کاشان نیوز-سعید غلامیان: نوشتهای بدون امضا تحت عنوان «کلیه کارکنان دوستدار و دلسوز محیطزیست شاغل در کارخانه سیمان کویر کاشان» در پاسخ به «فاجعه زیستمحیطی در همسایگی اداره حفاظت از محیطزیست کاشان» ارسال گردیده و در بخش دیدگاهها نیز عیناً درج گردیده است، ادب حکم میکند که چون نام کارکنان کارخانه سیمان در ذیل آن نوشتهشده در پاسخ به آن چند کلامی بنویسم! اگر چه بر اساس ادبیات نوشته و بکارگیری ضمیر اول شخص مفرد در پاراگراف دوم نامه مشخص میشود که یک شخص نویسنده آن است و تنها از نام کارکنان استفاده شده است!
با این اوصاف اینجانب سعید غلامیان مدیرمسئول کاشان نیوز هستم که از سال ۷۸ دستی در روزنامهنگاری و نیز از سال ۸۴ بهعنوان وکیل دادگستری فعالیت دارم و تخصصی در امور زیستمحیطی ندارم اما باید توجه داشته باشید که کاشان نیوز تنها بازخورد نوشتهها و دیدگاههای بنده نیست، بلکه تیمی از کسانی که دغدغه شهرشان را دارند در بهروزآوری و انتشار خبر در این پایگاه خبری تلاش میکنند و هر یک تخصصی در زمینههای متعدد دارند.
گردوخاکی که در تصاویر از کارخانه سیمان بیرون میزند و تمام محیط اطراف را در برمیگیرد را ندیده انگاشته و تقصیر را متوجه پدیده گازهای گلخانهای کردهاید!
بااینهمه بنده بهخوبی میدانم که گرم شدن زمین نتیجه چیست و چه عواقبی دارد اما وقتی شما توجیه میفرمایید که چه چیزی آبوهوای کره زمین را تحت تأثیر قرار داده است مشخص است که تجاهل کرده و گردوخاکی که در تصاویر از کارخانه سیمان بیرون میزند و تمام محیط اطراف را در برمیگیرد را ندیده انگاشته و تقصیر را متوجه پدیده گازهای گلخانهای کردهاید! که سهم کارخانه شما نیز در آن کم نیست و بر اساس تحقیقات متخصصان، ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن بهعنوان ﯾﮑﯽ از اصلیترین منتشرکنندگان ﮔﺎزﻫﺎی گلخانهای، بهخصوص دیاکسید ﮐﺮﺑﻦ ﻣﻌﺮﻓﯽ میشود و ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﯿﻤﺎن ﯾﮏ ﻓﺮاﯾﻨﺪ اﻧﺮژی ﺑﺮ ﺑﻮده و ﻫﺮ ﺗﻦ ﺳﯿﻤﺎن ﭘﺮﺗﻠﻨﺪ تولیدشده در ﺣﺪود ۱ تن دیاکسید کربن آزاد میکند. ﻣﻘﺪار زﯾﺎدی از اﻧﺘﺸﺎر دیاکسید ﮐﺮﺑﻦ در ﻃﯽ ﻓﺮاﯾﻨﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﯿﻤﺎن، از اﺣﺘﺮاق سوختهای ﻓﺴﯿﻠﯽ و ﺗﺠﺰﯾﻪ سنگآهک ﻧﺸﺎت میگیرد!
مدیریت کارخانه سیمان انرژی مضاعفی را صرف تخطئه بنده و کاشان نیوز کرده است که جا داشت با دیدن این تخطی مسلم از اصول استاندارد مسبب را معرفی کرده و اداره حفاظت از محیطزیست که تاکنون سکوت پیشه کرده است بهتر بود که این اتفاق را با روش قانونی دنبال میکرد.
آنچه اعجابآور است دست زدن به شعارهای تحریمهای ظالمانه و …و مربوط کردن یک اتفاق غیرمعقول از اعتبار ارزش تولیدات صنعتی و سختی و دشواریهایی که غیور مردان این خطه با آن دستبهگریباناند…!
چه استبعادی دارد مقایسه آلودگی وحشتناکی که در خبر بدان اشاره شده است با شعارهای نخ نمایی که خودفریبی مینماید تا استدلال منطقی! و آنگاه نویسنده خبر احساسی نوشته است؟!!
درست است که برداشت غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی، عدم مدیریت منابع آبی و قهر آسمان ازجمله دلایل خشکی دشت کاشان است اما دلایل اولیه آن تخریب سرزمینی است که با مرگ مراتع و عدم نفوذ آب به سفرههای آب زیرزمینی و جریان سیلاب و ایجاد چرخه فرسایش به وجود آمده است.
اشتباه و خطای فاحش مدیریت کارخانه سیمان را به روشنترین روش با اداراتی «ازجمله اداره صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیطزیست، اداره استاندارد، اداره منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و …» به اشتراک گذاشتهاید و با فرافکنی و خیال ترسناک کردن اینگونه گزارشها، آنها را در مسئولیت در تخلف انجامشده مشارکت دادهاید. اگرچه ادارات دولتی مرتبط نیز در این تخلف بیتقصیر نیستند و عدم پاسخگویی به افکار عمومی نوعی مسامحه و کوتاهی محسوب میگردد و حال که شما تصمیم گرفتهاید آنها را شریک بدانید عقل و منطق ایجاب میکند که آنها از حق خود دفاع کنند وگرنه ادامه سکوت آنها باعث قبول مشارکت در این تخلف آشکار است.
هیچ توجیهی نمیتواند حقیقت ثبتشده در تصاویر منتشرشده را بیاثر کند، واقعیت این است که این اتفاق افتاده است و با هیچ استدلالی قابل پردهپوشی نیست.
گفتهاید کاشت درخت نشانه حفاظت از محیطزیست است درحالیکه طبیعت در مراتع با بوتهها و پوشش خاص خود عامل پایداری زیستبوم است نه درختکاری در مراتع. کاشت درخت به آب نیاز دارد درحالیکه پوشش گیاهی طبیعی باعث تقویت سفره آب زیرزمینی است، فضای سبز بجای پوشش گیاهی مراتع نوعی تحمیل بر طبیعت بومی است.
قابلتوجهترین قسمت نوشته بازمیگردد به کلمات «تصاویر گزینشی»، «پدیده شبنم» و «وارونگی هوا»! و دردناکترین بخش نوشته نیز خطاب شما نسبت به نویسنده بود با کلماتی مانند «کجاندیشی، بهاشتباه انداختن مخاطب، بی انصافانه نگاشته بودید، باورهای غلط، گمراه، بیپروا و چه ناشیانه، بهانههای واهی» دیدم، آیا گناه رسانه دیدن واقعیات است؟ آیا آن عکسها واقعیت ندارند؟ و شاید هم گناه رسانه پنهان نکردن آن واقعیت است؟!! قضاوت را با خوانندگان میگذاریم و منتظر اقدامات ادارات نامبرده و بخصوص اداره حفاظت از محیطزیست کاشان میمانیم.
مساله این است که ایا کارخانه سیمان کاشان در ساعاتی از شب ایا فیلتر های تصفیه خود را خاموش می کند ؟ این عکس ها موید این مطلب است. ایا ادارات مرتبط نظارتب بر این گونه موارد دارد. متاسفانه تاریکی شب بهانه ای است برای برخی کارخانه های تولید کننده نظیر لنت و ... و مراکزی مثل جمع اوری زباله و مواد دست دوم برای برپا کردن اتش. ایا نظارتی است؟
کاشان نیوز با همکاری سیمان کاشان صفحات نشریه را پر کردی