کاشان نیوز-علی خالویی: «تغییرات اقلیمی»، تغییرات نامیمونی است که بشر در قرن اخیر گریبانگیرش شده است.
عوامل مؤثر در رخداد این مهم، آنقدر قابلتوجه شده است که هیئتی تحت عنوان، «هیئت بیندولتی تغییر اقلیم» با نام اختصاری (IPCC)، در بدنه «سازمان ملل متحد» درزمینهٔ «ارزیابی علوم مربوط به تغییر اقلیم» از سال ١٩٨٨ شروع به فعالیت مینماید.
مؤسسان این هیئت، «برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد (UNEP)» و «سازمان هواشناسی جهانی (WMO)» است تا ارزیابیهای علمی دورهای درزمینهٔ «تغییر اقلیم» و آثار و خطرات آن مطالعاتی را انجام و نتایج این مطالعات را در اختیار سران کشورها قرار دهد و متقابلاً «استراتژیهای کاهش» و «سازگاری» و «مقابله» با «تغییرات اقلیم» را ارائه کند.
این هیئت به دلیل مطالعات قابلتوجه درزمینهٔ موضوعات مطالعاتی در سال ۲۰۰۷ مفتخر به دریافت «جایزه صلح نوبل» میشود.
در آخرین گزارش هیئت مذکور آمده: «داغ شدن زمین موجب میشود؛ «خشکسالی»، «فرسایش خاک» و «آتشسوزی جنگلها» افزایش پیدا کنند، بازده محصولات کشاورزی کمتر و «یخ خاک منجمد» در نزدیکی قطبها ذوب شوند. بالاتر رفتن هر چه بیشتر دما در عرضهای جغرافیایی پایینتر به شرایط اقلیمی بیسابقهای منجر میشود که نتیجه آن افزایش پتانسیل «گرسنگی»، «مهاجرت» و «درگیری» خواهد بود.»
کلمات کلیدی که در گزارش جهانی هیئت آمده است چشم و گوش هر مدیری را تیز و تیزتر میکند: «گرسنگی»، «مهاجرت»، «درگیری»
مهندس درویش در یادداشتی که بر گزارش هیئت مذکور مینویسد آورده: «بشریت با انتخابی جدی بین یک چرخه معیوب و یک چرخه مطلوب روبروست.»
«تخریب جنگلها»، «انتشار شتابنده گازهای گلخانهای»، «تخریب خاک»، «مصرف بیرویه منابع پروتئینی جانوری» از انتخابهای «چرخه معیوب» ارائه شده در این گزارش است.
در بخشی از گزارش آمده مهمترین راهکارهای کسب سلامتی و بهبودی، کاهش فقر و مبارزه علیه انقراض حیاتوحش در سراسر دنیا، دو راهکار ذیل است:
«کاهش مصرف گوشت» و «مهار هدر رفت مواد غذایی» است.
در ادامه، گزارش به یادداشت پروفسور دیوید ریِی، از دانشگاه ادینبورگ، میپردازد: «این یک توفان به تمام معناست. «زمینِ محدود»، «جمعیت انسانیِ» درحالتوسعه که همگی در پتوی خفقانآور «بحران اقلیمی» پیچیده شدهاند. کره زمین هیچگاه تاکنون این اندازه کوچک حس نشده بود و اکوسیستم طبیعی آن مستقیماً تحت اینچنین خطری نبوده است.»
اینکه افزایش دما و تغییرات اقلیمی گریزناپذیر ست، سخنی نیست، از اینکه نزولات جوی زمستانه به بهار در حال تغییر است سخنی نیست، از اینکه پوشش مراتع و جنگلهای طبیعی و دست کاشت دشت کاشان در حال دستخوش نامبارکی است سخنی نیست؛ اینکه چگونه بتوان این تغییرات را به کمترین حد ممکن مهار کرده، صدمات آن را کاهش داده و «توسعه پایدار» را در دید شهروندان و مدیران شهریهای «آران و بیدگل» و «کاشان» اجرایی کرد؛ از اصولی ست که هرچه سریعتر باید برایش اقدامی عاجل نمود.
شاید جان کلام را یکی دیگر از دانشمندان تهیهکننده گزارش قید کرده باشند، «پیرز فورستر، استاد دانشگاه لیدز» میافزاید: «این گزارش نشان میدهد ما نیاز به تغییر پایداری در استفاده از زمین داریم تا افزایش دما را در حد ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کنیم. خلاصه کلام اینکه ما به چراگاه کمتر برای دامها و به درختان بیشتر احتیاج داریم.»
دو کد مهم در این عبارت نهفته است، افزایش ۱.۵ درجه که درباره دشت کاشان بهتفصیل در آینده نزدیک ذکر خواهم کرد، دوم «کاهش چراگاه دام و افزایش درختان جنگل»، «انجمنهای خامگیاهخواری» با رویکرد کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی در همین کاشان و آران و بیدگل توسط سمنهای مردمی برپاست و دارد با جدیت آموزشهای مربوطه را به اهالی این دشت میدهد، انسان عصر حاضر برای، «زیستن بهتر چاره جز تغییرات عمده در غذای خود و ارتباط با زمینِ محدود» ندارد.
گویا آموزهها و رویکردهای «انجمنهای خامگیاهخواری در سراسر کشور و جهان» بیشتر از آنکه به فریاد انسانها برسند به فریاد زمین در حال احتضار قرار است برسند؛ و این امیدی است بسیار زیبا و خوب که حال دوستداران زمین را خوب میکند. لطفاً زمینمان را تنها نگذاریم.
در بخش دیگری از گزارش، «کاترینا براندمایر» از اندیشکده Green Alliance اضافه میکند: «پیام کلیدی از گزارش IPCC فوریت است: «ما باید اکنون جنگلهای نو بکاریم، اکوسیستم خود را احیاء کنیم و البته گوشت کمتری مصرف کنیم.»
https://theguardian.com/environment/2019/aug/08/climate-crisis-reducing-lands-ability-to-sustain-humanity-says-ipcc
سلام در صورت امکان این خبر را پوشش دهید http://newspaper.hamshahri.org/id/81368/%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%DA%AF%D9%84%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%86%E2%80%8C%D9%BE%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85.htmlچون سلامت منطقه در معرض خطر است.