کاشان نیوز: پنج هزار سال پیش کاشان را به دلیل طبیعت پاک و سالمی که داشته بهعنوان عروس شهرهای جهان میشناختند و باوجود تپههای سیلک، دروازه تمدن جهان نامگرفته و قطب گردشگری بوده است، اما امروز متأسفانه با داشتن بیش از 1200 اثر تاریخی و جاذبههای طبیعی هیچ اثری از آن گردشگری که درگذشته به این منطقه میآمده است دیده نمیشود.
یک عضو هیئتامنا دانشگاه کاشان در گفتوگو با ایسنا در کاشان با بیان اینکه اولین اصل توسعه نگاه بلندمدت است، گفت: اگر نگاه لحظهای داشته باشیم هیچ جایگاهی در توسعه نخواهیم داشت و مطلقاً به راهکاری نخواهیم رسید.
علی سعیدی با انتقاد از نگاههای کوتاه و لحظهای سیاستمداران و مدیران شهری در مباحث توسعه اظهار کرد: مدیریت شهری باید به این موضوع توجه داشته باشد که سالهای بسیار دور را در نظر بگیرد و برنامههای مدیریتی منطقه و شهرستان را بر اساس آن تنظیم کند.
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور به خاطر نوسانات و شرایط خاصی که وجود داشته، همه بهروز گرایی رسیدهایم و به دنبال آن هستیم تا لحظهها را شناسایی نموده و از آن بهرهبرداری کنیم و برای همین افق دور را نمیبینیم و عملکردهایمان بر محور توسعه پایدار شکل نمیگیرد و جزیرهای عمل میکنیم.
بنیانگذار و مؤسس بنیاد نخبگان سعیدی با بیان اینکه کاشانیها نخبه هستند، اظهار کرد: نمیخواهم از نخبگانی چون سهراب سپهری، فیض کاشانی و هزاران دانشمند شاخص کاشانی بگویم که همه آنها را میشناسند، اما فقط اینکه اگر کاشانیهایی که در ناسا کار میکنند عطسه کنند ناسا سرما میخورد.
سعیدی افزود: 250 کاشانی در ناسا کار میکنند و فکر نمیکنم از این نخبهتر در دنیا داشته باشیم. در هیچ جای دنیا چنین پدیدهای که از یک شهر در ناسا کار کنند حتی خود آمریکاییها سابقه ندارد.
وی گمانهزنیها در خصوص توسعه کاشان را در سه محور ذکر کرد و یادآور شد: در خصوص توسعه منطقه کاشان سه محور کشاورزی، توسعه خدمات و توسعه تولید مطرح میشود، ولی به اعتقاد بسیاری از کارشناسان پروسه تولید و کشاورزی آنقدرها ساده نیست که بهراحتی کاشان را بتواند به جایگاه مطلوب توسعهای رهنمون کند
این عضو هیئتامنا دانشگاه کاشان تصریح کرد: بخش توسعه خدمات، دسترسی راحتتر و بهتری برای شهر ایجاد میکند که مقوله گردشگری یکی از مؤلفههای بااهمیت آن است و همه مردم را در این خصوص درگیر میکند و باعث سودآوری بیشتری برای شهر میشود.
سعیدی با بیان اینکه کاشان بیش از 7000 سال تاریخ دارد، یادآور شد: کمتر شهری در ایران وجود دارد که چنین تاریخ گستردهای داشته باشد. پنج هزار سال پیش کاشان را به دلیل طبیعت پاک و سالمی که در آن زمان داشته بهعنوان عروس شهرهای جهان میشناختند و به دلیل داشتن تپههای سیلک دروازه تمدن جهان نامگرفته و قطب گردشگری بوده است، اما امروز متأسفانه با داشتن بیش از 1200 اثر تاریخی و جاذبههای طبیعی هیچ اثری از آن گردشگری که درگذشته به این منطقه میآمده است دیده نمیشود.
وی با طرح مثالی از دیگر کشورهای دنیا در خصوص رونق اقتصادی منطقه با صنعت گردشگری تصریح کرد: در شهر بیلبائو اسپانیا که شهر مفلوکی بود، صاحبنظران آن شهر پیشنهاد کردند موزهای بسازند که بهعنوان گرانترین ساختمان دنیا مطرح شود و همین امر این شهر را از رکود اقتصادی نجات داد.
بنیانگذار و مؤسس بنیاد نخبگان سعیدی افزود: ساختمانی با تیتانیوم و به دست یکی از معروفترین معماران جهان احداث شد و باعث شده با جذب گردشگر صدها برابر ارزش این ساختمان، ارز وارد شهر شود.
