کاشان نیوز:همه ساله در آستانه هفته صرفه جویی در مصرف آب که اول تا هفتم تیر ماه را به خود اختصاص داده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خبرنگاران را دعوت می کند تا شاید با ابزار رسانه بتواند وضعیت بحران و هشدار در زمینه آب را به اطلاع مردم برساند مردمی که در کنار عوامل متعدد از قبیل تغییرات اقلیمی، عدم مدیریت اصولی و پویا درکلان کشور در بخش آب ، کشاورزی ، محیط زیست ، و… ، کاهش نزولات آسمانی و کم توجهی به عامل مهم فرهنگ سازی و تغییر سبک زندگی در کلان کشور ؛ به عنوان مقصر اصلی در مصرف آب شناخته می شوند. حوزه تلاش شرکت آبفای شهر معطوف به تامین آب شرب شهروندان است و بر اساس آماری که ارائه می شود در این حوزه تنها ۲ تا ۳ درصد آب مصرف می شود و بیش از ۹۸ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعت مصرف می شود که هیچ هفته ای در سال برای هشدار به آنها نامگذاری نشده است چرا که اگر الگوهای مصرف در آن دوبخش رعایت شود ؛ که حتما کارهای خوبی هم در این زمینه انجام شده (از جمله کارتی کردن میزان و زمان استفاده از چاههای کشاورزی) نفش موثر تری در کاهش مصرف آب و صرفه جویی در این نعمت گرانبهای خداوندی خواهد داشت. به هر حال روز اول تیر مهندس محمد رضا اسدی براساس یک سنت همه ساله خبرنگاران را فراخواند تا از وضعیت در حد هشدار آب در کاشان بگوید .
*خشکسالی ۹ ساله و نقش خبرنگاران در کاهش بحران آب
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کاشان گفت: افزایش مصرف آب توسط شهروندان کاشانی ظرفیت بالقوه تمام منابع آبی را به بالفعل تبدیل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه آب یک زیر ساخت اصلی در محور توسعه پایدار است گفت:اهمیت آب بر هیچ کس پوشیده نیست به طوریکه این مایه حیات در بحث توسعه کشاورزی، صنعت و اجتماعی از هر حیث زیر ساختی لازم و ضروری است.
وی بر نقش خبرنگاران در اطلاع رسانی و ضرورت هشدار شرایط بحرانی آب به توده های مردم را تاکید کرد و افزود:خشکسالی مستمر در کاشان وارد نهمین سال متوالی می شود و عواملی نظیر کاهش متوسط بارندگی، تغییر اقلیم و تفاوت شرایط جوی وضعیت را روز به روز خشک تر و بحرانی تر کرده است.
به گفته اسدی؛ پیامدهای منفی استمرار خشکسالی کاشان در حال و آینده شرایط خاصی را برای شهروندان این شهرستان رقم زده است که توجیه و تبیین این شرایط به آنها همکاری و تعامل همه جانبه خبرنگاران و اهالی رسانه را در این موضوع نسبت به مدیریت مصرف و مصرف بهینه برای جلوگیری از افزایش شدت فاجعه را می طلبد.
*پیش بینی رکود بی سابقه شهروندان کاشانی در مصرف ۱۱۰میلیون لیتر آب در تیرماه
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کاشان،وزش طوفان های چند روزه با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت را یکی از آثار تغییر اقلیم و شرایط جوی دانست و افزود: شهروندان کاشانی در خردادماه سال گذشته ۸۴ میلیون لیتر آب مصرف کرده اند در حالیکه امسال با تغییر اقلیم و وزش طوفان و ایجاد گرد و خاک مصرف آنها در خردادماه امسال با وجود عدم تغییر درجه حرارت نسبت به سال قبل به ۹۴ میلیون لیتر افزایش یافته است.
اسدی، این افزایش ۴/۵ (پنج و چهار دهم درصدی) مصرف آب توسط شهروندان کاشانی در خردادماه امسال نسبت به سال گذشته را از پیامدها و هشدارهای خشکسالی و تغییر اقلیم عنوان کرد و گفت:با این روند میزان مصرف آب در تیرماه امسال به ۱۱۰ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.
*فعال شدن تمام ظرفیت آبی کاشان در فصل تابستان
وی، با تاکید بر اینکه این افزایش مصرف باعث شده است تا منابع آبی از ظرفیت بالقوه آن به بالفعل تبدیل شود گفت:با تداوم این روند افت شدید فشار آب برای شهروندان ایجاد خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کاشان،متوسط مصرف سرانه آب در ماه های غیر گرم سال در کاشان را ۵۰ تا ۶۰ میلیون لیتر یادآورشد و گفت: با پیش بینی کارکرد ۲۰۰ هزار کولر و برداشت ۴۰ میلیون لیتر آب در این شهرستان مصرف هر کولر نیز معادل سرانه مصرف یک نفر یعنی به میزان ۲۰۰ لیتر در شبانه روز است.
*نقش نصب سایبان برای کولرها در کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب
اسدی، با اشاره به ۸۰ هزار اشتراک آب در کاشان و احتساب دو کولر برای هر اشتراک افزود: درصورتیکه مشترکان از سایه بان برای کولر استفاده کنند هر مشترک می تواند حداقل ۲۰ درصد از ۴۰ میلیون لیتر آب یعنی عددی معادل ۸۰۰ هزار لیتر را صرفه جویی کند.
وی کاهش یک دقیقه زمان استحام هر شهروند در روز را نیز عامل صرفه جویی ۱۳ تا ۱۵ لیتر آب ذکر کرد و گفت: این صرفه جویی های ساده، حداقلی و آسان در بخش شرب می تواند کمک بزرگی به کاهش بحران کند تا شهروندان کاشانی این تابستان را بتوانند بدون دغدغه پشت سر گذارند.
*تنها ۱۲ درصد از مشترکین به شبکه فاضلاب متصل شده اند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کاشان در بخش دیگری از گفته هایش با اشاره به پیشرفت ۶۰ درصدی اجرای طرح فاضلاب شهر کاشان گفت: پروژه فاضلاب شهری کاشان با اعتبار ۶۳ میلیون یودرویی از بانک توسعه اسلامی برای ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال و یک واحد تصفیه خانه با ظرفیت یکصد هزار نفر آغاز شد و در حال حاضر ۲۱۲ کیلومتر خط انتقال این پروژه اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۱۲ هزار سیفون فاضلاب مشترکین به شبکه وصل شده است و ۱۲ درصد از مشترکین از سیستم فاضلاب شهری استقاده می کنند گفت: درصورت عدم استقبال شهروندان در استفاده از فاضلاب شهری یک سرمایه عظیم به هدر خواهد رفت.
وی پیشرفت اجرای تصفیه خانه فاضلاب شهری کاشان را در حد ۶۰ درصد عنوان و اظهار امید واری کرد این طرح تاپایان سال تکمیل و به بهره برداری برسد.
آقای اسدی عزیز نگران...اگر نگرانی چرا جلوی هدر رفت ۹۲ درصدی آب در بخش کشاورزی را نمی گیری؟؟؟؟برای ۶ درصد مصرف شهروندان اینقدر داری هزینه می کنی؟؟؟شما باید به فکر کنترل آب چاه های کشاورزی و بهینه سازی مصرف در حوزه کشاورزی باشی نه مردم