کاشان نیوز-محبوبه قدیریان: مالکیت و مدیریت رسانه و همچنین خط و مشی سیاسی دو عامل موثر بر روی تنظیم خبر است.
خانم دکتر بروجردی مدیر کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کارگاه آموزشی ارتباط با رسانه که برای خبرنگاران در خانه عامریها برگزار شد، درباره آسیبهای موجود در دو گرایش رشته ارتباطات یعنی روزنامه نگاری و ارتباط عمومی گفت: «یکی از آسیبهای این دو حوزه، عدم تخصص است. روزنامه نگار باید سازمان را کامل بشناسد تا سوال دقیق بپرسد و به چالش بکشد.» وی یکی دیگر از مشکلات روابط عمومی ها با روزنامه نگاران را تمایل روزنامه نگاران به صحبت با راس هرم قدرت دانست.
بروجردی از راههای ارتباط سازمان با خبرگزاری ها از طریق روابط عمومی را ارسال بیانیه های مطبوعاتی، مصاحبه های اختصاصی و نشست های مطبوعاتی دانست.
او در ادامه گفت: « تولید اخبار نیز یکی از راههای حضور یک سازمان در رسانه هاست. زمانی که یک سازمان کاری نمی کند که در رسانه ها گفته شود از طریق تشبیه و تعمیم و تضاد با سایر سازمانها اخبار تولید می کند. رسانه ای قوی است که اخبار تولیدی را تشخیص دهد و بفهمد خبر خبر مهمی نیست.»
دکتر بروجردی گفت: «ما خبرنگاران را به سفر و اردوهای توجیهی میبریم. طرح شناختی اجرا می کنیم تا دانش خبرنگار را در حوزه ای بالا ببریم. به عنوان مثال درباره بحران آب خبرنگاران را به پای سد کرج می بریم تا خود فیلم و عکس بگیرند و مصاحبه کنند و خود از نزدیک این بحران را مشاهده کنند. چه اشکال دارد اگر خبرنگاران را ببریم پارک پردیسان؟ البته هیچ گاه نباید احساس شود که این رشوه است.»
وی رسانه هراسی موجود در میان برخی مدیران را ناشی از اشتباهات خبرنگاران دانست و گفت: «صحت نباید فدای سرعت شود. توقع می رود که عینیت، بی طرفی و انصاف خبری رعایت کنید. اگر خبرنگاران اعتماد روسا را جلب کنند لازم نیست روابط عمومی واسطه شود. مدیران به دلیل ترس از انتشار بد و غلط مطالبشان می خواهند که روابط عمومی این ارتباط را کنترل کند. انتظار ما این است که فقط و فقط آنچه شنیدید را بدون تفسیر و برداشت واستنباط و جابجایی کلمات که معنی جمله را عوض می کند انتقال دهید.» او مالکیت و مدیریت رسانه و همچنین خط و مشی سیاسی را دو عامل موثر بر روی تنظیم خبر دانست. وی ضمن اذعان بر حق و وظیفه انتقاد خبرنگاران، بر توهین آمیز و یاس برانگیز نبودن اخبار تاکید کرد و عنوان کرد که امروزه شبکه های اجتماعی و بعضی رسانه ها باعث ناامیدی مردم میشوند.
بروجردی در ادامه درباره جدیدترین تکنیک های خبر نویسی گفت: «در خبرهای پوششی یک خبر واحد را از منابع گوناگون بگیرید و جمع ببندید. این نکته بینش میخواهد که کدام قسمت خبر دربرگیری بیشتری دارد تا آن قسمت تیتر شود. همچنین خبر باید کوتاه و موجز باشد و در طی حداکثر ۶۰ ثانیه خوانده شود. خبر باید صریح باشد و نباید احتمال استنباط از خبر برود. همچنین خبرهرچه کوتاهتر بهتر است. اگر مفصل میخواهید کار کنید گزارش خبری کار کنید.»
وی به حاضرانی که در بخش ارتباط عمومی فعال هستند قول برگزاری کارگاهی درباره این موضوع به صورت جداگانه با همکاری روابط عمومی دانشگاه کاشان را داد.
سارا: این بیرانصافی!(بی انصافی) محض، نگاه شماست.اتفاقا در خبر «روزنامه نگار قدرت و حق نمایندگی مردم را دارد» تقدر!! (قدردانی) شده بودند.
دوستان محترم کاشان نیوز بیرانصافی محض بود که از زحمات پرسنل زحمت کش عامری ها که واقعا سنگ تمام گذاشتند تقدر نشود