کاشان نیوز: جلسه هماندیشی اعضای شوراهای اسلامی بخش مرکزی به همراه دهیاران با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در سالن همایش بخشداری مرکزی کاشان برگزار شد.
در ابتدای جلسه سرپرست بخشداری مرکزی به تشریح مسائل و مشکلات بخش مرکزی شهرستان پرداخت و پسازآن اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران مسائل روستا و شهر خود را مطرح کردند.
مسعود خاندایی جمعیت روستایی بخش مرکزی را ۱۳ هزار و پانصد نفر ذکر کرد و گفت: بخش مرکزی به لحاظ وسعت و جمعیت بالاتر از دیگر بخشهای شهرستان است و بیش از ۹۰ درصد صنایع و معادن را در خود جایداده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد خدمات زیرساختی و زیربنایی در روستاها فراهمشده است یادآور شد: متأسفانه به خاطر اینکه نتوانستهایم اشتغال روستائیان را پایدار کنیم همچنان مهاجرت از روستاها و شهرهای همجوار به مرکز شهرستان و دیگر شهرستانهای بهعنوان معضل جدی حوزه روستایی مطرح است.
خاندایی کاهش اختیارات دهیاریها در حوزه اجرایی روستا را بهعنوان چالش دیگر در روستاها نام برد و گفت: متأسفانه با مصوبه جدید مجلس در این خصوص اختیارات بنیاد مسکن در روستاها افزایش و بهتبع آن اختیارات دهیاریها کاهش پیداکرده است و اینیک آسیب در حوزه عملیات عمرانی روستاها هست.
وی تأکید کرد: عملیات اجرایی توسط دهیاریها سریعتر و مقرونبهصرفه تر است و انتظار میرود مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع این آسیب و تصویب قوانین در جهت توانمند نمودن دهیاریها همراهی نماید.
مهندس خاندایی با بیان اینکه طرح تفضیلی شهر کاشان مراحل نهایی خود را طی میکند افزود: بخشی از مشکلات در حوزه صدور پروانه ناشی از عدم نهایی شدن طرح تفضیلی شهر است که باعث اقدامات سلیقهای شده و مشکلاتی را برای مردم ایجاد مینماید.
سرپرست بخشداری مرکزی آسیبهای ناشی از استقرار برخی صنایع (مثل بهرهبرداری از معادن) در محدوده و حریم شهرستان را متوجه مردم شهرستان کاشان دانست و گفت: درحالیکه کلیه خدمات از طریق شهرستان کاشان تأمینشده و آسیبهای استقرار نیز متوجه مردم است لیکن در مقابل، خدماتی از طریق آن مراکز برای مردم ارائه نمیگردد.
خاندایی با بیان اینکه کاشان در مرکز راههای ارتباطی کشور قرارگرفته است تأکید کرد: بزرگراه قم – کاشان در منطقه کاشان با ۱۵ میلیون تردد سالانه و ۸۰ کیلومتر در شهرستان کاشان بهعنوان بازار سرباز شناخته میشود و ضروری است تا نسبت به استفاده از فرصتهای این ظرفیت اقدام نماییم.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه هماندیشی گفت: همانطور که میدانید کار نماینده و مجلس قانونگذاری و نظارت است. از طرفی نماینده تلاش میکند تا مشکلات مردم شهرستان را که ممکن است به گوش مسئولین مرکز نرسد به اطلاع آنان رسانده و درنهایت با بخش اجرایی حمایت و همراهی نموده تا مشکلات مردم با سرعت و کیفیت بهتر مرتفع گردد.
دکتر سید جواد ساداتی نژاد افزود: نیازها نامحدود و امکانات و زمان برای حل آن کم و محدود است. حجم بسیاری از مطالبات در بخش روستایی وجود دارد که امکانات موجود پاسخگوی آن نمیباشد. بهترین کار آن است تا اولویتهای هر روستا توسط اعضای شوراهای اسلامی روستا شناساییشده، آنگاه برای رفع آن مشکل اقدام نماییم.
