کاشان نیوز: با سپری شدن دوره یکساله ریاست شورای چهارم فردا سهشنبه اعضای شورای اسلامی شهر کاشان نیز همانند سایر شوراهای اسلامی کشور برابر قانون و آییننامههای اجرایی شوراها انتخابات هیئترئیسه شورا را برگزار میکنند.
در یک سال گذشته مسائل و مشکلات و بحثهای فراوانی پیرامون هیئترئیسه شورای اسلامی شهر کاشان بر سر زبانها بوده و بعضاً اعضای شورای اسلامی شهر در گوشه و کنار بهصورت رسمی و غیررسمی نظراتی را بیان داشتهاند.
مشکلاتی که شاهبیت آنها عدم تمکین کامل رییس شورا به فلسفه تشکیل شورای شهر که همانا مشورت و همفکری و مشارکت در سیاستگذاریها و تصمیمسازیهاست. این در حالی است که قانون مترقی تشکیل شوراهای اسلامی شهر در کشور بر اساس تعالیم روشنگرانه دین مبین اسلام و سیره پیامبر (ص) و ائمه همام (ع) و روح حاکم بر آیه شریفه «وشاورهم فی الامر» شکلگرفته و بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) که سال 1358 دستور تشکیل شوراها و برگزاری انتخابات آن را صادر نمودند، بر همین اندیشه متعالی تأکید داشتند که باید تمام آحاد مردم باواسطه انتخاب اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در تعیین سرنوشت خود دخالت داشته باشند.
در انتخابات پیش روی هیئترئیسه شورای اسلامی شهر کاشان شایسته است اعضای شورا که گروههای مختلف مردم را نمایندگی میکنند، فارغ از گرایشهای سیاسی و فشارهای احتمالی افراد و احزاب و گروههای رسمی و غیررسمی خارج از شورا با در نظر گرفتن عملکردهای گذشته افراد و با قضاوت از سر تکلیفی که مردم بر عهده آنها گذاشتهاند اعضای هیئترئیسه شورا را از بین افرادی انتخاب کنند که بیش و پیش از هر انگیزهای، انگیزه خدمت به شهروندان را در ذهن داشته باشند و به روح مشارکت و همفکری و کار گروهی اعتقاد کامل و عملی داشته باشند.
رییس شورای اسلامی شهر علاوه بر وظایفی که در ماده 6 قانون شوراها* برای وی در نظر گرفتهشده است باید دارای ویژگیهای شخصیتی ویژهای نیز باشد که برخی از آنها عبارتاند از:
– نگرش خود را برای اعضای شورا بهصورت صریح و شفاف بیان کند.
– با مردم و سایر اعضا با نرمی و لطافت برخورد کند.
– از کارکردهای ضعیف انتقاد کند و راهکارهای عملی و اجرایی ارائه دهد.
– به شیوهای ارتباط برقرار کند که مورد سؤال قرار نگیرد.
– سایر اعضا را به کارهای مشخص و معین بگمارد و ازنظر و ایده نخبگان استفاده کند.
– بدون برنامه و طرح مشخص وارد مسائل تصمیمگیری و اجرایی نشود.
– در حیطه مسئولیتها و وظایف استاندارهای تعیینشده را رعایت نماید.
– از مسائل و مشکلات آگاهی داشته باشد و اولویتهای مسائل را بشناسد و ضربالاجلها را درک کند.
– از افراد و گروههای مختلف در حد توان و ظرفیت شورا استفاده کند.
– با رسانهها و مطبوعات ارتباط مستمر و سازندهای داشته باشد و از نقد عملکرد و رفتار نهراسد.
– از لابیهای بیرون شورا و تصمیمگیریهای خارج از جمع شورا پرهیز نماید.
– در امور اجرایی و عزل و نصبهای شهرداری دخالت ننماید.
– به برنامهوبودجه پایبند باشد و خارج از بودجه و توان تصویبشده شهرداری اقدامی ننماید.
– مردم را محرم بداند و برابر قانون با برگزاری جلسات علنی شورا امکان حضور و نظارت مستقیم مردم بر مذاکرات شورا را فراهم کند.
– و…
حال با این شرایط اعضای شورای اسلامی شهر کاشان فردا در آستانه آزمونی دیگر قرار دارند تا تکلیف آرامش و آینده شهروندان را روشن کنند و سرمایه عظیم اعتماد شهروندان را پاس بدارند و در تقویت آن بکوشند.
