کاشان نیوز: نوشتهای بدون امضا در بخش دیدگاههای سایت کاشان نیوز علاوه بر جوابیه روابط عمومی کارخانه سیمان کویر کاشان در پاسخ به گزارشی تحت عنوان «فاجعه زیستمحیطی در همسایگی اداره حفاظت از محیط زیست کاشان» درج گردیده و البته از طریق اکانت تلگرام مسئول روابط عمومی کارخانه سیمان نیز ارسال گردیده است که عیناً منتشر میشود:
«بسم الله الرحمن الرحیم
دوست عزیز و گرامی جناب آقای غلامیان
روی سخنم نه به شما بلکه به تمام دوستدارانی است که دغدغه محیط زیستی شان آنها را به نگارش حقایق و تلخی ها و شیرینی های کشورمان تشویق می نماید و زمانی مسئولیتمان را دو چندان می نماید که قرار است قضاوتی نماییم و دوستانمان را نیز در شنیدن این قضاوتمان شریک سازیم.
آری نوشتن از تخریب زیستگاه هایمان و بر هم زدن اکولوژیست طبیعی کشورمان بداهه سرایی و امری تکراری گشته است. مسئولیت اجتماعی ام ایجاب می نماید که فارغ از جایگاه سازمانی و اجتماعی به تجزیه و تحلیل موضوع برآمده و از هر گونه تصمیم شتاب زده امتناع ورزم.
جناب آقای غلامیان نمی دانم چقدر اطلاعات زیست محیطی دارید و رشته تخصصی شما چیست ؟ از خواندن نوشتارتان دانستم هیجاناتتان را در بروز دغدغه های محیط زیستی تان دخیل دادید و شاید از اینرو نتوانستید قضاوت شایسته ای داشته باشید و مخاطب را از مخاطرات احتمالی محیط زیستی پیش روی آگاه سازید لذا شایسته بود با متخصصان این رشته تماس و مشورتی داشتید و آنچه به چشم می بینیم با دل قضاوت نکنیم و منطق را سرلوحه قضاوتمان قرار دهیم. همان قدر که آگاه سازی جامعه از مخاطرات محیط زیستی فرآروی ارزشمند و از رسالت های خطیر زندگی مان است همانقدر نیز به بیراهه بردن و کج اندیشی و به اشتباه انداختن مخاطب خطایی است بس نابخشودنی.
در مورد آلودگی شرکت سیمان کویر کاشان حماسه ای سراییدید و آن را بر سر نیزه بردید . فقط آرزو دارم که حداقل نیتتان خیر بوده باشد. شاید ارتباط دادن آلودگی محیط زیست با کاهش هزینه کارخانه سیمان نابخشوده ترین گناه شما در این نوشتار باشد.
در جایی از نوشتارتان بی انصافانه نگاشته بودید : “فعال بودن فیلترهای جاذب گرد و خاک سیمان و ذرات معلق و ریزگردها اگرچه باعث بالا رفتن هزینه این کارخانه است اما غیرفعال کردن آنها باعث آلوده شدن محیطزیست و نابودی مراتع اطراف میشود، درواقع مدیریت کارخانه سیمان برای کاهش هزینههای خود هزینههای گزافی را به محیطزیست و جامعه و مردم کاشان تحمیل میکند”.
در تحلیل علل بروز یک مشکل، همه جانبه نگریستن از عمده ترین ملزومات رسیدن به موفقیت بوده و تصاویر ارائه شده را می توان به پدیده سکون و وارونگی هوا با توجه به وضعیت توپوگرافی منطقه و کوهستانی بودن آن و همچنین تغییرات شدید دمایی در ساعات ابتدایی صبح و احتمال بروز پدیده شبنم نسبت داد و بروز چنین پدیده هایی در هواشناسی امری اجتناب ناپذیر می باشد. سعی نمایید در صورت عدم اطلاع از شرایط کارکرد کارخانه القائات ذهنی و باورهای غلط و خدایی ناکرده بهتان را در نوشتارتان لحاظ ننمایید.
لازم است شما را آگاه سازم که نه هیچ صاحب کارخانه ای و نه هیچ مدیرعاملی و حتی نه هیچ فرد عاقل و بالغی ، نه در ایران و نه در هیچ گوشه ای از جهان حاضر نیست ذره ای از سرمایه خویش را خلاف فرمایش جنابعالی به راحتی بر باد دهد.
دوست عزیزم آن چیزی که شما ادعا و قضاوت غیر کارشناسانه نموده و بی محابا بر طبل آن کوفتید همان چیزی است که شرکت سیمان برای تولید ذره ذره آن در شرایط تحریم های ظالمانه هزینه های گزافی را پرداخت نموده است. خیلی صریح به شما می گویم کارخانه سیمان قبل از آنکه به فکر آلوده نکردن محیط زیست کشورش باشد (که این نیز از مهم ترین دغدغه ها و رسالت های کاری اش است) خیلی منطقی و عاقلانه تر به فکر بازگشت سرمایه و افزایش راندمان تجهیزات و در نتیجه افزایش سود و کاهش هزینه های شرکت از طریق فیلتراسیون است. ممنون می شوم اینقدر سهل و آسان دیده ها و شنیده ها و تصورات ذهنی تان را با دیگران به اشتراک نگذارید. اگر چه اعتقاد راسخ دارم که در طراحی کارخانه های سیمان و فولاد و … ارزیابی چرخه های حیات و چالش های زیست محیطی با بالاترین استاندارد های روز دنیا مد نظر قرار گرفته و مقادیر مجاز ورود ذرات گرد و غبار و سایر آلاینده های زیست محیطی به فضا به شدت و سختگیری کنترل گشته است.
