کاشان نیوز – سعید غلامیان: این روزها دو واقعه در کاشان ذهن خیلیها را به خود مشغول کرده است، یکی سفر گروه دوستی پارلمانی سوئیس که اگر چه از نظر عرف بینالمللی امری مهم و در خور توجه است اما از نظر مدیران ارزشمدار کهنترین شهر جهان و مدعیان مدیریت و اخلاق، اعتبار و ارزشی در حد شرکت در یک مراسم ختم را هم نداشت و یکسره شعارهای مرسوم در مورد اصول اخلاقی ایرانی و مهماننوازی خطه کویر و… با اقدامی هماهنگ و غیراصولی توسط مسئولان کاشانی به محاق رفت ولی در عوض مسئولان آران و بیدگل بهترین شکل اتحاد و اتفاق و مهماننوازی را بجا آوردند. در این مورد به تفصیل پرداخته خواهد شد.
مسئله دیگر اینکه سالهاست کسی نصب تصویر شاعر و نقاش بلند آوازه شهرمان را بر دیوارهای شهر توسط نهاد یا اشخاص رسمی یا حتی ادارات مربوطه ندیده بود آنچه بود حرکت خودجوش شهروندان یا سازمانهای مردمنهاد (NGO) بود که بصورت غیررسمی حافظ و نگاهبان میراث و ارزشهای فرهنگی و محلی بوده و هستند. اما امسال تصاویری از «سهراب سپهری» همراه با تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر و گرامیداشت سالمرگ سهراب سپهری! و همچنین آرزوی تحقق رویای «استان کاشان» از طرف نماینده کاشان و آران و بیدگل در شهر نصب شده است.
این اقدام فینفسه مثبت و در خور توجه و تقدیر است، این حرکت ابداعی نشانی از یک دوره گذار اجتماعی دارد هرچند که رگههایی از تبلیغ و آیندهنگری با خود دارد! لیکن خبر از این نیز میدهد که، هستند در میان سیاستمداران اشخاصی واقعبین که به جای تکیه بر اقتدار سیاسی و … به جلب پشتوانههای مردمی و بهرهمندی ازعلائق محلی پرداخته و درک کردهاند توان و اثرگذاری افکار عمومی را.
این رویکرد مهم و مثبت متأثر از درک نیاز به مردم و ارج نهادن به نمادهای فرهنگی و مردمی است که سالهاست به دلیل مسامحه یا از روی جهل و یا به عمد توسط بعض مدیران مورد اجحاف قرار گرفته است.
آنچه که در این مرحله مهم مینماید هدایت اینگونه اقدامات در جهت منافع عمومی است و دو سویه کردن این روش برای بهرهگیری همزمان جامعه و متولی این حرکت. این یعنی تفهیم اینکه جامعه اجازه این اقدامات را به شرطی خواهد داد که سیاستمداران مقید به رفتاری ثابت و قابل پیشبینی باشند و اجازه ندهند تنها برای مواقع انتخابات و در واقع برای سوءاستفاده از رای مردم از این تابوها و نمادهای مردمی بهرهگیری شود و کسانی که از این اهرمها استفاده میکنند باید نشان دهند که صحبت کردن به نمایندگی از شهروندان و برای استفاده از یک سمبل مردمی از ارزش و جایگاه آن نیز واقف بوده و در پرداخت هزینه آن که همانا احترام نهادن و احساس دین نمودن نسبت به مالکان اصلی این نمادها که شهروندان و مردماند، جدی و صادق بوده و به دیدۀ ابزاری برای بهرهگیری شخصی به آن نمینگرند.
قرار گرفتن نام دکتر «منصوری» بعنوان نماینده مجلس که مقامی رسمی است در کنار عکس «سهراب سپهری» علاوه بر آنکه نشاندهنده علائق وی و احترام نهادن به این نماد مردمی است کمک کرده که شهروندان کارکرد واقعی این تابلوها را نیز برای نخستینبار ببینند!
این تابلوها و مکانهای دیگری که در اختیارسازمان رفاهی، تفریحی شهرداری کاشان که تحت پوشش و نظارت نهادی عمومی به نام شهرداری است تا کنون برای استفادههای تبلیغاتی بخصوص برای کالاها و خدمات شرکتها و اشخاص و با هدف درآمد مالی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و جز تعداد اندکی از این موارد که در اختیار نهادهای دولتی مانند نیروی انتظامی یا راهنمایی و رانندگی و… است که آنهم برای تبریکات رسمی یا نمایش دادن شعارهای رسمی خاص مورد استفاده قرار میگیرد، مابقی تنها به آگهیهای تبلیغی اختصاص داده شدهاند، در حالی که غلبه در این زمینه باید برای فرهنگسازی و آموزش شهروندان و ترویج فرهنگ شهری باشد.
