کاشان نیوز: به گفته مهندس محمد زمان جلویان مدیر نیروگاه کاشان عملیات اجرایی بخش بخار این نیروگاه امروز با حضور مدیران و مسئولین صنعت برق، استان اصفهان و شهرستان کاشان آغاز می شود.
وی افزود: احداث بخش بخار نیروگاه کاشان علاوه بر افزایش توان اسمی تولید برق در این نیروگاه از ۳۲۴ به ۴۸۴ مگاوات، باعث تقویت شبکه برق در منطقه و افزایش تولید انرژی برق سراسری نیز خواهد گردید، که با توجه به ظرفیت های موجود در شهرستان بویژه وجود نیروی متخصص، جوان و کارآمد و همچنین ظرفیت بالای صنعتی موجود در این منطقه می توان چشم اندازی مطلوب در راستای توسعه صنعت و اشتغال پیش بینی کرد.
مدیر نیروگاه کاشان درباره ضرورت تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی گفت:تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی جهت افزایش راندمان شبکه برق و کاهش قیمت تمام شده انرژی، در دستور کار این نیروگاه قرار داشته است. علت در پیش گرفتن این رویکرد را می توان افزایش یافتن ۱٫۵ برابری بازده نیروگاههای گازی کشور دانست. بدون تردید اجرای این پروژه ها می تواند از طریق کاهش آلاینده ها به حفظ محیط زیست کمک کرده و سبب افزایش راندمان و بهره وری نیروگاه شود. استفاده مجدد از انرژی خروجی از اگزوز واحدهای گازی، باعث تولید انرژی الکتریکی بیشتر از سوخت اولیه شده و در نتیجه باعث کاهش قیمت تمام شده برق خواهد گردید. این کاهش قیمت درصنعت برق بعنوان زیرساختِ زیرساخت ها می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش قیمت تمام شده بسیاری از محصولات مورد نیاز مانند آهن، سیمان، آلومینیوم و… داشته باشد. این پروژه با صرف هزینه ای بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال و در مدت زمان سی ماه به بهره برداری می رسد.
به گزارش گروه مپنا مجری این طرح نیروگاهی؛ پروژه نیروگاه گازی کاشان، شامل دو واحد گازی به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات (مجموعاً ۳۲۴ مگاوات) در شرایط ایزو (ISO) است که در آن از توربینهای گازی V94.2 طرح نیام استفاده شده است.
این نیروگاه در کیلومتر ۲۰ جاده کاشان به اردستان جای گرفته و تاکنون کلیه واحدهای این نیروگاه به کارفرما تحویل موقت شده است. کارفرمای پروژه این نیروگاه سازمان توسعه برق ایران، مشاور کارفرما شرکت مهندسین مشاور قدس نیرو و پیمانکار پروژه شرکت توسعه یک مپنا است.
بر اساس استراتژی مصوب پروژه نیروگاه کاشان در قالب ۱۷ قرارداد در بخش های مهندسی ، تامین تجهیزات و اجرا انجام شده است. همچنین ظرفیت پست نیروگاه کاشان ۲۳۰ کیلوولت است که مهندسی، تامین و احداث آن در محدوده کاری کارفرمای پروژه قرار دارد.
عملیات اجرایی ساخت نیروگاه کاشان در تاریخ ۳ بهمن سال ۸۶ شروع شد و اولین واحد این نیروگاه ۶ تیر سال ۱۳۸۸ سنکرون (وارد مدار) شد. آخرین واحد این نیروگاه نیز دز تاریخ ۱۱ بهمن سال ۱۳۸۸ به کارفرما تحویل موقت شده است. در پروژه ساخت نیروگاه گازی کاشان رکورد حداقل فاصله بین شروع خاکبرداری توربین هال تا سنکرون واحد اول به مدت ۱۴ ماه ثبت رسیده است.
دیدگاه شما