کاشان نیوز: همایش یک روزه «راهکارهای توسعه صادرات شهرستان کاشان» با حضور مدیرعامل صندوق صادرات ایران و سفیران اقتصادی ۷ کشور جهان ، رایزنان بازرگانی منتخب کشورهای کره جنوبی ، اندونزی ، ترکمنستان ، روسیه ، تونس ، هندوستان و اقلیم کردستان و حضور مدیران صنایع شهرستان های کاشان، آران و بیدگل و نطنز در فرمانداری کاشان برگزار شد.
این همایش با محوریت معاونت برنامه ریزی فرمانداری کاشان و همراهی و همکاری اداره صنعت ، معدن و تجارت کاشان ، اتاق بازرگانی و خوشه گلاب عرقیات و اسانس این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار گردید فرصتی فراهم نموده تا تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان کاشانی با آخرین دستاوردها و شرایط اقتصادی دنیا آشنا شده و همچنین از خدمات صندوق حمایت از صادرات ایران مطلع کردند.
متولیان امر تلاش دارند تا کاشان که یکی از مهم ترین قطب های صنعتی تولیدی کشور است جایگاه واقعی خود به دست آورده و از فرصت های به دست آمده برای اعتلا و پیشرفت منطقه استفاده نماید. گزارش ذیل به بیان دیدگاه های سخنرانان این همایش پرداخته است.
فرماندار اعلام کرد:
بورسیه دانشجو در صنایع نساجی کاشان برای نخستین بار در کشور
فرماندار کاشان گفت: نخستین بار در کشور بورس تحصیلی به دانشجویان صنایع نساجی کاشان اعطا می شود.
«ابوالفضل صدراییه» روز چهارشنبه در همایش «راهکارهای توسعه صادرات کاشان» افزود: در این خصوص تفاهم نامه ای بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با کارخانه های فرش ماشینی منعقد شده که براساس آن دانشجویان مستعد به واحدهای تولیدی معرفی شده و صاحبان صنایع پس از انجام مصاحبه، آنان را برای بورس تحصیلی انتخاب می کنند.
وی افزود: ۷۰ درصد از هزینه دانشجویان در دوران تحصیل توسط صاحبان صنایع و بقیه توسط دانشگاه آزاد پرداخت می شود.
صدراییه تصریح کرد: در طول تحصیل، دانشجویان در کارخانه اشتغال پیدا می کنند تا با امور کار نیز آشنا شده و پس از تحصیل نیز به عنوان نیرویی متعهد، متخصص و ماهر با مدرک دانشگاهی وارد بازار کار شوند.
فرماندار کاشان همچنین با بیان اینکه هم اکنون ۳۵ هرار نفر بطور مستقیم در واحدهای صنعتی و تولیدی این شهرستان شاغل هستند، گفت: کاشان بلحاظ شمار شاغلین در واحدهای صنعتی و تولیدی در رتبه دهم کشور قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: به لحظ میزان سرمایه گذاری نیز کاشان رتبه هفدهم کشور را داراست.
وی حجم صادرات پارسال کاشان را ۲۲۰ میلیون دلار ذکر کرد و افزود: امسال نیز تاکنون ۱۷۰ میلیون دلار کالا از کاشان به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.
صدراییه میزان گردش مالی کاشان در زمینه فرش ماشینی را سالانه دو میلیارد دلار بیان کرد و اظهار داشت: این شهرستان تنها قطب تولید فرش ماشینی کشور است و سالانه با تولید ۷۵ میلیون مترمربع فرش ماشینی، ۷۵ درصد از بازار فرش را در اختیار دارد.
فرماندار کاشان تاکید کرد: بر خلاف صعنت برخی استان های کشور که براساس حمایت ها و یا رانت های دولتی بوجود آمده است، اما صنعت این شهرستان براساس استعداد ذاتی مردم این منطقه شکل گرفته و بر همین اساس باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
وی کاشان را به لحاظ تولید گل محمدی و گلاب و عرقیات گیاهی نیز سرآمد کشور دانست.
