کاشان نیوز: در هفته جاری اطلاعات خصوصی افراد عضو در یک اپلیکیشن ایرانی مورد تعرض قرار گرفت.
آفتاب نیوز در این مورد نوشت؛ اطلاعات ۵ میلیون عضو اپلیکیشن «سیباپ» در معرض فروش و افشا قرار گرفتند. اطلاعات این اپلیکیشن که راهحلی برای دریافت برنامههای اپ استور است، به دلیل ضعفی که در بانک اطلاعاتی آنها وجود داشت در معرض تهدید قرار گرفت.
همچنین اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام به سرقت رفت و در فضای مجازی منتشر شد. به تازگی نیز گفته شده است که یک گروه هکری موفق شدند اطلاعات هویتی ایرانیان را به راحتی از سایت زمان ثبت احوال به دست آورده و در فضای مجازی منتشر کنند.
اطلاعات ثبت احوال ۷۰ میلیون نفر از ایرانیان از بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال به سرقت رفته و وبسایتی خارجی این اطلاعات را با قیمت ۱۰ بیت کوین معادل حدود ۶۰ هزار دلار به فروش میرساند.
اگرچه در ابتدا به نظر میرسید این بات تلگرامی از دادههای لو رفته قدیمی استفاده میکند اما اکنون سخنگوی سازمان ثبت احوال رسماً اعلام کرده است که اطلاعات این سازمان توسط وزارت بهداشت به اشتباه لو رفته است.
در این میان شنیدههای متفاوت و غیر رسمی زیاد هستند. تیمی که ربات تلگرامی را اداره میکند مدعی است که دیتابیس را مستقیماً از سرورهای ثبت احوال استخراج کرده و حتی به «افتا» (مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری) به شکل شفاهی و کتبی گزارش داده، اما پاسخ شنیده که «هیچ کاری نمیتوانید بکنید!». از طرف دیگر اما شنیده میشود برای این دیتابیس قیمت ۱۰ بیتکوین هم تعیین شده بود.
این بحث از روز گذشته در شبکههای اجتماعی داغ شده بود و امروز بالاخره «سیف الله ابوترابی»، سخنگوی ثبت احوال کشور به گمانهزنیها پایان داد و اتفاقی که رخ داده را تأیید کرد. او گفته که اطلاعات ثبت احوال در صحت کامل است(!) اما آن را برای تکمیل پرونده سلامت الکترونیک در اختیار وزارت بهداشت قرار داده بودند و اتفاقی که رخ داده مربوط به ثبت احوال مربوط نیست.
ابوترابی در همین رابطه به ایرنا گفته است: «دیتابیس ما با سامانه وزارت بهداشت مثل سایر دستگاهها ارتباط برقرار کرده است. ارتباط ما با وزارت بهداشت برای مساله پرونده سلامت الکترونیک است. این اطلاعاتی که درز پیدا کرده از جانب وزارت بهداشت بوده و ثبت احوال در آن دخیل نیست».
این در حالی است که سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفته است که دادههای این سازمان از طریق چند فیلتر امنیتی حفاظت میشوند.وزارت بهداشت این دیتا را برای پرونده سلامت الکترونیک روی اینترنت قرار داد که نباید این کار را انجام میداد.»
سخنگوی ثبت احوال اعلام نکرده است که اطلاعات چه تعداد از شهروندان ایرانی منتشر شده است.
در زمانی که سازمانهای اطلاعاتی جهان با تمامی توان در پی کسب اطلاعات اشخاص هستند و شرکتهای ثروتمند و بزرگی در جهان بر پایه اطلاعات کاربران فعالیت و ثروت اندوزی میکنند و با تبادل اطلاعات شهروندان قدرت و نفوذ خود را در دنیا بسط میدهند، صاحب نظران جهان امروز را بر پایه حکومت اطلاعات میدانند و رسانههای اجتماعی فراگیری مانند گوگل، فیس بوک، لینکدین، تلگرام، واتس آپ و … در کشور ما اهمیتی به اطلاعات شخصی شهروندان نمیدهند و از اینکه اطلاعات در صحت کامل است احساس بزرگی هم میکنند، اطلاعاتی که در اختیار آنها بوده است لو رفته و برایشان مهم نیست که دارند صحت اطلاعات به سرقت رفته را برای سارقان تأیید هم میکنند.
چه کسی قرار است از حریم خصوصی شهروندان ایرانی محافظت کند وقتی اطلاعات شخصی به راحتی لو میرود و سازمانهای مسئول هم تقصیر را به گردن یکدیگر میاندازند.
امنیت حریم خصوصی ما را چه کسی تضمین میکند؟
دیدگاه شما