کاشان نیوز: اولین همایش مشاوران نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس با حضور دکتر جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.
کاظم جلالی در نخستین همایش تخصصی اعضای کارگروههای مشاوران نماینده شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در کاشان گفت: توسعه امکانات فقط در پایتخت و مراکز استانهاست و هر چه به شهرها و روستاهای دوردست نزدیکتر میشویم، امکانات کمتر میشود و این مناطق از امر توسعه بیبهره هستند.
وی گفت: بهرغم اینکه توسعه و هزینه آن در تهران نسبتا خوب است اما سرانه امکانات حتی در تهران نیز مطلوب نیست.
به گفته رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی توسعه متوازن تنها با آمایش سرزمینی و شناخت نیازمندیهای یک منطقه مطابق استعدادهای موجود و ظرفیتهای بالقوه آن منطقه میسر میشود و در این مسیر کمک و کارشناسی کارگروهها نقش موثری در شناخت این نیازمندیها و ظرفیتهای مطابق با پتانسیلهای موجود دارد.
جلالی با تاکید بر اینکه شهرها و استانها صرفا متعلق به مردم آن منطقه نیستند بلکه سرمایهای ملی محسوب شده و به مردم همه کشور تعلق دارند، عنوان کرد: توسعه نامتقارن در بعضی مناطق نظیر تاسیس کارخانه فولاد یا خودروسازی در شمال و تجمیع مراکز متعدد صنعتی در اصفهان از نمونه موارد نامتقارنی است که باعث آلودگی محیطزیست و صدمه به فضای سبز شده است در حالی که ایران اسلامی دارای مناطق کویری متعددی است که تاسیس این واحدهای صنعتی در آن اقلیم مناسبتر به نظر میرسد.
به گفته ، توسعه بدون قاعده و بیسامان در داخل کشور خود عاملی برای از بین رفتن بعضی منابع، تحمیل هزینههای گزاف و ایجاد تضاد پارهفرهنگها میشود.
وی تشکیل کارگروههایی در دفتر نماینده کاشان و آران و بیدگل و حضور اعضای آن بهعنوان مشاوران نماینده را یک ابتکار مهم و مثبت ارزیابی کرد و گفت: تشکیل این کارگروهها و همکاری و همفکری اعضای آن در ارائه مشاوره به نماینده کمک بزرگی در امور اجرایی است تا بدون اینکه وقت و انرژی نماینده صرف جزئیات شود، بیشتر در امور اجرایی ملی و قانونگذاری مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ابتکار تشکیل سرگروه برای کارگروههای تخصصی و مشاوران در دفتر نماینده کاشان میتواند با تعامل و ارتباط بیشتر با مرکز پژوهشهای مجلس آنها را در تبیین شرح وظایفشان موفق کند و حتی این شیوه را بهعنوان یک مدل به دیگر نمایندگان ارائه و در سایر مناطق تعمیم دهد.
جلالی تشکیل شورای راهبردی با سه ضلع بهترین نمایندگان، بهترین نظریهپردازان علمی و دانشگاهی و افراد مجرب بخش خصوصی و دولتی در گروه مشاوران نماینده کاشان را خواستار شد و گفت: آنها با کمک و همفکری مرکز پژوهشهای مجلس نیز میتوانند یک پارلمان محلی تاسیس کنند تا با ارائه بهترین مشاورهها و نقد و بررسی هرچه بهتر امور اجرایی شهرستان به نماینده یاری رسانند.
وی با تشریح کامل فلسفه تشکیل مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: این مرکز، مفصل و محل اتصال ظرفیتهای علمی کشور با مجلس است که عملا با یک معاونت پشتیبانی و اجرایی و معاونتهای پژوهشی ـ اقتصادی، امور زیربنایی و تولیدی، فرهنگی و اجتماعی، حقوقی و سیاسی با ۱۰ دفتر فعالیت میکند. وی دو وظیفه نمایندگی یعنی قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون را خاطرنشان کرد و متذکر شد: شناساندن وظایف یک نماینده به مردم و آشنایی آنها با رسالت نمایندگی ضروری است تا مبادا به واسطه این عدم آشنایی یک نماینده را درگیر درخواستهای جزئی که در حیطه وظایفش نیست، کرده و وقت و انرژی وی را که باید در مسائل ملی صرف شود، در این نوع روزمرگیها هزینه کنند.
منبع: فرهیختگان
دیدگاه شما