کاشان نیوز-محبوبه قدیریان: مراسم روز خبرنگار در سال جاری به صورت مشترک بین فرمانداری ویژه کاشان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی،اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری و همکاری دانشگاه های آزاد،علوم پزشکی و کاشان و هتل سرای عامری ها برگزار شد.
در مراسمی که به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار برای تقدیر از خبرنگاران کاشان در هتل سرای عامریها برگزار گردید،ابتدا در بزرگداشت خبرنگار پیشکسوت کاشان، مرحوم رضا صفی پور مراسی برگزار گردید و به رسم یادبود هدیهای به خانواده وی تقدیم شد.
سپس دکتر مصطفی جوادی مقدم، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک این روز، درباره بحث تعداد خبرنگاران در فضای مجازی گفت: « من در خطبه نماز جمعه گفتم ۱۰۰ نفر در حوزه خبرنگاری فعالیت می کنند. ما اسامی ۸۳ نفر را داریم و تعدادی نشریه هم در حال گرفتن مجوز هستند. به هر حال در یک نشریه که هفت هشت نفر فعالیت می کنند دو خبرنگار شاخص هستند. نخواستیم جسارت کنیم. اگر بیش از صد خبرنگار داشته باشیم که نداریم، نشان دهنده بالا بودن فرهنگ ماست.»
وی با تصریح این نکته که خبرنگار باید صداقت در خبرنگاری داشته باشد و مسئولین نیزباید آستانه تحمل خود را بالا ببرند و مدیر یک مجموعه نباید از بیان یک واقعیت اجتماعی توسط یک خبرگزاری، زود ناراحت شود، فضای رسانه ای در کاشان را فضای سالم و صادقی خواند و تاکید کرد:فرهنگ نباید دستخوش مسائل جناحی شود و باید همدلی و همزبانی بین مسئولین و خبرنگاران بیشتر شود.
در ادامه مراسم دکتر مومنیان، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری کاشان ضمن تاثیرگذار و مهم و در عین حال سخت خواندن حرفه خبرنگاری گفت: «در قرآن خداوند به قلم و آنچه می نگارد سوگند یاد کرده است که نشان دهنده اهمیت این ابزار و محتوای تولیدی از اندیشه شماست.» وی مراقبت از آسیبها را هم وظیفه جانبی حوزه خبر دانست و مستقل بودن، جسارت داشتن و مراعات خبر از تحریف را از ویژگی های یک خبرنگار عنوان کرد.
وی با خاطر نشان کردن این موضوع که « با تلاش خبرنگاران بخشی از تاریخ ثبت می شود و در این امر صحت و مستندنگاری خبر اهمیت می باید که در کاشان به واسطه نیروهای متعهد کمتر شاهد خبرهای تحریف شده بوده ایم. مسئولین هم باید آستانه تحمل را بالا ببرند که به خاطر تیز و گزندگی یک خبر نرنجند.» بر ضرورت تعامل و گفتگو تاکید کرد و گفت: «موفقیت دولت در پیشبرد مسائل هسته ای از طریق گفتگو و تعامل باید در عرصه فرهنگ عبرت آموز باشد تا از این طریق بتوانیم کیفیت مناسبات اجتماعی را ارتقا بدهیم.»
دکتر محمد مهدی فرقانی، رییس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی مهمان ویژه مراسم در سخنرانی خود با تشریح اینکه « خبرنگاری بخشی از کار روزنامه نگاری است و شما باید از خبرنگاری عبور کرده وبه روزنامه نگاری برسید.مطبوعات مادر رسانه ها بوده است. یک روزنامه نگار باید جامع توانمندی ها، دانش ها و صفات را داشته باشد.» با اشاره به مقدس بودن ذاتی این حرفه گفت: اگر به اصول و آدابش متخلق نباشید میتواند خطرناک و منشا آفات باشد.
فرقانی درباره مسئولیت اجتماعی خبرنگار و روزنامه نگار گفت: «در جایی که درحاشیه ماندگان توان بلند کردن صدایشان را ندارند روزنامه نگار صدای او را بلند میکند؛ در جایی که کسی پایش را کج گذاشته و کسی جرات نمی کند به او بگوید پایت را کج گذاشته ای، این روزنامه نگار است که با قدرتی که حق نمایندگی مردم بدون انداختن رای در صندوق به او اهدا کرده می تواند از آن مسئول انتقاد کند و بگوید پایت را کج گذاشته ای. روزنامه نگاران تنها گروهی اند که بدون رای نمایندگی از افکار عمومی دارند. قدرت روزنامه نگار از این نمایندگی ناشی می شود نه از قدرت شخصی.او به نمایندگی از افکار عمومی و جامعه اش و فراتر از آن جامعه بشری سوال می کند.» فرقانی ماموریت روزنامه نگار را فراتر از مامویتی محلی و منطقه ای دانست و آن را ماموریت جهانی و بشری خواند و گفت: «اگر در گوشه ای از عالم ظلمی رخ می دهد و حقوق کسانی لگد کوب می شود هر روزنامه نگاری درهر کجای جهان حق دارد علیه آن عصیان کند و این جزو حقوق ذاتی حرفه روزنامه نگاری است.» او کسی را واجد چنین مسئولیت خطیری دانست که به تمام معنا به لحاظ وجدانی، اخلاقی، شخصیتی، دانش و بینش و نگرش سرآمد باشد و گفت: « خبرنگار به لحاظ اخلاقی بیش از هرچیز نیاز به وفاداری و پایبندی به حقیقت و صداقت و امانت دارد. او باید با حسن نیت حقیقت را درست بفهمد تا درست منتقل کند. شرط درست فهمیدن هم دانش و بینش و مطالعه است.»
