کاشان نیوز: شهرداریها، سازمان عمومی و دولتی موظف هستند طی دو هفته آینده چاههای مجاز و منابع آبی مورداستفاده که امکان خارج کردن از مدار مصرف وجود دارد را به شورای حفاظت از منابع آب معرفی نموده تا بهصورت رسمی و با حضور خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات نسبت به پلمپ آن اقدام کرده و بهعنوان جشن حفاظت از منابع آب مطرح نمائیم.
معاون استاندار و فرماندار کاشان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب که با حضور مسئولین و اساتید در دانشگاه کاشان برگزار شد با بیان این مطلب گفت: ضروری است برای فرهنگسازی و آگاهی بخشی و جلب اعتماد مردم در موضوع بحران آب در دشت کاشان از سازمانهای عمومی و دولتی شروع کنیم و با پلمپ کردن حتی چاههای مجاز و کمتر مورداستفاده، این ضرورت را به آحاد جامعه یادآوری نماییم که مجبوریم منابع آب موجود را مدیریت نماییم.
حمیدرضا مومنیان تأکید کرد: کیفیت آب چاههای شرب دشت کاشان با هجوم آبهای شور بهصورت قابلتوجهی کاهش پیداکرده و برای تأمین شرب چارهای جز اختلاط آب زایندهرود با آبهای موجود وجود ندارد.
وی همچنین یادآور شد: خطوط انتقال شبکههای آب از یک بازه عمر مفید برخوردار است و با طی شدن زمان، ضرورت دارد تا نسبت به سرمایهگذاریهای جدید برای نوسازی زیرساختهای لازم اقدام نماییم.
وی تأکید کرد: ضروری است علما از ظرفیتهای حوزه شرعی برای آگاهی بخشی مردم در این خصوص استفاده کنند. آب جزء انفال است و استفاده و اتلاف آن خارج از قوانین و چارچوبهای قانونی و شرعی حرام است. منابع جزء انفال و در اختیار حکومت اسلامی است. طی چندین سال گذشته زمینخواری موردتوجه قرارگرفته است ولی «آبخواری» مغفول مانده است. اگر مردم بهخصوص در شهرستان دارالمؤمنین کاشان آگاهیهای لازم را بهخوبی کسب نمایند نسبت به استفاده درست و بهرهوری صحیح از منابع آب تمکین مینمایند.
مومنیان نقش سازمانهای مردمنهاد را نیز بااهمیت دانست و گفت: آگاهی بخشی و اطلاعرسانی سازمانهای مردمنهاد نسبت بهضرورت های و اولویتهای شهرستان بهخصوص در حوزه آب بسیار مؤثر است و میتواند در مدیریت مصرف آب نقش اساسی ایفا کند.
رئیس شورای حفاظت از منابع آب کاشان اظهار داشت: آمارها بیانگر آن است که بیشترین اتلاف آب در حوزه کشاورزی است. ضروری است منابع محدود آب که در اختیار شهرستان است بهصورت مطلوب مدیریت شود.
فرماندار تأکید کرد: اگر کشاورز بداند محصول ارزانی را با هزینه گرانی تولید میکند و نسبت به این فاجعه زیستمحیطی و بحران آب آگاهیهای لازم را کسب کند نسبت به اصلاح الگوی کشت و آبیاری خود تجدیدنظر نموده و کشاورزی خود را متناسب با اقلیم کاشان برنامهریزی میکند.
رئیس شورای تأمین شهرستان افزود: دغدغهها از حد نگرانی گذشته است و ضروری است از ظرفیتهای علمی دانشگاهها منطقه بهعنوان محمل علمی و کارشناسی در خصوص کاهش آسیبهای حوزه آب بهخوبی بهرهبرداری نماییم.
معاون استاندار تأکید کرد: برای نجات بخشی آب در دشت کاشان دو محور مدنظر قرارگرفته است؛ کاهش برداشت از منابع با افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف و محور دوم؛ توجه به راههای افزایش ورودی آب در منابع زیرزمینی و آبخوان منطقه است.
دکتر مومنیان یادآور شد: پیشگیری و مهار سیلابهای فصلی، توجه به احداث پروژههای آبخیزداری و تغذیه مصنوعی منابع زیرزمینی از راههای افزایش ورودی آب به منابع است.
وی جایگزینی آب در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعت و فضای سبز شهری را با پساب حاصل از تصفیهخانه فاضلاب کاشان را ازجمله اقدامات مؤثر در کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی عنوان کرد و گفت: شبکه فاضلاب شهری و احداث تصفیهخانه فاضلاب کاشان ظرفیت مناسبی در رفع آلودگی منابع زیرزمینی و جایگزینی پساب با آب مورداستفاده در حوزههای مختلف میباشد.
ممنون از دست اندر کاران سایت کاشان نیوز خصوصا جناب غلامیان عزیز تشکر از درج بنر سایت اداره بهزیستی کاشان در زیر همه خبرها