یک نکته نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد، با توجه به اینکه در جامعه سنتی کاشان برای محاسبه بازخورد اقداماتی از این دست، معیاری وجود ندارد و وسیله، ابزار یا رسانه و تریبونی برای اندازهگیری و طرح قضاوت و عکسالعمل جامعه ایجاد نشده است به طور قطع نمیتوان آثار مثبت یا منفی آن بر اذهان مردم را با مقیاسی صحیح معیین کرد و ممکن است نتیجه این اقدامات اگر نسنجیده باشد بر عکس عمل کند.
واقعا ،تنهاترین تیمسار برای چه باید شهر بافرهنگ کاشان ،افراد بزرگ مثل امیر کبیزها را باید تنها بگذاریم
بیچاره سهراب! او حتی پس از مرگش هم تنهاست حتی در نبودش هم عده ای هستند که نفهمندش...
حالا هم که یک نفر برخواسته چنان تنهایش بگذارید تا مثل سهرابها به تاریخ و تنهایی بپیوندد.وزمانی را میبینم که بگوییم تنها ترین تیمسار..................
آفرین به تیز هوشی و ذکاوت منصوری البته ایشان ساستمدارم هستند و می دانند برای جلب افکار عمومی چه باید کرد
اقدامات منصوري كه به واسطه تفكر مستقل و دور از القائات سياسي انجام مي شود همواره توسط عده اي تندرو به باد انتقاد گرفته مي شود. اميد است مسوولين دارالمومنين كاشان قدري با تامل با اين موارد برخورد كنند
تیمسار بت شکن خفقان سیاسی کاشانتیمسار حامی هنرمندان خانه نشین ،از ترس افکار سیاهتیمسار حامی مظلومانی که نتوانستن صدای خود را به گوش خیلی ها برسانند و چون بغض در گلو ماندهتیمسار استقلال شما حامی شماست و تنها خداست که یاور است نه حزب و گروهتیمسار حاصل اشکهای پنهان ما و بغضهای نترکیده ماستتیمسار هرچند که همه میدانیم رد صلاحیتت قطعی است اما این را هم میدانیم که از جنس ما مظلومان و ضعیف جامعه هستی در یک کلام از جنس مایی و همیشه در دلهای مایی و آیندگان و کسی که توانست حرف ما را باصدای بلند به گوش ناشنوایان برساند
امیدوارم با یک عزم جهادی هنرمندان ومسوولان و کمک تیمسار هرچه زودتر شاهد بازگشت موزه سهراب از کرمان به زادگاه همیشه ماندگارش کاشان باشیم
بالاخره سهراب سپهری پس از سالها و مخصوصن هشت سال حضور بعضی اقایان نام وتصویرش در گوشه ای این شهر دیده شد... هرچند این کار وظیفه نماینده کاشان نبود اما متولیان فرهنگی و شهردرای بویژه سازمان رفاهی و تفریحی که برای مناست های بیخود نیز شهر را بنرباران می کنند باید پرسید که ایا زدن یک بنربرای مردی که همه را عاشق کاشان کرده است و همه جا ایران اوزاه اش گره با نام کاشان خورده است ارزش ندارد؟؟؟ برااااای شروع اینکار که توانست در زمان ترس خیلی مدیران از نام بردن "سهراب سپهری" بار دیگر بعد از سالیان دراز یادش گرامی داشته شود که بسیاار ارزشمند است و امیدواریم این حرکت نیز برای دیگر هنرمندا و مشاهری کاشانی ادامه داشته باشد و نباید بروبچه های هنرمند این شهر را که با نامهربانی ها و سختی های بیشمار کار می کنند فراموش شود ... ای کاش به جای انتقاد هی مغرضانه بعضی از افراد از این حرکت نماینده کاشان ازمسوولین مثلن فرهنگی این شهر بی درباره بی مهربانی ها به هنرمندان ومشاهیر این شهرستان سوال کنند ...
تیمسار منصوری نشان از مستقل بودن و بدون توجه به گروه و جریان خاص در شهر به استقلال خود پایبند است و خود را در این سیاسی بازی ها که دمار مردم را در آورده است قرار نمیگیرد. سپاس از نماینده مردمی کاشان
http://isfahan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=28950 کاشان نیازمند پایانه مسافربری مناسب است مسئول نمایندگی پایانههای حمل و نقل شهرستان کاشان، آران و بیدگل گفت: مکان ترمنیال مسافربری بین شهری شهرستان کاشان مناسب نیست و مسئولان باید به فکر تغییر مکان این پایانه مسافربری باشند. حامد فلاحی در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کاشان اظهار کرد: جانمایی پایانه مسافربری شهر باید به گونهای باشد که دسترسی مردم و مسافران به آن آسان بوده و برای وسایل نقلیه مسافربری، ورودی و خروجی مناسبی داشته باشد.