وی تأکید کرد: جایگاه دهیاریها به لحاظ ساختار و عملیات اجرایی بهخوبی مشخص نیست. آنچه مشخص است که کارها در روستاها با محوریت بنیاد مسکن گران درمیآید و اگر کارها را در حوزه دهیاریها و شوراهای روستا متمرکز کنیم هم به لحاظ ساختاری مشکلات این حوزه حل میشود و همچنین کارها ارزانتر درمیآید.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد اشتغال در روستاها گفت: انتظار اینکه صنایع و کارخانهها را به روستاها و مناطق کمتر توسعهیافته سوق دهیم انتظار درستی نیست. صاحبان صنایع ترجیح میدهند که صنعت خود در شهرکهای صنعتی مستقر کنند جایی که کلیه خدمات زیرساختی مهیا شده و امکانات فراهمشده است.
وی تأکید کرد: آنچه به واقعیت نزدیکتر است آنکه ظرفیتهای روستا را شناسایی کرده و در آن مسیر گام برداریم. بوم گردی در حوزه گردشگری یکی از ظرفیتهای روستا است که باید موردتوجه قرار گیرد. در بسیاری از روستاها ظرفیت ورود گردشگر فوقالعاده است که با تحقق بوم گردی میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
ساداتی نژاد افزود: مردم از شهرنشینی خسته شدهاند. دوست ندارند در سفر به هتل بروند. اکنون در دنیا کسی هتل نمیسازد و مردم ترجیح میدهند در سفر به خانههای کاهگلی رفته و در جادههای خاکی راه بروند و این ظرفیتی است که در روستاها وجود دارد و تنها باید آن را جهتدهی و مدیریت کنیم تا روستاها از منافع اقتصادی آن بهرهمند گردند.
وی افزود: پیشنهاد مشخص من آن است که دهیاریها نسبت به مقاومسازی و بازسازی چند خانه روستایی پیشقدم شوند وقتی کار شروع شد مردم نیز استقبال میکنند و این بهصورت یک فرهنگ اقتصادی در منطقه روستایی شهرستان فراگیر شده و میتواند درآمد خوبی برای مردم ایجاد کند. ما در روستاها نمیتوانیم کارخانه ببریم ولی میتوانیم آدم را به روستاها بیاوریم.
ساداتی نژاد گفت: مشکل بعدی موضوع آب است. دولت نمیتواند آب خلق کند و منابع آب محدود و مصرف روزافزون است. بیش از ۶۳۰ لیتر آب مصرف میشود تا یک کیلو هندوانه، طالبی یا هر محصول دیگر تولید گردد و به قیمت ارزان به فروش رود. این بدان معنی است که آب در منطقه ما قدری ندارد. در منطقهای که بارندگی ندارد و سالانه سه متر تبخیر دارد. در این شرایط بیش از ۹۳ درصد آب در حوزه کشاورزی هدر میرود.
وی افزود: تکلیف معلوم است. اصلیترین مسئله در کاشان آب است. مهمترین چالش و پاشنه آشیل شهرستان آب است. از طرفی آب در مخازن بهمانند زنجیرهای بههمپیوسته است. مخازن زیرزمینی به هم وصل هستند و باید توجه داشته باشیم که حفظ آب مسئله مهمی است.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: حل این مشکل در دست جهاد کشاورزی است؛ و البته سختترین کار روی کره زمین مأموریتی است که به عهده جهاد کشاورزی است. باید چالشها و مشکلات در حوزه آب و کشاورزی را با کمک مردم حل کنیم و مسائل این حوزه امری و دستوری حل نمیشود.
ساداتی نژاد تأکید کرد: کاشان پنجمین شهر ثروتمند کشور است. اگر به مردم اتکا کنیم موفق هستیم. باید کارها را با اتکا به مردم پیش ببریم. بودجه دولتی نداریم. این چیزها نیست که مربوط به این دولت یا آن دولت باشد. همیشه کمبود پول و بودجه مطرح بوده است. باید کارها را باهمت و با اتکا به مردم پیش برده و از حمایتهای دولت هم استفاده کنیم.
دیدگاه شما