کاشان نیوز–سعید غلامیان: مدتی است که نام «میکده کاشان» همراه با تصویر یک بطری مشروب الکلی در صدر شایعات رسانههای اجتماعی قرار گرفته است، صرفنظر از اینکه عدم تکذیب این شایعه نشانه عدم حساسیت به یک حرمت شکنی بزرگ دینی با نام شهری محسوب میشود که بسیاری سعی بلیغ دارند که در تعقیب نامش «دارالمومنین» را فراموش نکنند، از آن گذشته باید توجه کرد که عدم حمایت از رسانههای محلی و واگذاشتن رسانههای اجتماعی به حال خود چگونه میتواند با حیثیت و نام یک شهر بازی کند!
این موضوع این سوال مهم را هم مطرح میکند که کسانی که به رفت و آمد شهروندان ایرانی به کاشان حساسیت خاصی دارند چرا در این خصوص اقدامی نکرده و اجازه میدهند نام کاشان ملکوک به چنین شایعات خلاف شرعی گردد؟
از طرفی هم سکوت در قبال این شایعه باعث تقویت این گمان میشود که مدیران در کاشان با متن جامعه ارتباط نداشته و طبعاْ از اخبار مربوطه بیخبرند!
در این باره سایت خبری کاشان آنلاین گزارشی را منتشر کرده است؛
«روز گذشته عکسی از یک بطری مشروب با برچسب «میکده کاشان تحت لیسانس استامبر بلغارستان» در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در نوع خود یک غافلگیری محسوب شد.
به گزارش کاشان آنلاین، بنا بر کشفیاتی که در چند سال اخیر شاهد بودهایم و همچنین گزارشهای مبهم و محرمانهای کهگاه در گوشه و کنار شنیدهایم مصرف مشروبات الکلی در کشورمان به آمار قابل توجهی رسیده است. معاون وزیر بهداشت، سال گذشته در گفتگویی به افزایش آمارها در این زمینه اشاره کرد و سازمان بهداشت جهانی نیز رتبه ایران در مصرف مشروبات الکلی در جهان را ۱۶۶ اعلام کرد.
روز گذشته عکسی از یک بطری مشروب با برچسب «میکده کاشان تحت لیسانس استامبر بلغارستان» در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در نوع خود یک غافلگیری محسوب شد. جمله «فقط جهت مصارف اقلیتهای مذهبی» که بر برچسب این بطری نقش بسته بود به برخی این امکان را داد که به شایعه سازی روی آورند و از بازشدن راههای واردات قانونی و محدود مشروبات الکلی به کشور سخن بگویند و داستانپردازی کنند.
اما ماجرا چیست؟
چند سالی است که در کنار تولید مشروبات الکلی تقلبی در کارگاههای غیربهداشتی در کشور، یک شرکت بزرگ تولید مشروبات الکلی در اربیل عراق بر بازار ایران متمرکز شده و با تولید مشروبات ارزان قیمت به سود سرشاری دست یافته است. خریداران که به قاچاق بشکهای این مشروبات میپردازند در برخی از شهرهای ایران با بسته بندی آن و جعل برندهای معتبر جهانی در صنعت نوشیدنیهای الکلی در جهان، محصول خود را با قیمتهای بسیار بالایی به فروش میرسانند.
پیش از این شاهد جعل عنوان شراب شیراز بودهایم و اکنون چشممان به میکده کاشان روشن شده است. ذکر این نکته نیز جالب است که در دوران صفویه و قاجار، گرانترین شرابهای کشور در شیراز و کاشان تولید میشد و سیاحان زیادی به رونق این صنعت در کاشان اشاره کردهاند.
در جعلی و تقلبی بودن شراب میکده کاشان همین بس که شرکت استومبراس (stumbras) که برند آن بر بطری شراب مزبور نقش بسته، بلغارستانی نیست بلکه از سال ۱۹۰۶-سال تاسیس آن- تاکنون در کشور لیتوانی فعالیت دارد و یکی از بزرگترین شرکتهای این کشور کوچک اروپایی است. همچنین در سایت این شرکت نه تنها اشارهای به محصولاتی مانند میکده کاشان نیست بلکه از اصول تخطی ناپذیر آن تولید شیشهها و بطریهای نفیسی است که نام شرکت بر آن حک شده است.
با نگاهی گذرا به بطری و برچسب بطری میکده و طرح بیکیفیت آن به راحتی میتوان تقلبی بودن و جعلی بودن آن را اثبات کرد و آن را در گروه مشروباتی دسته بندی کرد که در سالهای اخیر به کشور قاچاق شده و متاسفانه ضربههای جبران ناپذیری بر سلامت هم میهنانمان وارد کرده است.
بدین ترتیب این بطری نه تنها هیچ ارتباطی با کاشان ندارد بلکه یک سوءاستفاده زشت از نام و تاریخ و فرهنگ غنی این شهر تاریخی است.»
از صفر تا صد این نوع مشدوبات در کشور خودمون تولید میشه محتوای داخل بطری الکل تولیدی کارخونه های الکل سازی داخلیه که متقلبین بااب رقیق میکنن و با افزودن اسانسهای شیمیای ان را بسته بندی میکنند و هیچ مشروبی به صورت بشکه ای از اربیل قاچاق نمیشه چون اصلا امکانش وجود نداره مشروبات وارداتی باید وزن کارتنش جوری باشه که به وسیله کولبر و یا اسب حمل بشه
بسی سپاس... از احساس مسئولیت و پیگیری تان... متشکرم...
حالا منظورت این بود که اینا اصل نیستن و تقلبیَن یا اصلا مال کاشون نیست؟!!!
با تشکر از کاشان نیوز.