روزنامه کاشان-عامل توسعه خوشه صنعتي فرش ماشیني کاشان گفت: عمده طرحها و نقشههای طراحان در کارخانجات، عکسبرداری و کپی میشود.
محمود برادران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، تصريح كرد: در شرایط فعلی از انگیزه و تمایل طراحان به نوآوری در طرح و ارایه نقشههای جدید کاسته شده است و در همین جهت اخیرا اتحادیه طراحان فرش با هدف ثبت و حفاظت آثار این گروه در کاشان تشکیل شده است. این اتحادیه قصد تشکیل خانه فرش در کاشان با هدف ذکر شده را دارد.
وي با بيان اينكه 85 درصد فرش ماشینی کشور در کاشان تولید میشود، اظهار کرد: این خوشه در سال 1386 به عنوان زیرمجموعه شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان تشکیل شد.
برادران با بیان اینکه با انجام برنامههای مختلف توسط این خوشه، در سال 1390 ارزش صادرات فرش ماشيني به 200 میلیون دلار رسید، افزود: در چهار ماهه اول سالجاری سه میلیون متر مربع فرش ماشینی به ارزش 60 میلیون دلار از استان صادر شده است.
عامل توسعه خوشه صنعتي فرش ماشیني کاشان بيان کرد: از زمان تشکیل این خوشه صادرات فرش ماشینی در کشور رشد 170 درصدی داشته است که اگر از ارتباطات بینالمللی به دلیل تحریمها کاسته نشده بود این رقم افزایش مييافت.
برادران، آشنایی نداشتن با بازارهای جهانی، تجارت سنتی، نداشتن اطلاع از مواد و ماشینآلات جدید را از معضلات جدی این صنعت برشمرد و گفت: برگزاری نمایشگاهها و حضور فعالان این صنعت در نمایشگاههای بینالمللی و آموزش علمی مدیران واحدهای تولیدی به طور خاص در دستور کار این خوشه قرار گرفته است.
وی در خصوص نوین سازی ماشینآلات، گفت: تولیدکنندگان این کالا در شعاعی به مساحت 10 کیلومتر در دو شهرستان آران و بیدگل و کاشان با حدود 1500 دستگاه مشغول هستند که با اجرای طرحی در مرحله اول 500 دستگاه فرسوده از رده، خارج و به جای آن 150 دستگاه با کیفیت و سرعت بسیار بالا جایگزین شده است.
عامل توسعه خوشه صنعتي فرش ماشینی کاشان از جایگزینی 300 دستگاه دست دوم خارجی به جای 500 دستگاه فرشبافی دیگر در قالب مرحله دوم نوسازی در سال جاری خبر داد و افزود: این صنعت 37 سال است که در کاشان رواج یافته که در دهه 1360 با کپیبرداری از نمونه خارجی، ساخت آنها در کشور آغاز شد.
برادران با اشاره به مشکلات تحریم برای ورود دستگاههای فرشبافی به داخل کشور، تصريح كرد: مهندسان و طراحان ایرانی توان ساخت هرگونه دستگاهی را دارند و برای رفع این معضل با توافقات انجام شده با سازمان نوسازی صنایع، طراحی و ساخت دستگاههای نوین فرش بافی در کشور را آغاز كرده و حتی به خارج نیز صادر خواهیم کرد.
عامل توسعه خوشه صنعتي فرش ماشینی کاشان خاطرنشان كرد: فرش ماشینی کالایی است که در تمامی کشورهای جهان خریدار خود را دارد محصولی مانند خاویار نیست که در کشوری طرفدار داشته باشد و در کشوری دیگر مطابق ذوق مردم نباشد.
برادران اظهار کرد: سابقه کشور ترکیه از نظر طراحی نقش فرش به پای ایران نمیرسد، اما به دلیل توجه خاص به این صنعت در حال حاضر پنج برابر کشور یعنی رقم یک میلیارد دلار در سال صادرات دارد.
وی گفت: فرش به دو صورت استفاده میشود؛ حالت اول که از نقشههای زیبا برخوردار است و در سالنهای پذیرایی منازل و مکانهای مجلل انداخته میشود و ديگر در مکانهای ساده مانند کف آشپزخانهها و در کنار مبلمان منازل با استفاده از نقشهای ساده یا فانتزی به کار برده ميشود.
عامل توسعه خوشه صنعتي فرش ماشینی کاشان با بیان اینکه هیچ کشوری مانند ایران دارای تنوع طرح و نقش نيست، تصریح کرد: در خصوص نقشههای فانتزی ضعیف عمل کردهایم که برنامههایی برای رفع این نقص در این خوشه انجام خواهیم داد.
وي از ایجاد شبکههای کنترل کیفيت صنایع با اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی و کنسرسیوم ریسندگان در جهت تامین مواد اولیه، انتشار کتاب فرش ایران، در راستای ارتقای این صنعت توسط خوشه فرش ماشینی کاشان خبر داد.
برادران با اشاره به نوسانات نرخ ارز، اظهار كرد: ثبات سرمایهگذاری و صادرات فرش و واردات مواد اولیه برای بلندمدت در این صنعت وجود ندارد، چراکه افراد اطمینان خاطر در این خصوص ندارند.
دیدگاه شما