کاشان نیوز-ابوالفضل نجیب: امروز مصادف با ۸ نوامبر ۲۰۲۰ اولین مرحله واکسیناسیون عمومی کرونا در انگلستان آغاز شد. نام مارگارت کینان و ویلیام شکسپیر بهعنوان اولین خانم ۹۱ ساله و مرد ۸۱ بهعنوان اولین شهروندانی که مورد تست واکسن کرونا قرار گرفتند در تاریخ ثبت شد.
پیشازاین وزارت بهداشت انگلستان اعلام کرده بود واکسیناسیون کرونا را از ردههای سنی ۹۰ به بالا و در مراحل بعد روی دهههای سنی هشتاد و هفتاد و شصت و در آخرین مرحله افراد زیر پنجاه سال انجام خواهد داد.
اولین چیزی که بعد از شنیدن این خبر تداعی شد، اظهارات چند سال پیش قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت دولت حسن روحانی در خصوص تأمین ارز دولتی برای تهیه داروی بیماران خاص یا همان مبتلایان به سرطان بود. آن اظهارات کارشناسانه که از سوی بالاترین مسئول صیانت از سلامت جامعه بیان میشد.
آنچنان وقیحانه و سنگدلانه بود که از ترس واکنش عمومی به صیانت از حقوق ملی تعبیر و زشتی آن را به سفرههای خالی مردم سرازیر کرد. این اظهارات آشکارا بر این استدلال تهوعآور دلالت داشت که نمیتوانیم ارز مملکت را برای زنده ماندن چند صباح بیمارانی هزینه کنیم که امیدی به زندهبودن آنها نیست.
اظهاراتی که در همان بلاد بهزعم آقایان کفر و متوحش و مادیگرای غرب میتواند تا محاکمه و مجازات به اتهام نسلکشی پیگیری شود. آن اظهارات را مقایسه کنید با همین نمونه دم دست و زنده واکسینه کردن خانم و آقای بالای نود و هشتادساله تا تفاوتها را نه در حرف و ادعا و شعار و … که در رفتار و تنظیم رابطه دولتمردان کافر آنسوی جهان با شهروندان خود متوجه شویم.
دهههای متمادی است تحصیلکردگان و برخی صاحبان فکر و نظریهپردازان ایدئولوژیک و اغلب غربستیزان ما در نقد و تخطئه تمدن و جهانبینی غربی بر نگرش و تفکر مادی گرایانه و نقد آنچه به پراگماتیسم تعبیر میشود، نوشته و منبر رفته و همچنان میروند و بعضاً آنها را به توحش متهم میکنند؛ اما آنچه همواره روی زمین سفت واقعیت با آن روبرو هستیم، حدیث جداگانهای دارد.
آنچه این وضعیت را بیشتر از همیشه تأملبرانگیز میکند، از یکسو تعارض بین ادعا و عمل است. تا آنجا که متأسفانه تبعات سوء آنهمه بهپای دین و دیانت نوشته میشود؛ و از سوی دیگر و مهمتر تعلق و التزام عملی این آموزهها از جانب کسانی که از اساس حتی قائل به انسان بودن آنها نیستیم.
دیدگاه شما