کاشان نیوز:«حمید صفاری» در مطلب ارسالی برای سایت «تابناک» پیشنهادی را برای حل مشکل کم آبی مطرح کرده است. این مطلب که خطاب به رئیسجمهور نوشته شده، به شرح زیر است. امید که در استان اصفهان و شهرستان کاشان هم گوش شنوایی پیدا کند
جناب آقای رئیس جمهور؛
آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم
چه اتفاقی در جزایر قشم، کیش، تنب و ابوموسی افتاده است که در آنها چشمههای آب شیرین وجود دارد، در صورتی که دور تا دور آن را آب شور فرا گرفته است؟ ممکن است گفته شود بر اثر فعل و انفعالاتی که در خاک صورت گرفته، چنین چیزی حادث شده است! خاک که نمیتواند آب شور را شیرین کند؛ بنابراین، داستان بزرگتر و مهمتر از این سخنهاست. ایران به علت داشتن کوههای بلند و گسلهای شکسته فراوان، شبیه پیالهای ترک خورده است که آب در آن نمیماند؛ قسمتی از آن به داخل سفرههای زیر زمینی راه یافته و مقداری به صورت رودخانه جریان پیدا میکند که در پایان به دریا میریزد.
بیشتر این آب عظیم از رشته کوههای البرز و زاگرس فرار کرده از شیار گسلهای استانهای تشنه کشور عبور کرده به داخل خزر و خلیج فارس میریزد و آبی بس بزرگتر از زیر خلیج فارس گذشته و به آرامی از کشورمان خارج میشود و کمی از آن آب ارزشمند، خود را در جزایر مذکور نشان میدهد. تا کنون چنین بوده است که به جای اینکه بیایند با ترفندی علمی جلوی فرار این آب خالص که نیازمند تصفیه هم نمیباشد را بگیرند، با بودجهای گران آب شور آلوده شده خلیج فارس را تصفیه و شیرین میکردند که البته این کار هنوز هم ادامه دارد. ما حق نداریم از آب سفرههای زیر زمینی کشور استفاده کنیم، مگر در شرایط بحرانی، این آب حاصل بیش از صدها سال جمع شدن و ذخیره گشتن است که باید در روز مبادا استفاده شود نه اینکه چون دانش فنی زدن چاه در مسیر گسلها را نداریم از ذخایر ارزشمند که همان سفرههای زیر زمینی است استفاده کنیم. مهمترین کار این است که با حفر چاههای متعدد و فراوان در درون گسلها از فرار آب جلوگیری کرده و این آب خالص و تمیز را به مصرف شرب و کشاورزی برسانیم.
آقای دکتر روحانی عزیز، من کسانی را میشناسم که صاحب پنج مدرک PhD از بهترین دانشگاههای معتبر جهان هستند و به تازگی مسئول شاخه پلیت تکتونیک (Plate-tectonic) صد و بیست و پنجمین کنفرانس زمینشناسی سال ۲۰۱۳ آمریکا بودهاند و به جرأت میگویم از بزرگترین مغزهای متفکر دنیا در موضوع آب و نجات آن هستند. ما آمادهایم در کنارتان مشکل فرار این آب عظیم را حل کنیم که نجات این آب ارزشمند تحولی بزرگ در صنعت کشاورزی ایجاد خواهد کرد و به دنبال آن بخش بزرگی از بیکاری نیز حل خواهد شد.
مطلب بسیار است؛ اما چون شاید از حوصله خارج باشد، خلاصه عرض کردم. در دولت آقای احمدینژاد خیلی تلاش کردم با ایشان دیداری داشته باشم و طرحهایم را از جمله مدیریت آب در میان بگذارم. متأسفانه ارتباط برقرار نشد که اگر برقرار میشد به جرأت میگویم امروز دچار بحران کم آبی نمیشدیم. در دولت جنابعالی هم سعی نمودم با وزرایتان جلساتی داشته باشم، ولی با کمال تأسف ارتباط معقولی ایجاد نگردید؛ بنابراین، تصمیم گرفتم به صورت رسانهای طرحهایم را به سمع و نظر شما برسانم.
آب این رود به سرچشمه نمیگردد باز
بهتر آن است که غفلت نکنیم از آغاز
سطح کویر ۲۷ متر پایین تر از سطح دریاست. انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی با توجه به تکنولوژی امروزی کار سختی نیست . اگر این اتفاق بیفتد آب و هوای ایران عو۱ خواهد شد و کوههای زاگرس و دامنه جنوبی البرز سرسبز خواهد شد. و مشکل آب برای همیشه از این سرزمین رفع خواهد شد.
قبل از این کارها بهتره یکی جلوی شهرداری رو بگیره . با این وضع آبیاری بلوارها و فضای سبز تا چند وقت دیگه باید هر چی استخراج آب داریم صرف فضای سبز شهر کنیم. نیمی از آب آبیاری بلوارها تو خیابونها جاری میشه. ایکاش شهرداری برای سیستمی مدرن و متناسب با وضعیت آب کاشان برای آبیاری فضاهای سبز شهر فراخوان بده تا شاید فکری بشه. این روش قدیمی واقعا جز اتلاف آب هیچی نداره.
باسلام چیز جدیدی نیست همان بحث سدهای زیر زمینی است که میتوان جلو ابهای زیرزمینی را گرفت ولی هرجایی نمیشود فقط مکانهای مرتفع چون باعث خشکی داخلی میشود