کاشان نیوز: صبح امروز دوشنبه ۲۳ مهر نخستین نشست اصحاب رسانه با سرپرست فرمانداری کاشان با موضوع «بررسی مباحث مرتبط با رسانه و بیان انتظارات» در محل فرمانداری کاشان برگزار شد. این نشست که ۲۸ روز پس از انتخاب سرپرست جدید فرمانداری کاشان، علی اکبر مرتضایی، برگزار شده بود نشان از عزم جدی فرماندار کاشان در همراهی و تقویت رسانه در کاشان دارد.
در این نشست برخلاف نشستهای خبری مسئولان، ابتدا اصحاب رسانه مشکلات و کمبودهای فضای رسانهای شهر را شرح دادند.
محمدعلی خرمی، مدیرمسئول پایگاه خبری مشکات آنلاین از فضای امنیتی نهادها و ادارات دولتی گلایه کرد و گفت: بر اساس قانون مطبوعات هر جا که خدمات عمومی ارائه شود، خبرنگار حق حضور و خبررسانی دارد. اما اگر خبرنگار با دوربین خود به هر اداره و سازمانی وارد شود، یا حتی به بیمارستان بهشتی برود، اجازه عکسبرداری و فیلمبرداری و تهیه خبر نمیدهند. این نگاه امنیتی به خبرنگار باید شکسته شود. کج سلیقگی و عدم سواد رسانه مسئولان کاشان باعث این برخوردها شده که فکر میکنند رسانه تنها تریبونی برای گزارش عملکرد آنها است ولی اگر رسانه انتقاد کرد، دشمن ماست! ما ایستادهایم تا این فضای امنیتی علیه خبرنگار در شهر شکسته شود.
خرمی در ادامه چند پیشنهاد برای رفع این مشکل ارائه کرد و افزود: مسئولان حقوق میگیرند تا پشت این میزها بنشینند، اما بیشتر خبرنگاران کاشانی به رایگان کار میکنند و اگر قرار باشد منت گذاشته شود، این خبرنگاران هستند که باید منت بگذارند. اما اولین چیزی که مسئولان در مواجهه با خبرنگار میکنند، برخورد امنیتی و شکایت است. شما در مقام مسئول شهر کاری کنید تا حرمت خبرنگار حفظ شود، امنیت روانی خبرنگار برای دسترسی آزاد به اطلاعات تامین شود. مسئولین ادارات را ملزم به پاسخگویی به خبرنگاران کنید و جوری نباشد برای هر سوالی به روابط عمومی ارجاع داده شویم. تمامی ادارات را به عضویت در سامانه شفافیت که دولت ارائه کرده ملزم کنید. برای مسئولان ادارات دوره آموزشی سواد رسانه و قانون مطبوعات بگذارید تا به حق و حقوق خبرنگاران واقف باشند. کارگروهی در شهرستان متشکل از فرماندار، رئیس ارشاد و اهالی مطبوعات تشکیل دهید تا هر مسئول و نهادی قبل از احظار و شکایت از رسانه، موضوع را در کارگروه مطرح کرده و اگر جوابی نگرفتند، اقدام به شکایت کنند. شأن اصحاب رسانه رعایت شود، اصحاب رسانه که با هزینه شخصی خود در کاشان کار خبر میکنند، نباید بخاطر هر انتقادی به دادگاه احضار شوند. در استان مرکزی استاندار اعلام کرد شکایت از هر رسانهای توسط دستگاههای دولتی ممنوع است. این طرح قابل پیادهسازی است.
پس از صحبتهای مدیرمسئول مشکات آنلاین، دیگر خبرنگاران نیز از دغدغهها و مشکلات خود سخن گفتند. تشکیل انجمن صنفی خبرنگاران، آموزش خبرنگاران و مشکلات اقتصادی از دیگر مواردی بود که به آن پرداخته شد.
میثم نمکی، ریاست اداره فرهنگ و ارشاد کاشان در ارتباط با بعضی مشکلات خبرنگاران پاسخ داد و درباره تشکیلات صنفی گفت: ما واجد شرایط برای تشکیل خانه مطبوعات نیستیم، اما میتوان برای ایجاد شعبه یا سرپرستی اقدام کرد.
رئیس اداره ارشاد همچنین برای آموزش خبرنگاران از امکان برگزاری دورههای آموزشی با کمک مرکز مطالعات رسانه وزارت ارشاد در کاشان خبر داد.
در انتها علی اکبر مرتضایی، فرماندار کاشان ضمن تشکر از حضور خبرنگاران در این جلسه قول همراهی و مساعدت هرچه بیشتر به خبرنگاران داد و افزود: امروز نقطه آغازی برای من و شما است تا با شجاعت و صداقت همراه هم باشیم. من از حضور خبرنگاران واهمه ندارم و اتفاقا هرجا خبرنگار باشد احساس آرامش دارم. اعتقاد شخصی من است که اگر خبرنگار در جلسهای نباشد، نگران میشوم، چون ممکن است خبر جور دیگری گزارش شود. حضور خبرنگاران باعث میشود تا ما با همراهی هم واقعیات را گزارش کنیم. تلاش ما این است که فضای آرامی در شهر فراهم کنیم تا مردم هم از اتفاقات درست و صحیح باخبر باشند. خواهشم این است شما هم بر اساس حرفه خود خبر را درست مخابره کنید تا مردم نگران نشوند.
فرماندار کاشان درباره مشکلات امنیتی که برای خبرنگاران ایجاد میشود گفت: من درباره مسائل امنیتی نمیتوانم اهمال کنم چون بنده مسئول امنیت شهرستان هستم. ما با همکاری هم میتوانیم به هدف مشترک و رفع این موانع برسیم. قول میدهم تا هر پیشنهادی در حوزه اختیارات بنده و چارچوب قانون باشد انجام میدهم.
در انتها فرماندار کاشان پیشنهاد انتخاب یک نماینده از میان خبرنگاران را داشته تا با همراهی ایشان و آقای نمکی، رئیس ارشاد، پیگیر مسائل خبرنگاران کاشانی و تشکیل انجمن صنفی و دیگر مشکلات باشند.
دیدگاه شما