کاشان نیوز: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش چند برابری تولیدات اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا در کشور و وجود مازاد تولید در برخی اقلام گفت: دولت این اجازه را به وزارت صمت داده است تا بخشی از مازاد تولید این اقلام را مشروط به تامین کامل نیاز کشور، به سایر کشورها صادر نماید.
این در حالی است که رئیس جمهور مژده داده است که کرونا تا پایان سال مهمان ایران هست و با برداشته شدن موانع عبور و مرور در شهرها و خارج از استانها این گمان که اپیدمی این ویروس کاهش یافته است مردم را از مراقبتهایی نظیر استفاده از ماسک و دستکش منصرف کرده است. اما این بر اثر عدم آموزش درست و البته فشار اقتصادی است.
تصور اینکه فرصت عدم رعایت کردن موارد بهداشتی میتواند به مازاد تولید و صادرات برخی اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا بیانجامد عملی انسانی نیست. دولت بجای اینکه فکر درآمد باشد باید بداند که آموزش به مردم برای استفاده از ماسک و دستکش و رعایت اصول بهداشتی وظیفه اوست.
هنوز ماسک به سختی و گران در دسترس مردم است، الکل که قبل از کرونا هر لیتر حدود ۳۰ هزار تومان بود اکنون هر لیتر آن از ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان بفروش میرسد. استفاده از الکل صنعتی و دیگر موارد تقلبی علاوه بر ویروس کرونا جان شهروندان را تهدید میکند.
کدام یک از اقلام بهداشتی مازاد بر مصرف است؟ آیا استفاده نکردن از اقلام بهداشتی را میتوان مازاد بر مصرف تعریف کرد؟
یاد رئیس جمهور سابق بخیر که برای افزایش آمار شاغلان کشور تعریف افراد شاغل را به کسانی اطلاق کرد که حداقل یک ساعت در هفته کاری انجام میدادند.
بر پایه چنین استدلالی تعریف اقلام مازاد بر مصرف هم در تاریخ کشور ما ثبت خواهد شد.
سوال اساسی این است که در برابر تهدید سلامت جان شهروندان ایران چه مقدار درآمد با صادرات این اقلام بدست خواهد آمد، جانی چند؟
دیدگاه شما