فرقانی مخاطب امروز را روزآمد و مشکل پسند توصیف کرد و گفت: « امروزه مخاطب ابزار مقایسه در اختیار دارد و واقعیت میان رسانه ای شده است؛ یعنی مخاطب واقعیت را استنناج میکند، نه اینکه از من و شما تحویل بگیرد.»
پس از وی دکتر جاوری رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان ضمن تبریک روز خبرنگار با اشاره به گسترده تر شدن خبرنگاری با پیشرفت فناوری در چند دهه اخیر، میزان فعالیت خبرنگاران را از شاخص های توسعه عنوان کرد. وی عرصه خبرنگاری را عرصه فرهنگ دانست که نیاز به تنویرافکار عمومی دارد.
او در بحث توسعه یکی از راه های سریع الوصول سرمایه، را جذب گردشگر داخلی و خارجی دانست و کاشان را یکی از مهم ترین شهرهای ایران در این زمینه معرفی کرد و افزود:کاشان به لحاظ وجود استعدادها و پتانسیل ها فعالیت خبرنگاران را در این زمینه می طلبد و یکی از رسالت ها تنویر افکار عمومی و افزایش تربیت عموم مردم در جهت پذیرش گردشگران داخلی و خارجی است که باعث ارتقای احترام عمومی مردم نسبت به گردشگران در جهت رضایت مردم و گردشگران میشود و جذب گردشگر بیشتر به معنی جذب سرمایه بیشتر و کمک به توسعه و آبادانی شهر کاشان است. تا با این تربیت عمومی ضمن حفاظت از بافت تاریخی و تقویت بازار، حفظ آب انبارها و تداوم کاشان با همه داشته های خود این امر تحقق پذیرد».
جاوری همچنین از نگاه نقادانه خبرنگاران در خصوص مسائل میراث فرهنگی تشکر کرد و از برگزاری همایش گردشگری مذهبی در نیمه شهریور ماه در مشهد اردهال و یک جشنواره فرهنگی در مورد سیلک در طول سال جاری خبر داد.
پس از وی مهندس ناظم رضوی، شهردار کاشان با ابراز امیدواری بر مستمر بودن این جلسات به منظور واقف شدن بر جایگاه مهم رسانه و خبرنگاری و روزنامه نگاری و ارتباط بهتر مسئولین و حوزه های خبری گفت: « هرکسی بایستی به سهم خودش نقاط ضعف و مشکلات را حل کند تا جایگاه واقعی کاشان با همت اصحاب رسانه بیشتر معرفی شود. شهرداری هم به سهم خودش از پیشنهادات شما استقبال کرده و اقداماتی خواهد داشت.» وی در ادامه یاد شهدای رسانه شهید صارمی، شهید رهبر و مرحوم صفی پور را گرامی داشت.
وی از شکل گیری سرای خبر برای مخابره و انتقال اخبار در سال گذشته خبر داد که با حل شدن مساله چگونگی اداره عمومی آن این مکان به عنوان فضایی حداقلی مورد استفاده اهالی رسانه قرار خواهد گرفت. همچنین وی از از سرگیری برنامه کاشانه با همکاری صدای و سیمای استان و آماده شدن یک استودیوی حداقلی خبر داد. ناظم رضوی در ادامه گفت: « با توجه به امکانات جدید تکنولوژی و اسباب ارتباطات جمعی همچون موبایل، کاشان می تواند اتفاقات خوبی را در بعد خبرسانی رقم بزند. رعایت انصاف و امانت در خبررسانی هم که هرچه جلوتر می رویم نیاز به کار بیشتر در کاشان دارد. این آمادگی هست که حوزه هایی هم به شکل فضاهای مجازی، روزنامه و … ایجاد بکنیم.»
ناظم رضوی در ادامه از شروع شدن اجرای طرح جمع آوری تاریخ بلدیه کاشان و مصاحبه با بزرگان و جمع آوری مکتوبات موجود گفت و از حاضران خواست که اگر خبر، تاریخچه یا نوشتههایی در این خصوص دارند در اختیار شهرداری قرار دهند.
این مراسم با اهداءتندیس روز خبرنگار اهدایی اداره ارشاد اسلامی کاشان و هدایا به نمایندگان رسانه ها و مطبوعات صاحب مجوز و نیز قدر دانی از خانواده خبرنگار مرحوم صفی پور و پذیرایی خوب پرسنل خانه عامری ها به پایان رسید.
دیدگاه شما