کاشان نیوز– عباسعلی منصوری: امروز فکر میکردم که آقای روحانی ممکن است با چه چالشهایی روبرو شود؟ عدهای از همین حالا شدیداً جو و فضا را به سمتی میبرند که او را در بحث روابط خارجی دچار مشکل کنند. بحث دعوت از جک استراو را همه میدانند که موضوع مهمی نبود. ولی پررنگ کردن آن فرستادن پالس هایی است که آقای روحانی را تحت فشار قرار دهند. اینکه یک نماینده مجلس میگوید: «اگر جک استراو به مجلس بیاید گوجهفرنگی و تخممرغ به او خواهم زد»، در همین راستا است. (به صورت خصوصی به آقای لاریجانی تذکر دادم که بر مبنای آیین نامه داخلی مجلس شما نباید اجازه دهید اینگونه مطالب از طرف نمایندگان مطرح شود.)
بیشتر تلاش این خواهد بود که با جنگ روانی ارتباطات منطقی با خارج را کمرنگ کنند. در جلسه کمیسیون امنیت ملی، یکی از نمایندگان انتخاب دکتر ظریف به عنوان وزیر امورخارجه را نقد کرد و گفت: او در امریکا تحصیلکرده و در کنار بحث دعوت از جک استراو دیدگاههای آقای روحانی را نشان میدهد.
در آن جلسه اعتراض کردم و گفتم که این چه وضعی است که درست کردید. یک روز میگویید آقای خاتمی جاسوس امریکاست، یک روز میگویید آقای روحانی جک استراو را دعوت کرده و او را متمایل به انگلیس میدانید. آنچه مسلم است مردم این حرفها را قبول نمیکنند و رأی مردم این را نشان میدهد. در جلسه خصوصی به آقای روحانی و آقای حاج سید حسن خمینی هم گفتم مجلس فعلی یک مجلس صرف سیاسی نیست. پنجاه نفر با گرایش خاص به کابینه آقای روحانی رأی منفی میدهند و صد نفر هم رأی مثبت و قریب به ۱۴۰ نفر مستقل و غیرسیاسی هستند . مهم این است که این ۱۴۰ نفر رأیشان به کدام سو کشیده شود. جو روانی میتواند روی آنها تأثیرگذار باشد. مطالبی مانند اینکه چرا آقای روحانی با مجلس مشورت نکرد، چرا بیمحلی کرد، افرادی که تعین کرده افراد دهه شصت است و …
البته این که اسامی کابینه که تا حالا مشخصشده افرادی هستند که در دهه هفتاد مسئولیت داشتند، شکی نیست. آقای روحانی باید معاونین آنها را افراد جوان قرار دهد، در غیر این صورت مملکت آسیب میبیند. چون مملکت باید هم افراد جوان را در دستور کار قرار دهد هم افراد باتجربه. حالا که او افرادی را که در دهه هفتاد مسئولیت داشتهاند در رأس وزارت گمارده، باید معاونینش افراد جوانی باشند تا مملکت کادرسازی کند و آنها بتوانند در سالهای آتی مسئولیت وزارت خانهها را به عهده بگیرند.
امروز مخالفین داخلی آقای روحانی پاشنه آشیل را در روابط خارجی قرار دادهاند. درعینحال در بحث داخلی آنقدر فشار میآورند که آقای روحانی گزینههای نزدیک به دیدگاههای آنها را انتخاب کند و اینجا نقطه شروع کار است. اگر او الف را بگوید باید تا ی برود و در وسط راه نمیتواند برگردد. چون هم یارانش را از دست داده و هم آنهایی که مخالفش بودند با او نخواهند ماند. او باید بداند که امکان اجرای تئوری هایش با افرادی که به او اعتقاد ندارند، امکانپذیر نیست.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی عباسعلی منصوری
دیدگاه شما