به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان سرمای اسفند ماه گذشته باغهای بادام،قیصی، آلوچه و بیدمشک در کاشان را دچار خسارات جبران ناپذیر ی کرد.
رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کاشان گفت: با توجه به اقلیم متفاوت شهرستان کاشان و تفاوت در زمان شکوفایی درختان در مناطق دشت و کوهپایه روزهای پایانی سال همزمان با به گل نشستن درختان بادام،قیصی، آلوچه و بیدمشک در مناطق دشت شهرستان کاشان سرمای شدید روزهای پایانی سال خصوصاٌ 29 اسفند بخش انبوهی از این محصولات را دچار سرمازدگی کرد .
سید مصطفی قمصری افزود،از مجموع 520 هکتار سطح بادام شهرستان بالغ بر 160 هکتار از این محصول دچار خسارت 100% شده است . مجموع خسارت ریالی وارده به محصول بادام را در شهرستان کاشان بالغ بر 9 میلیارد و600 میلیون ریال و از مجموع 215 هکتار سطح قیصی شهرستان بالغ بر 150 هکتار از این محصول دچار خسارت 72% شده است و مجموع خسارت ریالی وارده به محصول قیصی را در شهرستان کاشان بالغ بر38 میلیارد ریال برآورد شده.همچنین از مجموع 450 هکتار باغ آلوچه (گوجه سبز) شهرستان بالغ بر 135 هکتار آن که حدوداٌ 30% این محصول را شامل می شود دچار خسارت صد در صدی شده است،که بالغ بر24 میلیارد و300 میلیون رالت خسارت ریالی آن برآورد گردید است.
قمصری در ادامه اظهار داشت سرما خسارت صد درصدی به 8 هکتار باغات بيدمشک منطقه نیز وارد کرده است و با توجه به تفاوت در زمان شکوفایی درختان در مناطق دشت و کوهپایه تا کنون از خسارت منطقه کوهستانی که 37 هکتار از باغات بيدمشک را شامل می شود گزارشی نرسیده است.
وی افزود سطح زیر کشت بیدمشک شهرستان کاشان حدود 45 هکتاراست و این باغات در بخشهای نياسر، قمصر، برزك، مناطق فين، راوند، شهر كامو، شهر جوشقان و روستاي نشلج کاشان قرار دارد.
قمصری مجموع خسارت ریالی وارده به محصول بید مشک را در شهرستان کاشان بالغ بر840 میلیون رالا برآورد نمود.
به گفته وی محصولات زراعی شهرستان نیز از این سرما بی نصیب نبود و خصوصاً صیفی جات شهرستان متحمل خسارات زیاد شده است . به طوری که آمارهای اخذ شده توسط مراکز خدمات و شرکتهای تحت پوشش این مدیریت در منطقه حاکی از آن است که از مجموع400 هکتار کشت طالبی شهرستان به میزان صد درصد که در مرحله دو برگی بوده است دچار سرمازدگی شده و کشاورزان مجبور به کشت مجدد آن شده اند که کشت دیرهنگام بازار این محصول را دچار افت قیمت خواهد نمود. سایر محصولات جالیزی از جمله خیار در سطح دویست هکتار دچار سرمازدگی و خسارت به میزان40 درصد شده است .
قمصری افزود بازدید های اولیه از مزارع غلات شهرستان نشان دهنده آن است که سرمای روزهای پایانی سال به این محصول نیز خسارت وارد نموده است که برآورد دقیق میزان خسارت وارده نیازمند به سپری شدن مدت زمان بیشتری می باشد .
وی اضافه کرد با توجه به خشکسالی حاکم بر شهرستان طی چند سال اخیر که در سال زراعی جاری به اوج و شدت خود رسیده و از سویی دیگر افزایش هزینه های کشاورزی از قبیل نهاده های مصرفی و همچنین معضلات برداشت از منابع آب زیرزمینی و محدودیت برداشت همگی شرایطی را برای کشاورزان ایجاد نموده که سال سخت و پرالتهابی را برای این قشر زحمت کش در این شهرستان به دنبال خواهد داشت و می طبد تا مسئولین امر در این خصوص چاره اندیشی مناسبی داشته باشند.
دیدگاه شما