بگفته وی، شهرستان کاشان دارای یکهزار واحد تولیدی و صنعتی است که ۹۰۰ واحد آن هم اکنون در حال بهره برداری است.
فرماندار کاشان منطقه ویژه اقتصادی را یکی از توانمندی های کاشان در زمینه تولید و صادرات بیان کرد و گفت: با اهتمام و حمایت دولت تدبیر و امید، کارهای اساسی آن در حال انجام و پیگیری است.
فرماندار درخواست کرد:
نگاه ویژه به کاشان به عنوان قطب صنعتی کشور در برنامه ششم توسعه
فرش ماشینی کاشان با داشتن ۷۵ درصد از بازار کشور به عنوان یک قطب صنعتی محسوب می شود و می بایست قطب های صنعتی کشور که در نقاط مختلف کشور فعال می باشنددر برنامه ششم توسعه مورد توجه جدی قرار گرفته و تقویت شوند.
معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه کاشان در همایش راهکارهای توسعه صادرات شهرستان کاشان که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان و با حضور تجار، تولید کنندگان و صادرکنندگان منطقه برگزار شد با بیان این مطلب گفت: منطقه کاشان بزرگ در محورهای مختلف به عنوان قطب تولید و صنعت فعال است که فرش ماشینی، گلاب و عرقیات گیاهی نمونه ای از آن می باشد.
مهندس ابوالفضل صدراییه افزود: آنچه اکنون در زمینه تولید در منطقه کاشان به آن می بالیم حاصل استعداد ذاتی انسان زحمت کش این منطقه، قابلیت ها شهرستان و مزیت نسبی می باشد و چیزی نیست که از کانال های دیگری شکل گرفته باشد.
فرماندار کاشان تأکید کرد: امروز هرچه در صنعت منطقه و شهرستان کاشان داریم تکیه بر استعداد ذاتی مردمان این شهرستان دارد و این امر می بایست مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
وی منطقه ویژه اقتصادی شهرستان را یکی از دستاوردهای این تلاش و پیگیری همگانی ذکر کرد و افزود: با حمایت ویژه دولت تدبیر و امید تحقق کامل منطقه ویژه اقتصادی شهرستان در حال انجام است.
صدراییه شهرستان کاشان را با قدمت ۷۰۰۰ ساله به عنوان نخستین خاستگاه تمدن بشری ذکر کرد و گفت: آثار کشف شده در تپه سیلک کاشان نشان از آن می دهد که شکوفایی صنعت در این منطقه ریشه در همان زمان داشته و هم اکنون دانشگاه های معتبر دنیا از آن به عنوان مرجع و رفرنس استفاده می نمایند.
وی رفع دغدغه های صاحبان صنایع ، تولید کنندگان و صادرکنندگان را به عنوان وظیفه دولت ذکر کرد و تصریح کرد: در همه جای دنیا و در کشورهای توسعه یافته ابزار هایی تعریف شده که تولید کنندگان وقتی با مشکلات تولید روبرو می شوند حداقل دغدغه های بازار هدف را نداشته و شرایط صادرات تسهیل شود و موانع برطرف گردد.
وی نقش صندوق ضمانت صادرات ایران را در این خصوص با اهمیت دانست و گفت: در طول چند ماه گذشته همواره این خلاء به خوبی دیده می شود و این همایش می تواند هوشمندانه به بررسی موضوع پرداخته و راههای تسهیل صادرات غیر نفتی را برای صاحبان صنایع تشریح و در اختیار آنان قرار دهد.
صدراییه تأکید کرد: از طریق اقتصاد مقاومتی و توجه به رویکردهای دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهور می توانیم اقتصاد درون زا و برون گرا را مورد توجه قرار داده و بر اساس آن تولید ملی را تقویت نموده و صادرات غیر نفتی را ارتقا بخشیم.
