کاشان نیوز ــ محبوبه قدیریان: بیماری پدیدهای رایج در زندگی همه ماست که اگر خود به بیماری سختی دچار نشدهایم، به احتمال زیاد در اطرافیان نزدیک خود مشاهده کردهایم و میدانیم که بیماریهای سخت چه رنج و درد عظیمی را بر خود بیمار و خانواده او تحمیل میکند.
در کنار درمان پزشکی معمولا بیماران خصوصا اگر اعتقاد دینی داشته باشند، به دعا و توسل بهعنوان نیرویی معنوی بهعنوان چارهای در کنار درمان امید دارند.
همه میدانیم که اندیشه و نوع نگاه ما در مواجهه با مشکلات نقشی تعیینکننده دارد. لذا خواندن کتابهایی که بتواند اندیشه و ذهنیت ما یا اطرافیان بیمار ما را درباره بیماری و نظام عالم هستی و قوانین آن تصحیح کند و بدین ترتیب تاثیر عوامل معنوی و روحی روانی را در بهبود بیماری افزایش دهد میتوانند نقشی بسیار تاثیرگذار داشته باشند و هدیه دادن آن کتابها یا حتی اعطای جملاتی موثر، روحیه و بصیرتبخش و امیدوارکننده از آن نسبت به کمپوت و میوه برای حال فرد بیمار خوبتر و ضروریتر باشد.
کتاب «قانون شفا» اثر «کاترین پاندر» با ترجمه «گیتی خوشدل» از نشر روشنگران و مطالعات زنان یکی از این کتابهاست.
این کتاب شامل «مقدمه: شما شفا دهندهاید!» و فصول «حقیقت تکاندهنده دربارهٔ شفا»، «قانون شفابخش نه»، «قانون شگفت شفا»، «قانون شفابخش رهایی»، «قانون شفابخش آری»، «قانون شفابخش ستایش»، «قانون شفابخش محبت»، «شفا از طریق معجزه»، «قانون مرموز شفا»، «قانون شفابخش تجسم»، «قانون عارفانه شفا»، «فعل و انفعالهای فرایند شفا»، «ایثار و بخشش شفابخش» و در نهایت «آیا میتوانید شفای خود را بپذیرید؟» میباشد.
«شما شفادهندهاید!». نویسنده با ذکر این جمله عنوان میکند که چه بسا ما شفادادن را عمل افرادی با نیروی روحانی قوی، روانپزشکی یا طبابت دارای مقامی ویژه و آنرا ناشی از ایمان قوی، نیرویی مرموز و چه بسا عارفانه میدانیم. به گفته او باید پذیرفت که هرگونه درمان از درون خود است و سلامت جسمی و ذهنی اساسا کاری درونی است. باید آگاه باشیم که اندیشهها و احساسات بیمارگونه درباره خویشتن و دیگران و کائنات و جهان نیروی زندگی را در شخص به بند کشیده و موجب بیماری یا بیم- آری یا ناخوشی میشود. بدین ترتیب به اعتقاد «پاندر» تن دردناک ناشی از اندیشه دردناک است.
وی در ادامه درباره عنوان کتاب توضیح میدهد که قانون یعنی اصلی که موثر واقع میشود و نمایانگر نوعی نظم و ترتیب امور است. همانگونه که ما این نظر نیوتون را کاملا قبول داریم که این عالم دارای قوانین طبیعی است، باید آگاه باشیم که در قیاس با قوانین طبیعی قوانین برتری نیز وجود دارند.
وی عالم را دارای قوانین ذهنی میداند که با آگاهی از آنها میتوان کارهای مادی معجزهآسایی انجام داد که میتوانند قوانین طبیعی را چندین برابر خنثی کنند و بدینترتیب «غیرممکن به ممکن و لاعلاج به علاجپذیر تبدیل میشود» و بدینمنظور باید آن نظم را در اندیشهها و احساسات ایجاد نمود.
پاندر آدمی را دارای شفادهندهای درونی میداند که همیشه در حال ترمیم سلولهاست و آدمی میتواند از آن به صورت آگاهانه و سنجیده برای شفای بیماریها استفاده کند. البته این به این معنا نیست که کار درمان پزشکی متوقف شود، بلکه فعالساختن این شفادهنده درونی میبایست در کنار عمل درمان صورت پذیرد تا روحیه درست در بیمار ایجاد شود.
وی معتقد است تن خِردی برتر دارد که میل به سلامتی دارد و نه بیماری. او بیماری را ناشی از اندیشهها و عقاید نادرست میداند که نیروی زندگی را بند میآورد. اگر اندیشههایی چون حسد، نفرت، ترس و وحشت دائمی شوند، میتوانند تاثیرات جسمی گذاشته و بیماریهای جدی ایجاد کنند.
پاندر مینویسد ذهن یا شعور فقط در مغز موجود نیست؛ بلکه در هر سلول وجود دارد. هر سلول در اندیشه احاطه شده است. و اندیشه بر جسم اقتدار پویایی دارد و میتوان از آن برای سلامتی جسم استفاده کرد. او معتقد است انسان ذهنا میتواند داروهایی را که جسم نیاز دارد بسازد. اندیشهها به راحتی میتواند جسم را تغییر دهد و بدن در قیاس با اندیشهها بسیار نرم و ملایم و انعطافپذیر است.
وی در فصول کتاب به بررسی قوانین کارگشای ذهن که میتوانند بر جسم موثر واقع شوند میپردازد. بهعنوان مثال نفی و انکار را نخستین گام در جهت زدودن اعتقادات نادرست بهمنظور دگرگونشدن وضع جسمانی معرفی میکند. با این توضیح که بیمار باید به این باور برسد که بیماری و ناهماهنگی و درد حقیقت ندارد و بدین ترتیب بقا و تداوم را از آنها بگیرد. او توصیه میکند که دروننگری را آغاز کنید تا طرز تفکر بیمارگونه خود را از بین ببرید. با استفاده از گفتن نه: «این ظاهر منفی را به عنوان امری منفی در زندگیام نمیپذیرم».
وقتی ذهنا به مشکلات نه میگویید، در ذهن و جسمتان نیرویی را به جریان میاندازید که این حالات موجد بیماری را از بین میبرد. به گفته او موارد متعدد تورم و تومور و… دیده شده که با نه گفتن شخص ناپدید شدهاند.
هر یک از فصول دیگر نیز قوانین دیگری را نیز معرفی میکنند تا فرد بتواند اندیشه درست را جایگزین اندیشه بیمار کند و بدینترتیب بتواند با روحیهای قوی و شکستناپذیر بر جسم خود موثر واقعشده و بیماری را از آن بزداید.
این نکته نیز گفتنی است که میتوان بین این قوانین و طرز تفکر با آنچه که مومنان از جمله مسلمانان بهعنوان دعا و عنایت و رحمت پروردگار برای شفایافتن به آن اعتقاد و امید دارند تشابه و همپوشانی یافت.
نقد و بررسی دقیق نظریات این کتاب نیز نیاز به مجالی دیگر دارد. اکنون شما را به خواندن این کتاب خوب دعوت میکنم.
دیدگاه شما