کاشان نیوز: مدیر مجموعه شهرزیرزمینی نوش آباد از برپایی نخستین ایستگاه نقالی همزمان با سیزدهمین روز فروردین در میدان ورودی این مکان تاریخی خبر داد.
«عباس شافعی» در گفتوگو با خبرنگاران در رابطه با نقالی گفت: هنر ایرانی است که سلحشوری و دلاوری را نقل میکند و از روزگار قدیم مضمونی از حماسه عاشورا و یا شاهنامه فردوسی را داشته ولی امروزه روبه فراموشی نهاده است.
وی با توجه به حضور گردشگرانی از سراسر کشور در شهرزیرزمینی نوش آباد اظهار داشت: اجرای نقالی در حضور این جمعیت میتواند به نوعی معرفی این هنر اصیل ایرانی تلقی شود.
به گفته وی، تاریخ و تمدن ایران، سرشار از الگوهای هنری و آیینی است که باید برای حفظ و ترویج آن تلاش کنیم تا جامعه کودک و نوجوان با آن آشنا شوند و در غیر این صورت، در برابر الگوهای وارداتی آسیبپذیر خواهیم بود.
شافعی با اشاره به این که ما برای الگوسازی فرهنگی نیاز به احیا و استمرار هنرهای آئینی و سنتی خود داریم تاکید کرد: موضوع اصلی آن، ترویج سجایای اخلاقی است و جامعه را در برابر ناهنجاریهای اجتماعی حفاظت میکند.
مدیر مجموعه شهرزیرزمینی نوش آباد گفت: در بخشی از اجرای این برنامه، پرده نقالی روایت زندگی امیرکبیر با هدف معرفی اقدامات تاریخی این شخصیت برجسته در آبادانی و پیشرفت کشور اجرا شد.
شافعی با بیان این مطلب که این پرده نقالی توسط زهرا صابر طحان در مدت چهارماه نقاشی شده است گفت: این مجموعه شامل تصاویری از مدرسه دارالفنون، مبارزه با استعمار و اقدام وی برای مبارزه با بیماری آبله میباشد که در قالب قصه توسط مسعود نوریفر روایت میشود.
شهر تاریخی نوش آباد در پنج کیلومتری کاشان واقع شده و مجموعه تاریخی شهر زیرزمینی از جمله آثار این شهر بوده که به عنوان بزرگترین معماری دستکن جهان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
دیدگاه شما