فرماندار افزود: صادرات غیرنفتی می بایست مورد توجه بیشتر قرار گرفته تا از طریق آن بتوانیم با عنایت به استفاده از تکنولوژی های نوین هم در خصوص اشتغال از شد قابل قبولی برخوردار گردیم و همچنین فرصت را برای افراد تحصیل کرده فراهم نماییم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان
کاهش قیمت نفت بهترین فرصت برای صادرکنندگان کاشانی است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: کاهش قیمت نفت در ماههای اخیر نگاهها را متوجه صادرات در حوزههای دیگر کرده و بهترین فرصت را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم ساخته است.
اسرافیل احمدیه در همایش راهکارهای توسعه صادرات شهرستان کاشان که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: نظر مقام معظم رهبری آن است که در چاههای نفت را ببندیم تا کشور از طریق تولید و صادرات غیر نفتی اداره شود.
وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا نفت را در کشور حفظ کرده و از آن برای روشن نگاه داشتن چراغ صادرات غیر نفتی از طریق ایجاد ارزش افزوده بهرهبرداری نماییم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه رتبه دوم شهرستان کاشان در استان اصفهان با برخورداری از شش شهرک صنعتی یادآور شد و گفت: استان اصفهان از نظر تعداد پروانه بهرهبرداری صنایع رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و از لحاظ سرمایهگذاری دارای رتبه اول کشور است که نقش شهرستان کاشان در این خصوص حائز اهمیت است.
احمدیه افزود: صدور پروانه بهرهبرداری شهرستان کاشان در ۹ ماهه گذشته سال جاری از رشد بیش از سه برابری برخوردار بوده است که این رقم در سطح استان اصفهان یک و نیم برابر افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان افزود: ایجاد اشتغال استان در ۹ ماهه سال ۹۳ نسبت به مدت مشابه، ۵۶ درصد رشد داشته که کاشان رشد ۱۴۶ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
احمدیه ایجاد اشتغال را به عنوان مهمترین نتیجه صادرات غیر نفتی دانست و تأکید کرد: هرچه صادرات افزایش پیدا کند اشتغال بیشتری ایجاد میشود و این امر دغدغه همه مسئولین کشور است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود نیروی انسانی توانمند و افراد تحصیل کرده و نخبه ای که در منطقه و شهرستان کاشان وجود دارند امیدوارم روز به روز شاهد افزایش رشد صادرات این منطقه باشیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات:
صادرکنندگان بدون حمایت مالی توان رقابت در بازار جهانی را ندارند
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: صادرکنندگان ایرانی نمی توانند بدون حمایت مالی در بازارهای بین المللی رقابت کنند.
«طاهر شه حامد» روز چهارشنبه در همایش «راهکارهای توسعه صادرات شهرستان کاشان» افزود: در خارج از ایران، صادرکنندگان با نرخ های ترجیحی تامین مالی می شوند، اما در ایران اگر صادرکننده ای با نرخ ۳۰ درصد تامین شود، باید خیلی خوشحال بود.
وی با بیان اینکه در ایران صادرکننده با نرخ های بالا و حمایت های پایین تامین می شود، یادآور شد: شاید در دوره کوتاهی این صادرکننده موفق باشد، اما در دراز مدت دچار بحران خواهد شد.
رییس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: در دنیای خارج، ۶۰ تا ۸۰ درصد نقدینگی صادرکننده تامین می شود، درحالی که در ایران این رقم زیر۱۰ درصد است.
وی گفت: آنچه که نتوانست از صادرات کشور حمایت کند و آن را زمینگیر کرد، صرفا تحریم های خارجی نبود بلکه تحریم های داخلی بیش از تحریم های خارجی موثر بود.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در تشریح تحریم داخلی تصریح کرد: یکی از موانعی که پیش پای صادرکننده وجود دارد ؛ نقدینگی تولیدکننده و صادرکننده است.
وی اظهار داشت: برای رقابت در عرصه بین الملل سه فاکتور مهم «قیمت پایین» ، «کیفیت بالا» و «میزان دسترسی به نقدیندگی» وجود دارد.