در جایی نوشته بودید : “گردوخاک ناشی از کارکرد کارخانه سیمان و انتشار ذرات معلق و ریزی که به دلیل خارج شدن فیلتر از گردونه تولید در هوا منتشر میشود ایجاد انسداد در روزنههای حیاتی بر روی پوشش گیاهی و مرگ خاموش مراتع و نیز آلودگی محیطزیست را رقم میزند که نابودی مراتع اطراف تبعات زیانباری در درازمدت به دنبال دارد”
نمی دانم کجا مطلبی خوانده اید که اینگونه شما را گمراه کرده است و چرا فکر می کنید که آلودگی هایی که نفس درختان را به شماره انداخته است حتما از جنس گرد و خاک است و قرار است با چشم دیده شود. به طور کلی دنیا در حال کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است که با چشم دیده نمی شود و انتشار گازهای گلخانه ای در مقیاس های وسیع است که حیات در کره خاکی و تغییرات آب و هوایی را با چالش جدی مواجه ساخته است.
درختان پرنشاط و با طراوت کارخانه سیمان کویر کاشان به همراه چند هکتار گل محمدی ، درختان زیتون و … و هکتارها فضای سبز در طول مدت حیات شرکت سیمان خلاف ادعای شما را به خوبی آشکار می سازد. به زعم و گواه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی که از این همه فضای سبز و سرسبزی و نشاط درختان در این محیط خشک و کم باران شگفت زده اند.
در جایی دیگر از مطلبتان به این نکته اشاره نمودید: “تخریب مراتع که اولین کارکرد آنها تولید اکسیژن و جلوگیری از جریان سیل و جذب نزولات آسمانی و روانآبهاست، تخریب سرزمینی را وسعت میبخشد و یکی از عمدهترین دلایل بیابانزایی و خشک شدن دشت کاشان است”
شما چه بی پروا و چه ناشیانه به چرخ صنعت کاشان که به همت غیور مردان این خطه به چه سختی و دشواری می چرخد تاختید و صنعتی که اساساً از محورهای توسعه و آبادانی هر کشوری است را مایه تخریب سرزمین و از عمده ترین دلایل بیابان زایی و خشک شدن دشت کاشان دانستید. فقط خواستم محض اطلاعاتتان عرض نمایم که از عمده ترین دلایل تخریب زیست گاه ها و فرسایش خاک ، چرای بی رویه دام های اهلی و از عمده ترین دلایل خشک شدن دشت کاشان برداشت های بی رویه و غیر مجاز از مخازن آب زیر زمینی است و نه آن چه شما خلاف واقع پنداشتید.
در ادامه شما نادانسته و ناخواسته کارکرد تمام ارگان های شهری از جمله اداره صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیط زیست ، اداره استاندارد ، اداره منابع طبیعی ، جهاد کشاورزی و … که در تعامل سازنده با شرکت سیمان کویر کاشان در کنترل آلودگی و حفظ محیط زیست هستند را مورد تردید قرار دادید.
درسالی که لازم است همدلی خویش برای عبور از بحران های اقتصادی پیش روی و تحریم های ظالمانه استکبار را بیش از پیش حفظ نماییم و آینده سرزمین مان را بهتر از آن چیزی که هست برای فرزندانمان متصور سازیم ، با برداشت های غیر کارشناسی و غیر فنی مان آینده را تیره و تار نمایان نسازیم و اگر جایی خطایی دیدیم و کاستی و نقصانی احساس کردیم ، مسئولیت اجتماعی مان ایجاب می نماید با پیگیری های دلسوزانه و حکیمانه ، شهر و کشورمان را در راه توسعه و آبادانی یاری رسانیم. با برخوردهای سلیقه ای و با بهانه های واهی صاحبان و فکر و سرمایه را از منطقه و کشور نرانیم و بیهوده نرنجانیم تا امیدمان به حفظ همه جانبه سرزمینمان کم رنگ نگردد.
نگارنده این سطور بر این باور است که حل درست و منطقی معضلات زیست محیطی نه در گرفتن تصاویر گزینشی برای حذف کامل مشکل بلکه تدبر و تعقل در ریشه های واقعی بروز مشکل و ارائه راهکارهای دراز مدت و پایدار می باشد.
کلام آخر آنکه محیط زیست در یک تعامل پایا و سودمند با صنعت کشور است که می تواند به شکوفایی و خودباوری برسد و کل جامعه از این تعامل دو سویه منتفع گردند. مطمئن باشید اگر چرخ صنعت نچرخد فقر و بیکاری بیش از پیش، باورهایمان را در حفظ محیط زیست سرزمین مان تضعیف خواهد نمود و بلندمدت ترین و پایدارترین راهکار درحفظ زیست بوم مان آموزش و تربیت نسلی است که مهمترین حافظان و وارثان ایران زمینند.
نیتتان و نه قضاوت و نوشتارتان را به فال نیک می گیریم.
با تشکر- کلیه کارکنان دوستدار و دلسوز محیط زیست شاغل در کارخانه سیمان کویر کاشان – ۰۲/۰۸/۱۳۹۷»
دیدگاه شما