کاشان نیوز: معاون خدمات شهری شهرداری کاشان از تبدیل باغ گیاهشناسی کاشان بهعنوان پایلوت کشوری بلکه جهانی برای حفظ خزانه ژنهای گیاهی یا توسعه گیاهان دارویی در منطقه کویری کاشان خبر داد.
به گزارش روزنامه جوان محمدرضا خالدی، گفت: ازآنجاکه فقط ۱۳ باغ گیاهشناسی در کشور است و بنا به دلایلی ۱۰ مورد از این باغها از بین رفته است احداث باغ گیاهشناسی یک فرصت استثنایی در کاشان است.
وی با تأکید بر اینکه کاشان با توجه به شرایط خاص آنکه این باغ میتواند یک برند برای آن باشد افزود: ما نباید این فرصت را از دست بدهیم، چون احداث این باغ میتواند یک پایلوت کشوری بلکه جهانی برای حفظ خزانه ژنهای گیاهی یا توسعه گیاهان در منطقه کویری کاشان با دمای متغیر ۶۰ درجه قرار بگیرد. به گفته این مقام مسئول، احداث باغ گیاهشناسی کاشان تلاش و گامی برای حفظ و آموزش توسعه گیاهانی است که شاید در اذهان فراموش شدند و الان میتوان بهعنوان یک بانک ژنی به آن استنباط کرد.
معاون خدمات شهری شهرداری کاشان، با اشاره به اینکه بسیاری از دانشجویان کشور نیز در بحث علوم گیاهی میتوانند از این منبع استفاده کنند ادامه داد: باغ گیاهشناسی کاشان فرصتی است تا این فضا بیشتر به مردم شناسانده و این ظرفیت ویژه گردشگری طبیعی با محوریت گیاهان دارویی و معطر بیشتر از قبل معرفی شود.
خالدی، پروسه اقدام شده و توافقات انجام شده باغ گیاهشناسی کاشان با شهرداری را یادآور شد و گفت: حمایت هر چه بیشتر و پیگیری سریعتر شهرداری در تکمیل فرآیند شکیلتر احداث این باغ در منظر ورودی شهری میتواند بهعنوان فضای گردشگری و مباحث آموزشی دانشکدههای کشاورزی موردتوجه و استقبال قرار بگیرد.
به گفته وی، شورای شهر ضرورت دارد دستور خاصی صادر کند تا با حمایتهای خود این فرصت استثنایی بیشازپیش شناسانده و مراحل تکمیل آن عملیاتی شود.
گفتنی است در این خصوص یک ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان تحت پوشش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان از سال ۱۳۶۶ رسماً آغاز به فعالیت تحقیقاتی نموده، سپس باغ گیاه شناسی گیاهان بیابانی باهدف جمعآوری، شناسایی و حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی رستنیهای اقالیم خشک، نیمهخشک تا فراخشک کشور در سال ۱۳۷۳ در این ایستگاه احداث گردیده است و ۲۵ هکتار ایستگاه به باغ گیاه شناسی رستنیهای اقالیم خشک، نیمهخشک تا فراخشک کشور اختصاص یافته است که مکانی برای مطالعات و تحقیقات علمی برای محققین و دانشجویان منطقه و کشور است.
در موردی دیگر ایستگاه پژوهشی کاشان تحت مدیریت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در کاشان مشغول فعالیت است و هرباریوم ایستگاه پژوهشی کاشان دارای بیش از ۳۰۰۰ نمونه گیاه بوده که تابهحال حدود ۲۰۰۰ نمونه شناسایی و طبقهبندی گردیده است.
بااینهمه شهرداری کاشان سعی دارد باغ گیاهشناسی اختصاصی برای خود داشته باشد! باغی که بودجه آن را باید از عوارض شهروندان پرداخت نماید درحالیکه امکان همکاری و همراهی با دو مرکز فوق میتواند ضمن دسترسی به اهداف ذکرشده هزینه کمتری نیز پرداخت نماید و دچار موازی کاری نیز نشود.
دیدگاه شما