شه حامد افزود: به علت حمایت و تغییر نگرش به مقوله صادرات، میزان صادرات کشور در اوایل سال ۱۳۸۰ از ۴٫۷۷ میلیارد دلار به رقم ۳۸ میلیارد دلار رسید، یعنی حدود هشت برابر افزایش یافت، اما به دلایل مختلف از جمله تشدید تحریم ها این رشد پایدار، متوقف شد.
وی تاکید کرد: در یکی دو ماه اخیر با توجه به کاهش شدید قیمت نفت و نیز کاهش درآمدهای ارزی ما نیاز به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی خواهیم داشت.
به گفته شه حامد، باید با راهکارهای خروج از رکود تورمی و خروج از رکود بدون آثار تورمی بتوانیم واحدهای غیرفعال و راکد را فعال کنیم، بدون آنکه آثار تورمی داشته باشد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران:
بهره گیری از پول خارجی، بهترین راهکار افزایش صادرات است
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: اکنون روش های معمول در اقتصاد ایران برای توسعه و افزایش صادرات جوابگو نیست، بهره گیری از پول خارجی، بازار سرمایه و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی بهترین راهکار افزایش صادرات است.
طاهر شه حامد افزود: صادرکنندگان و تولیدکنندگان صادرات گرا که دسترسی به بانک های خارجی و امکان دریافت تسهیلات از این بانک ها در قبال ارایه وثیقه را دارند، می توانند به صندوق ضمانت صادرات مراجعه و ضمانت های صندوق حمایت از صادرات را به طرف های خارجی ارایه دهند.
وی تاکید کرد: ما به قصد حمایت از صادرات و تولیدات صادرات گرا حاضریم به این بخش هم بپردازیم تا بتوانیم در بازار پول کشور با ایجاد تنوع، صادرات کنندگان به پول هایی با نرخ پایین تر دسترسی داشته باشند.
وی همچنین از امضا تفاهم نامه ای با بازار سرمایه خبر داد و گفت: با این اقدام تولیدکنندگان صادرات گرا می توانند برای ایجاد واحدهای تولیدی صنعتی خود یا توسعه آن تامین مالی شوند.
شه حامد خاطرنشان کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران آمادگی دارد تا ضامن انتشار اوراق بهادار آنان در بازار سرمایه باشد.
وی تصریح کرد: چنانچه صندوق توسعه ملی منابعی را برای تامین مالی صادرات اختصاص دهد، ما ریسک سیاسی تجاری همه منابع کشور را برای صادرات پوشش می دهیم.
شه حامد با تاکید بر بهره گیری از منابع مالی صندوق توسعه ملی افزود: استنباط ما این است که این صندوق، منابع مالی خوبی در اختیار دارد.
وی ادامه داد: ۶۸ درصد از کالاهای کشور در ۹ ماه گذشته به پنج کشور چین، عراق، امارات، افغانستان و هندوستان صادر و ۷۰ درصد واردات نیز از همین پنج کشور بوده است و این یک اشکال است و بایستی به طرفی گام برداریم که با تمام کشورهای دنیا ارتباط اقتصادی ایجاد نماییم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران همچنین از ایجاد کارگزاری این صندوق در شهرستان کاشان خبر داد و گفت: تاکنون این صندوق در ۳۱ مرکز استان تشکیل شده و کاشان نخستین شهرستان کشور است که آمادگی کامل برای ایجاد کارگزاری صندوق در آن را داریم.
فرماندار اعلام کرد:
راه اندازی اولین کارگزاری صندوق ضمانت صادرات در کاشان
اولین کارگزاری شهرستانی صندوق ضمانت صادرات ایران به منظور تسهیل و ارتقا صادرات منطقه در کاشان راه اندازی می شود.
معاون استاندار و فرماندار کاشان با اعلام این خبر گفت: یکی از نتایج برگزاری همایش « راهکارهای توسعه صادرات شهرستان کاشان» که با حضور سفیران اقتصادی ۷ کشور جهان در کاشان برگزار شد این بود که مجوز راه اندازی اولین کارگزاری شهرستانی ضمانت صادرات برای کاشان اخذ شد.
