کاشان نیوز:نشست خبری انجمن اوتیسم کاشان با رونمایی از پوستر همایش شبی با بچههای اوتیسم با عنوان ‹‹از نگاهم بخوان ›› صبح امروز در کاشان برگزار شد.
اوتیسم یک شرایط پیچیدهی عصبی-رفتاری در کودکان و شامل اختلالاتی در تعاملات اجتماعی و رشد کلامی و مهارتهای ارتباطی همراه با رفتارهای تکراری و سخت است و به دلیل گستردگی علائم بیماری آن را اختلال طیف اوتیسم مینامند. در شهرستان کاشان نیز خانوادههایی با این اختلال عصبی دست و پنجه نرم میکنند، به نحوی که تاکنون بیش از ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در انجمن مربوط به این بیماران تشکیل پرونده داده و پیش بینی میشود تعداد آنان بالغ بر ۱۵۰ نفر باشد. اما متاسفانه مسئولان شهری از کودکان مبتلا به اوتیسم هیچ حمایتی نمیکنند.
به گزارش مهر محمود قطبی فر، عضو هیئت مدیره انجمن اوتیسم کاشان در این نشست خبری با بیان اینکه متاسفانه بیماری اوتیسم یک بیماری ناشناخته و در حال پیشرفت در کشور است، در ارتباط با بیماری و علائم آن اظهار داشت: اوتیسم یکی از اختلالات دوران کودکی و یکی از اختلالات رشدی استک ه باعث عدم گسترش ارتباطی فرد از بدو تولد می شود و تاکنون هیچ دلیل خاصی برای آن تبیین نشده است.
قطبیفر با بیان اینکه از هر ۶۵ تولد یک نوزاد به این بیماری مبتلا است، افزود: با شناسایی زودهنگام ممکن است اثرات عصب شناختی آن را به حداقل برسانیم در حالی که یکی از معضلات عدم شناخت دیرهنگام این بیماری است در حالی که با تشخیص به موقع می توان بیماری اوتیسم را تا حد بالایی درمان کرد.
وی با بیان اینکه تشخیص اوتیسم تا قبل از سه سالگی امکان پذیر است، ابراز داشت: این تشخیص با رفتار خاص صورت میگیرد که در کودکان عادی وجود ندارد، بر همین اساس ۱۵ رفتار وجود دارد که اگر کودکان یک تا سه ساله از خود بروز دهند باید برای معاینات تکمیلی به پزشک مراجعه کرد.
عضو هیئت مدیره اوتیسم کاشان بیتفاوتی به اطرافیان و اشیاء را یکی از نشانههای بیماری اوتیسم دانست و گفت: بی تفاوتی نسبت به صدا زدن نام کودک یکی دیگر از نشانههای این بیماری بوده و ناراحتی شدید از به هم ریختگی نظم اشیا، نداشتن تماس چشمی با دیگران از دیگر علائم این بیماری است.
قطبیفر با بیان اینکه نداشتن بازی عملکردی و اکتفا به حداکثر دو نوع بازی از دیگر علائم بیماری اوتیسم است، افزود: بی تفاوتی نسبت به خنده دیگران، بازی وانمودسازی، عدم واکنش به صداهای محیط، عدم فعالیت هدفمند، ناتوانی از تقلید کردن، عدم واکنش به دستورات کلامی از دیگر علائم بیماری اوتیسم است.
وی عدم استفاده از کلمات گوناگون و متفاوت را دوازدهمین نشانه بیماری اوتیسم دانست و ابراز داشت: بیماران اوتیسم برای درآغوش گرفته شدن دستان خود را باز نکرده و همچنین از زبانهای غیر کلامی استفاده نمیکنند و نمیتوانند توجه خود را از یک بازی به بازی دیگر معطوف کنند.
عضو هئیت مدیره انجمن اوتیسم کاشان ضمن انتقاد از تشخیص و مشاورههای غلط اطرافیان برای کودکان مبتلا به اوتیسم گفت: انجمن اوتیسم کاشان انجمنی غیر دولتی با هدف آموزش، پژوهش، توانبخشی و حمایت در سال ۹۳ به بهره برداری رسید و در این چهار هدف ذکر شده، ارائه خدمات میکند.
وی با بیان اینکه در کاشان بالغ بر ۱۰۰ پرونده در انجمن اوتیسم کاشان ثبت شده است، افزود: پیش بینی می شود بالغ بر ۱۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم در کاشان وجود داشته باشد. این انجمن به صورت تخصصی از شش ماه گذشته در حوزه توانبخشی ورود پیدا کرده است و نتیجه این زحمات افتتاح مدرسه تخصصی اوتیسم کاشان بوده که با حضور مسئولان کشوری به بهره برداری میرسد.
عضو هیئت مدیره انجمن اوتیسم کاشان با بیان اینکه تشخیص به موقع کودکان مبتلا به اوتیسم موجب برگشت آنان به جامعه میشود، اظهار داشت: توانمندسازی مهمترین موضوع کودکان مبتلا به اوتیسم است، در حالی که این نوع از کودکان میتواند یک جامعه را درگیر خود کنند و با وجود این اختلالات توانمندی هایی دارند که میتواند در پیشرفت جامعه موثر باشند.
محمد عقیقی ضمن انتقاد از برخورد نامناسب برخی افراد با کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم در جامعه افزود: آگاهی رسانی در مورد نحوه برخورد با مبتلایان به این بیماری در بهبود این مهم نقش بسزایی دارد و بر همین اساس اقدامات زیادی صورت گرفته است به نحوی که کاشان را می توان پیشگام در بیماری اوتیسم در کشور دانست اما متاسفانه اثربخشی کافی وجود نداشته است.
عضو هیئت مدیره انجمن اتیسم کاشان ضمن انتقاد از بی مهری های مردم و مسئولان نسبت به کودکان مبتلا به اوتیسم ابراز داشت: متاسفانه اثربخشی در سیستم اداری شهری و کشوری وجود نداشته است چراکه باید با وجود تلاش های مستمر برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم از این چرخه خارج شده باشند اما متاسفانه این گونه نیست.
وی ضمن دعوت از همکاری ادارات دولتی و غیر دولتی و سمن ها در حمایت از کودکان مبتلا به اوتیسم گفت: متاسفانه انگیزه سیاسی و داوطلبانه برای حمایت از این کودکان وجود ندارد و بر همین اساس هیچ حمایتی مادی و معنوی از سوی مسئولان صورت نگرفته است و سنگ اندازی در صدور مجوز گواه این مطلب است.
مدیرعامل انجمن اوتیسم کاشان با بیان اینکه انجمن اوتیسم کاشان همه ساله به منظور آگاهی بخشی به جامعه در مورد مبتلایان به این بیماری همایشی برگزار میکند، اظهار داشت: همایش «از نگاهم بخوان» در ۲۷ دی ماه از ساعت ۱۸ در تالار آزادی دانشگاه کاشان با حضور مسئولان و خیران برگزار می شود تا تعهد اجتماعی را نسبت به این قضیه حساس کنیم.
مریم خیامی پور ارتباط چهره به چهره مبتلایان به اوتیسم و خانواده آنان با مسئولان شهری را از جمله اهداف برگزاری این همایش دانست و افزود: مسئله ای که این همایش را از دیگر همایشها متمایز میکند حضور پررنگ هنرمندان و اهالی هنر و رسانه در این همایش است.
دیدگاه شما