کاشان نیوز: دکتر محمد حسین خیاط کاشانی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به نامگذاری سوم آبان ماه به عنوان روز “پیشگیری از مسمومیت ناشی از گاز و منوکسیدکربن، افزود: مسمومیت با منوکسید کربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها می باشد زیرا بی رنگ، بی بو و بدون طعم و غیر محرک است.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از بروز آن بایستی توصیه های ایمنی در مورد استفاده از وسایل حرارتی (بخاری های نفتی و گازی) رعایت شود و از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکش ها اطمینان حاصل کرد چرا که سرد بودن لوله دودکش بخاری، دلیل بر خارج نشدن دود و گاز سمی می باشد.
وی، سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگی را علایم تماس طولانی با منوکسید کربن عنوان کرد و ادامه داد: بعد از تماس با این گاز، فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب می شود.
دکتر خیاط کاشانی ، با بیان اینکه تماس با مقادیر بالای منوکسید کربن در مدت طولانی می تواند سبب تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ شود، یادآور شد: استفاده از آب گرمکن نفتی یا گازی و یا دستگاه پکیج در داخل محیط حمام و یا محیط های کوچک در بسته منجر به سوخت ناقص و مسمومیت با گاز می شود.
وی اظهار داشت: دود سیگار نیز دارای مقادیری از گاز منوکسید کربن است و این گاز می تواند در اثر مصرف طولانی مدت سیگار سبب بروز مسمومیت مزمن در افراد سیگاری شود.
مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه ، با اشاره به اینکه اولین اقدام در برخورد با فردی که با گاز منوکسیدکربن مسموم شده است، انتقال مصدوم به هوای آزاد است، تاکید کرد: در صورت قطع تنفس بیمار مسموم با منوکسید کرزبن و گاز های دیگر، باید احیای قلبی عروقی را آغاز کرد.
دیدگاه شما