ابوالفضل صدراییه تصریح کرد: تا کنون این مجوز تنها برای مراکز استان صادر گردیده ولی منطقه کاشان با وجود صنایع مختلف و قابلیت های بالای در خصوص صادرات به عنوان یک قطب صنعتی کشور مطرح است و لازم است خدمات مورد نیاز و شایسته در این حوزه تأمین گردد.
فرش ماشینی کاشان با داشتن ۷۵ درصد از بازار کشور به عنوان یک قطب صنعتی محسوب می شود و در دیگر محورهای اقتصادی نیز به عنوان قطب تولید و صنعت فعال است که فرش ماشینی، دستباف، گلاب و عرقیات گیاهی نمونه ای از آن می باشد.
صدراییه میزان دسترسی به نقدینگی و کاهش ریسک های سیاسی و اقتصادی را به عنوان دغدغه های صادرکنندگان نام برد و گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران کمک می کند تا نقدینگی مورد نیاز صادرکننده از طریق منابع مختلف تأمین شده و همچنین ریسک سیاسی و اقتصادی صادرات را کاهش می دهد.
وی یادآور شد: این صندوق به منظور تأمین امنیت مالی صادرکنندگان و در نتیجه توسعه موثر صادرات غیرنفتی کشور تأسیس شده و کارگزاری که در کاشان شروع به کار خواهد نمود این فرآیند را تسهیل می کند.
فرماندار با بیان این که صدور ضمانت نامه اعتباری ارزی یکی از خدمات این صندوق می باشد اظهار داشت: بانکها و موسسات مالی داخلی معمولاً جهت اعطای تسهیلات ارزی به صادرکنندگان درخواست وثیقه مناسب می کنند که اغلب اوقات تهیه و ارائه نوع و میزان وثیقه درخواستی خارج از توان صادرکنندگان است. در چنین مواردی ضمانتنامه اعتباری ارزی این صندوق میتواند جایگزین مناسبی برای وثیقه درخواستی از سوی اعتبار دهنده باشد.
وی تصریح کرد: این ضمانتنامه که به نفع اعتبار دهنده صادر میگردد، وی را در مقابل ریسک عدم بازپرداخت بموقع تسهیلات از سوی پوشش می دهدو در صورت عدم بازپرداخت بموقع تسهیلات ارزی دریافتی، این صندوق نسبت به پرداخت خسارت وارده به اعتبار دهنده اقدام خواهد نمود.
صدراییه صدور «ضمانت نامه اعتباری تولیدی» را نیز از دیگر خدمات این صندوق ذکر کرد و گفت: از طریق این ضمانت نامه زمینه صدور کالای تولیدی به بازارهای صادراتی بدون تبادل وجه نقد برای تولید کنندگان کاشانی فراهم می گردد.
فرماندار افزود: با استفاده از این پوشش ضمانتی ، صادرکننده امکان می یابد فارغ از نگرانی تأمین مالی سرمایه درگردش لازم و بدون تحمل هزینه سود تسهیلات بانکی، به صورت نسیه اقدام به خرید کالای صادراتی نموده و پس از فروش آن در بازار هدف صادراتی ، مبادرت به تسویه با تولید کنند کالا نماید.
وی گفت: در صورت عدم پرداخت به موقع دیون تحت پوشش ضمانت نامه توسط صادرکننده ، صندوق نسبت به پرداخت خسارت اقدام خواهد نمود.
صدراییه تأکید کرد: تولید کنندگان و صادرکنندگان کاشانی برای این که بتوانند در دنیای جدید و با وجود تکنولوژی های روز و ضوابط پیچیده اقتصادی از دیگر رقبای خود عقب نمانند می بایست با خدمات نوین بازار جهانی آشنا شده و از تسهیلات آن حداکثر بهره برداری را بنمایند که صندوق ضمانت صادرات ایران فرصتی مغتنمی است که امیدوارم با وجود کارگزاری شهرستانی حداکثر بهره برداری از آن انجام شود.
دیدگاه شما