کاشان نیوز-محبوبه قدیریان:در نشست مطبوعاتی دانشگاه کاشان که به بهانه گرامیداشت روز خبرنگار در پایان تعطیلات تابستانی دانشگاه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد دکتر حمید رضا فهیمی تبار مشاور فرهنگی رییس دانشگاه کاشان و از پیشکسوتان مطبوعاتی شهر با تاکید بر جمله «خبرنگاران واسطه دولتمردان و مردم هستند» به بیان دیدگاه های خود درباره رسانه و خبرنگار پرداخت و گفت: « معنای این جمله این است که خبرنگار و رسانه تصمیمات گرفته شده را به اطلاع مردم می رسانند و صدای مردم را نیز به دولتمردان انتقال می دهد. پس در تصمیمات مسئولین و پاسخگو بودن آنها می تواند نقش داشته باشند. اینکه چه نوع تصمیمی و چه وقت گرفته شود؟ تیزبینی یک خبرنگار که هم کوچه های مخروبه و هم خیابان های آسفالت شده را می بیند اقتضا می کند که صدای مردم و خبر کوچه های تنگ و باریک را برساند.» او با تاکید بر این که حق و وظیفه قانونی،اخلاقی و عدالت طلبانه خبرنگار این است که حقایقی را که ممکن است از دید مسئولی مغفول مانده باشد به او برساند، رسانه را دیدبانی دانست که باید همواره بیدار باشد و آنچه را که بقیه نمی بینند گزارش کند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در ده سال گذشته درباره عدم وجود اشکال در نقد از رهبر گفت: « اگر نقد از رهبر به فرمایش ایشان مانعی ندارد، پس چرا نقد از یک هیات علمی باید مانعی داشته باشد؟ چه بسیار خلاف ها را اصحاب رسانه رصد کرده اند و دستگاه قضایی پیگیری کرده است.» او کار رسانه را نوعی از امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: « امر به معروف و نهی از منکر باید انجام گردد. ولی چرا منحصر شده به آنچه امروز در کشور متداول است.» او در ادامه با انتقاد از گزینشی ارائه شدن اخبار افزود: «خدمات را هم باید منعکس کرد و مردم را امیدوار نمود، اما چرا بعضی خبرهای خدماتی را سانسور می کنند؟»
فهیمی تبار بر وجود نخبگان در مناطق کوچک و لزوم استفاده از نوشته های آن ها در رسانه های محلی اشاره کرد و گفت: « که رسانه های محلی باید وضعیت موجود را تغییر بدهند و از خرده پایان در عرصه قلم دستگیری کنند. چه بسا موضوعی محلی باشد و نشود در روزنامه های سراسری ارائه شود. چه بسیار افرادی که در گذشته در سطح محلی فعالیت می کردند و اکنون در سطوح بالاتر قلم می زنند .رسانه ها باید از پایین دیکته و خود را اثبات کنند.»
وی با تاکید بر اهمیت توجه به پرسش«کجا بودیم؟ کجا هستیم؟ کجا میرویم؟» بر لزوم سنجیدن خود با استاندارهای جهانی تاکید کرد و گفت: « باید ببنیم که در کجا هستیم؟ فقط با قبل مقایسه نکنیم و بگوییم چقدر آسفالت های ما خوب شده و چقدر چنارداریم. با استاندارهای جهانی مقایسه کنید و اگر مطلوب نیست علت را بگویند که ما ناتوان بودیم و بد مدیریت کردیم یا عوامل خارجی علت بود یا هردو.» عضو هیات علمی دانشگاه کاشان در ادامه افزود:«قرار بود کجا برویم؟ قرار بود نمایی از حکومت حضرت مهدی(عج) را به جهان نشان دهیم که فرمودند یک وجب زمین نمی ماند مگر سرسبز می شود. قرار بود امنیت دوران او را نشان بدهیم. قرار بود خانمی از شرق عالم به غرب عالم بدون دغدغه سفرکند. اما هنوز می گویید موتورسواران مزاحم؟ قرار بود استعدادها شکوفا شود. اما در صدا و سیما بازار تهران را نشان می دهند که در ساعت ۹ شب معتادان در آنجا اتراق می کنند. شهر دارالمومنین ۲۷۰ کارتن خواب روی دست ما گذاشته است.زندانی که با حجم ۳۰۰ نفر ساخته شده اعلام می شود نمی دانند ۱۰۰۰ نفر را چگونه جا بدهد؟ اینها را نمی گوییم که دشمن خوشحال شود. می گوییم که خودمان بدحال بشویم. ما باید کار خودمان را انجام بدهیم.»
دیدگاه شما