سعیدی گفت: خانهای در پارکی در هامبورگ با عنوان «آقایان، خانمها، هیچچیزی نیست» نیز مشابه موزه بیلبائو عمل میکند و گردشگران داخلی و خارجی ساعتها در صف میایستند تا «هیچچیز» را ببینند و دنیا به همین سادگی فرصتهایی خلق کرده و از آن بهرهبرداری میکند.
وی ادامه داد: در دنیایی که اینگونه از هیچ پول درمیآورند ما کاشان را داریم جایگاه بسیار غنی ازنظر تاریخ و تمدن دارد. ازنظر توانمندیهای حرفهای زیادی برای گفتن دارد. تمدن بشری از سیلک کاشان است. شکلگیری اولین تمدن شهرنشینی در کاشان بوده و کهنترین زیگورات متعلق به این منطقه است.
این عضو هیئتامنا دانشگاه کاشان یادآور شد: دنیا برای جذب توریسم و گردشگر کارهای مختلفی انجام داده و همه کارها منوط به داشتن پول نیست. در چین برای اینکه المپیک را متفاوت با دیگر کشور برگزار کنند تصمیم گرفتند به توریسمی که وارد آن کشور میشود «لبخند» بزنند و همین کار ساده باعث شد تا المپیک پکن 40 درصد بیش از بقیه المپیکها گردشگر جذب کند.
سعیدی خاطرنشان کرد: کاشان شهری است توانمند و انگیزهها و جذابیت فراوان در تحرک توسعه دارد و مسلماً مردم آماده به حرکت در خصوص مباحث توسعهای هستند. تنها یک جرقه میخواهد که این قابلیتهای سرشار را به جریان انداخته و باعث شکوفایی بیشازپیش منطقه شود.
اخبار , علم و فناوری , ویژه
یک عضو هیئتامنا دانشگاه کاشان با انتقاد از نگاههای کوتاه و لحظهای سیاستمداران و مدیران شهری گفت:
عروس شهرهای جهان منتظر جرقهای برای توسعه
پنج هزار سال پیش کاشان را به دلیل طبیعت پاک و سالمی که داشته بهعنوان عروس شهرهای جهان میشناختند و باوجود تپههای سیلک، دروازه تمدن جهان نامگرفته و قطب گردشگری بوده است، اما امروز متأسفانه با داشتن بیش از 1200 اثر تاریخی و جاذبههای طبیعی هیچ اثری از آن گردشگری که درگذشته به این منطقه میآمده است دیده نمیشود.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=34175
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
بهترین سایت معاملات املاک صنعتی در دنیا را بشناسید
-
برای تولد او …که روزی خواهد آمد و پیامی، خواهد آورد
-
فیلم کوتاه “کَفَر” در بیست و سومین جشنواره فیلم کوتاه ماگما ایتالیا
-
لوله پلیمری چیست و چه کاربردی دارد
-
اخبار منتشر شده از طرف فرمانداری شهرستان مورد تایید است
-
نگاهی به آثار رضا ندیمی در گالری فیوز
-
همه اتباع غیرمجاز باید بروند
-
قانون بهرهبرداری از معدن بازنگری شود
-
پاسخ درست به خبر رسانه/میراث فرهنگی کاشان اقدام کرد
-
کاروانسرای شاه عباسی، مروارید کویر مرنجاب
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
بهترین سایت معاملات املاک صنعتی در دنیا را بشناسید
-
برای تولد او …که روزی خواهد آمد و پیامی، خواهد آورد
-
فیلم کوتاه “کَفَر” در بیست و سومین جشنواره فیلم کوتاه ماگما ایتالیا
-
لوله پلیمری چیست و چه کاربردی دارد
-
اخبار منتشر شده از طرف فرمانداری شهرستان مورد تایید است
-
نگاهی به آثار رضا ندیمی در گالری فیوز
-
همه اتباع غیرمجاز باید بروند
-
قانون بهرهبرداری از معدن بازنگری شود
-
پاسخ درست به خبر رسانه/میراث فرهنگی کاشان اقدام کرد
-
کاروانسرای شاه عباسی، مروارید کویر مرنجاب
قابل توجه اعضای محترم شورای شهر سر اینکه چه کسی رئیس باشه دعواست.واقعا اگه شیفته خدمت هستید چه رئیس باشید چه مرئوس باید خدمت کنید.جایگاهها فرقی نداره ولی انگار پدر و پسر تشنه قدرتند.
سلام .معروفترین و جذاب ترین مکان گردشگری ما سیلک است که آقای م در حریم اصلی آن کاخ میسازد و نفس هیچ کسی در نمی اید.ما خودمان به خودمان خیانت میکنیم .آگر این تپه تاریخی را نجات دهیم و ثبت جهانی کنیم چهره گردشگری شهر عوض میشود
مدیریت شهری بدون داشتن برنامه و چشم انداز حاصلی جز موازی کاری ندارد ای کاش مدیران قبل از هر کاری به تدوین و ارائه برنامه راه خود میپرداختند