، در آزمون آن شرکت میکند. و در پایان ۲ الی ۳ سال مدرک کارشناسی خود را دریافت میکنند. و ناپیوستههای این دانشگاه معلمانی هستند که فوقدیپلم دارند و برای اخذ مدرک کارشناسی به تحصیل اشتغال دارند.
پذیرش دانشجو در این دانشگاه چه محدودیتهایی دارد؟
سن داوطلب بیش از ۲۲ سال نباشد. نمره علمی کمتر از ۶۵۰۰ و معدل کل دوره سه ساله متوسطه پایینتر از ۱۵ نباشد.
کلاسهای پسران و دختران کجا تشکیل میشود؟
هیچ مرکزی هم دانشجوی دختر و هم دانشجوی پسر ندارد. یا پسر یا دختر. استان اصفهان ۲ مرکز پسرانه و ۳ مرکز دخترانه دارد. مراکز «امام خمینی» کاشان و «شهید رجایی» و «فاطمهالزهرا» اصفهان دخترانه هستند و مراکز «نجفآباد» و «باهنر اصفهان» پسرانه. کاشان فقط دخترانه دارد. امیدواریم در سایه دولت تدبیر و امید و در آیندهای نزدیک با همکاری و هماهنگی مسئولان شهرستانی و معاضدت خیرین محترم دانشگاهساز شاهد تحصیل دانشجویان پسر در منطقه کاشان باشیم.
ظرفیت پذیرش مرکز کاشان چند نفر است؟
ظرفیت بستگی به پذیرشی دارد که در کل استان صورت گرفته. سال اول۹۰ دانشجوی دختر رشته علوم تربیتی پذیرش شدند و سال دوم ۶۰ نفر. کلاس دیگر رشتهها در کاشان تشکیل نشد. چون تعداد پذیرفتهشدگان بومی منطقه به حد نصاب تشکیل کلاس در کاشان نرسید. بنابراین افرادی که تعدادشان به حد نصاب ۱۵ نفر برای تشکیل کلاس در کاشان نمیرسد، در همان رشته محل قبولی خود به تحصیل ادامه میدهند.
چه اشخاصی برای ایجاد و تاسیس مرکز کاشان تلاش کردند؟
بعضی اشخاص حقیقی به تمام معنا تلاش کردند تا این مرکز سرپا بشود و سرپا بماند. چون به اقرار و اعتراف مدیرکل سابق آموزش و پرورش استان، کسی در استان موافق ایجاد مرکز کاشان نبود. مرحوم حضرت آیتالله یثربی نماینده ولی فقیه و امامجمعه وقت کاشان، آقای گرانمایهپور نماینده وقت، آقای الماسی رییس وقت آموزش و پرورش، آقای حنطه و عدهی زیادی از معلمانی که در آزمون کاردانی سال ۸۴ پذیرفته شده بودند و مجبور بودند تا اصفهان بروند، تیمی از بین این معلمان شکل گرفت، پیگیری کردند نتیجه خوب هم گرفتند.
دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم در آبان ۸۴ مجوز ایجاد مرکز کاشان را صادر کرد ولی شروع کلاسها و آغاز فعالیت رسمی مرکز در ۸ اسفند ۸۴ با ۷۱ دانشجو معلم در مکان فعلی بود. از سال ۸۴ تا ۹۰ دانشجویان کاردانی و کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شدند تا اینکه در بهمن ماه ۹۱ با ورود ۹۰ دانشجوی کارشناسی مرکز کاشان جان تازهای گرفت.
