کاشان نیوز: نماز عید سعید قربان، همزمان و همراه با سایر نقاط دنیای اسلام، صبح امروز در کاشان به امامت آیتالله حاج شیخ حسین عرب برگزار شد.
امامت نماز عید در خطبه نخست نماز ضمن عرض تبریک عید قربان به همه شیعیان جهان در تبیین بخشی از مناسک حج، «رمی» را نماد مبارزه انسان با دشمن بیرونی عنوان کرد و افزود: رمی نشان آن است که انسان میتواند به مصاف دشمن حقیقی خود برود، اگرچه سخت است اما امکان پیروزی وجود دارد.
وی با استناد به روایتی از کتاب المحجهالبیضاء علامه ملامحسن فیض کاشانی، مناسک حلق را نماد از ریشه تراشیدن عیبها، نقصها، کدورتها و تمام معایب اخلاقی برشمرد و افزود: حلق نماد خودسازی و بیرون ریختن عیبهاست و قربانی، نماد قربانی کردن همه خواهشها. از دیدگاه مولی علی (ع) انسان بزرگ کسیاست که دنیا در چشم او بسیار کوچک باشد.
عرب در خطبه دوم با تاکید بر اینکه اصول اساسی مورد تاکید همه انبیا عقل، عدالت و اخلاق بوده خاطرنشان ساخت: انبیای الهی از آدم تا خاتم هدفشان این بوده که که با مبارزه با جهل و خرافه و پندارهای باطل، به انسان رشد عقلانی بدهند.
خطیب نماز عید قربان با ذکر حکایتی از صدر اسلام که در آن فرماندهای به لشگریان دستور میدهد که همه خود را در آتش بیفکنند و آنها سرپیچی کرده و خدمت پیغمبر عرض حال میگویند و پیغمبر به آنها میگوید که اگر اطاعت میکردید مستقیم در اتش جهنم وارد میشدید، تصریح کرد: اینکه بگوییم فرمان صادر شده از بالا، با عقل ما بسازد یا نسازد باید عمل کنیم اینگونه نیست. خود پیامبر هم چنین توقعی نداشته است. در اسلام منطقی به نام منطق کر شو و کور شو نداریم.
وی اصل اساسی دوم در منطق دینی را رفتار عدالتمدار و براساس عدالت عنوان کرد و با تاکید بر اینکه منصب قضاوت در اسلام منصب بسیار خطیری است، اظهارداشت: عدالت قاضی باید عدالت حداکثری باشد. مولی علی (ع) «ابوالاسود دوئلی» شخصیتی بزرگ و برجسته، یک عالم فرهیخته و واضع علم نحو که کلید فهم قرآن است را به منصب قضاوت در استانی نصب کرد و بلافصله یک هفته بعد او را عزل کرد و به او گفت به من گزارش صحیح رسید که صدای تو از صدای طرف دعوا بلندتر بود.
وی با اشاره به اینکه مولی علی خوب کارگزاران خود را تحت نظر داشت و کنترل میکرد، تصریح کرد: فلسفه کار صحیح اطلاعاتی در اسلام کنترل و رصد کار مسؤولان است نه کنترل زندگی شهروندان.
استاد برجسته دروس سطوح عالی حوزه با اظهارتاسف از اینکه بعضی از صاحب تریبونها فقط پشت تریبون به فریاد متوسل میشوند و با اشاره به آیه ۲۴ سوره «فصلت» که تاکید میکند «وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَهُ وَ لاَ السَّیِّئَهُ ادْفَعْ بِالَّتی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَهٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیمٌ» گفت: اخلاق و دستور اولیه در اسلام و سیره انبیا اینست که در مورد دشمنان هم باید طوری رفتار کرد که آنها را تغییر دهد نه اینکه آنها را در لجاجت بیندازیم. خطاب قرآن به پیامبر گرامی اسلام (ص) است که بدی را به بهترین خوبی دفع کن که بهترین دشمن تو را به دوست حقیقی تو تبدیل میکند.
وی افزود: انتظار از اصحاب تریبون ایسنت که بر اساس اخلاق نه پرخاشگری، و نه طلبکاری سه رکن عقل و عدالت و اخلاق را تقویت کنند.
دیدگاه شما