* وظایف رئیس شورا
ماده 6- رئیس شورا وظایف به عهده دارد که اهم آن به شرح زیر است:
1- مسئولیت امور اداری و مالی شورا
2- تعیین دستور جلسه، زمان و نوع جلسه و اداره جلسات (عادی یا فوقالعاده) شورا
3- دعوت از مقامات موضوع ماده 11 قانون شوراهای اسلامی کشور و سایر اشخاص که شورا ضرورت حضور آنها در جلسات شورا یا کمیسیونهای شورا تشخیص دهد.
4- دعوت از اعضا و تقسیمکار بین اعضا و کمیسیونهای شورا
5- پیگیری مصوبات شورا
6- معرفی نماینده یا نمایندگان شورا که از بین اعضاء شورا انتخاب میشوند به مسئولان اجرائی، نهادها و سازمانهای مملکتی در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی جهت فراهم آوردن زمینههای همکاری در صورت درخواست آنان.
7- معرفی افراد مورد تائید شورا برای انجام اقدامهای موردنیاز و نظارت بر حسن اجرای بندهای 3 و 8 ماده 71 قانون شوراهای اسلامی كشور.
8- احکام مسئول و اعضاء دبیرخانه شورا که از کارکنان شهرداری خواهند بود توسط رئیس شورا صادر خواهد شد.
تبصره: سارمان اداری دبیرخانه شورا بهتناسب سازمان شهرداری که قبلاً موافقت سازمان امور اداری و استخدامی کشور جلب شده، از طرف شهردار و بااطلاع شورا شهر تهیه و جهت تصویب به وزارت کشور پیشنهاد تا پس از تصویب بهموقع اجرا درآید. کارکنان دبیرخانه شورا تابع آئیننامه استخدامی شهرداریها خواهد بود.
9- رئیس شورا سخنگوی شوراست (مگر آنکه شورا عضو دیگری را تعیین کند) و مواضع و اطلاعات رسمی شورا توسط او (سخنگو) اعلام میشود.
10-اجرای مفاد ماده 33 آئیننامه مالی شهرداریها شامل ایجاد تعهد، تشخیص، تسجیل و صدور حواله در حدود اعتبار مصوب شورا در صلاحیت رئیس شورا یا اعضای است که از طرف وی کتباً و بهطور منجر اختیارات لازم به آنها تفویض میشود.
11- تائید بودجه شورا که توسط خزانهدار شورا تنظیم میشود و طرح جامع آن در شورا برای تصویب.
تبصره: نیازهای مالی و تدارکاتی شورا بر اساس بودجه مصوب شورا از طریق درآمدهای بودجه شهرداری تأمین خواهد شد.
12- ابلاغ کتبی موارد اعتراض و ایراد اعضاء که بهصورت روشن به رئیس شورا تقدیم شده است بهعنوان تذکر به شهردار و پاسخ کتبی یا شفاهی شهردار در خصوص تذکر ابلاغی آن در جلسه شورا.
13- کلیه مکاتبات رسمی شورا با امضای رئیس شورا است.
تبصره: نائب رئیس شورا در غیاب رئیس شورا وظایف او را انجام میدهد و در مقابل شورا مسئول است.
ماده 7- وظائف منشی یا منشیان شورا
1- تهیه و تنظیم دستور جلسات بر اساس پیشنهادهای واسطه و پیشنهاد آن به ریاست شورا برای تعیین وقت و دستور جلسات.
تبصره: روز و ساعات تشکیل جلسات با دستور کار شورا باید حداقل 24 قبل به اعضا ابلاغ شود
2- تنظیم متن مذاکرات جلسات شورا و ثبت آن در دفتر مخصوص جلسات و حفظ و نگهداری آنها در محل شورا.
3- تهیه متن نامههای شورا، ثبت و شمارهگذاری آنها، آمار و اطلاعات، تهیه گزارش از عملکرد شورا برای ارائه به رئیس شورا، تهیه و رونوشت مصوبات شورا در اجرای ماده 78 قانون شوراهای اسلامی کشور جهت اطلاع به فرماندار و شهردار و سازمانهای ذیربط با امضا رئیس شورا.
4- انتشار صورت تائید شده جامع درآمد هزینه ششماهه شهرداری و ارسال نسخههای از آن به وزارت کشور.
5- انتشار مقررات مصوب شورا که برابر قانون باید به اطلاع عموم مردم برسد.
سلام شما دنبال چی میگردید؟ یه شهردار خوب که با حمایت شورای شهر داره خوب کار میکنه را نمیتونید ببینید. خبرنگار باید بدون نگاه جناحی کار کنه. اگه نقدی دارید شفاف بنویسید و جوابشو بگیرید سفسته تا کی!
به نظرم سفسطه را اشتباه نوشته اید برادر به ظاهر خوشبین