ضمن تشکر مجدد از بذل عنایت شما خانم خالکی! اگر فکر میکنید حرفی، سخنی یا اطلاعاتی ناگفته مانده که نیاز به گفتن دارد به عنوان حرف آخر بفرمایید:
من هم مجددا از توجه کاشان نیوز به دانشگاه فرهنگیان سپاسگذاری میکنم. با عنایت به نیاز شدید مناطق آموزش و پرورش کاشان و شهرستانهای همجوار به نیروی انسانی بویژه آموزگار برای تدریس در دوره دبستان و پذیرش تعداد بیشتری دانشجو در مهرماه سال جاری، یقینا فضای آموزشی و رفاهی موجود جوابگوی نیاز دانشگاه فرهنگیان نخواهد بود لذا بناست با همکاری مسئولان شهرستان و مدیریت محترم آموزش و پروش کاشان، مقدمات الحاق ضلع شرقی به دانشگاه فراهم شود. چون سال آینده تعداد ورودیها دو برابر امسال خواهد بود. هماکنون تمامی کلاسها هوشمند هست. اینترنت پرسرعت به صورت وایرلس در اختیار دانشجوها قرار دارد. از همکاران محترمی که با تلاش شبانهروزی خود امور جاری مرکز را سروسامان میبخشند اقایان: محمدی (معاون آموزشی)، ذوقی (معاون اداری و مالی)، فخرهای، ناصح، یوسفی، زهرهای، غلامی، طیبی، قدیری، رضوی و خانمها قدیمی، هوشیار و شکیبا صمیمانه تشکر میکنم. این مرکز یک شاخص خیلی مهم برای ارتقاو توسعه شهرستان کاشان هست. لذا هرچه این شاخص توسعه را تقویت بکنیم به نفع مردم منطقه هست. تقاضای ما از مسئولان و فرهیختگان منطقه اینست که با همکاری و همفکری خود زمینه توسعه این دانشگاه را آنچنانکه شایسته کاشان است فراهم نمایند.
اجتماعی , اخبار , علم و فناوری , گفتگو , ویژه
سرپرست دانشگاه فرهنگیان کاشان:
دانشگاه فرهنگیان یک شاخص خیلی مهم برای ارتقاء کاشان است
پس از تنظیم سند تحول بنیادین، سازوکار جذب و تربیت کادر آموزشی برای مدارس نیز دستخوش تحولات اساسی شد. از جمله مهمترین این تحولات تمرکز مراکز متعدد آموزشی که آموزگار و معلم و دبیر برای سطوح مختلف تحصیلی آموزش میدانند، ذیل مجموعه «دانشگاه فرهنگیان» بود.
این دانشگاه در سراسر کشور فقط در مراکز استان تاسیس شده است الا چند استان که علاوه بر مرکز استان در چند شهرستان نیز پردیس یا دانشکدههای مستقل دارد. از جمله این استانها استان اصفهان و شهرستان کاشان است. برای آشنایی با سابقه، سازوکار فعالیت، چشمانداز و اهداف این دانشگاه با «فاطمه خالکی» سرپرست پردیس امام خمینی کاشان دانشگاه فرهنگیان به گفتوگو نشستهایم:
لینک خبر:http://kashannews.net/?p=31043
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
موزه ملی کاشان یکی از موزههای دیدنی ایران است
-
مسابقات کشتی سنتی مهاجرین افغانستانی با حضور تعدادی از مهاجرین مقیم کاشان
-
امر به معروف و نهی از منکر تنها بر عهده دولت و حاکمیت بوده و بر عهده مردم نیست
-
ضرورت شتاب برای حل بحران آب
-
ادارهی میراث فرهنگی کاشان به مثابه طبل توخالی
-
اکبرلاجوردیان؛ آخرین بازمانده خاندان صنعتگر لاجوردی درگذشت
-
چهارشنبهسوری در حقیقت نشانی از پاکی ایرانیان است
-
اکوکمپ متینآباد در آستانه نوروز پلمب شد
-
محدودیتهای ترافیکی ویژه نوروز در کاشان اعلام شد
-
هتل سرای عامریها در کاشان به دستور دادستان پلمب شد
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
موزه ملی کاشان یکی از موزههای دیدنی ایران است
-
مسابقات کشتی سنتی مهاجرین افغانستانی با حضور تعدادی از مهاجرین مقیم کاشان
-
امر به معروف و نهی از منکر تنها بر عهده دولت و حاکمیت بوده و بر عهده مردم نیست
-
ضرورت شتاب برای حل بحران آب
-
ادارهی میراث فرهنگی کاشان به مثابه طبل توخالی
-
اکبرلاجوردیان؛ آخرین بازمانده خاندان صنعتگر لاجوردی درگذشت
-
چهارشنبهسوری در حقیقت نشانی از پاکی ایرانیان است
-
اکوکمپ متینآباد در آستانه نوروز پلمب شد
-
محدودیتهای ترافیکی ویژه نوروز در کاشان اعلام شد
-
هتل سرای عامریها در کاشان به دستور دادستان پلمب شد
با سلام خدمت مسیولین کاشان . دانشگاه فرهنگیان که گفته شده است تا چند وقت دیگر به اران ( مدرسه ابریشم چی ) منتقل می شود حتی تیمسار منصوری گفته است که دستور وزریر را گرفته ام . دیگه دیره دانشگاه به اران رفت .