کاشان نیوز:گور خمرهای متعلق به دوره اشکانیان که در محدوده تپههای باستانی سیلک کشف شده بود، امروز صبح در آئینی با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان رونمایی شد.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان در آئین رونمایی این اثر تاریخی گفت: گور خمرهای در سال ۱۳۹۳ به صورت اتفاقی در جریان حفاری در حیاط یک واحد مسکونی شخصی در نزدیکی تپههای سیلک کشف شد.
محسن جاوری افزود: گور خمرهای در بهترین وضعیت ممکن برای حفظ و نگهداری به باغ تاریخی فین کاشان منتقل شد و دادههای استخوانی داخل آن توسط یک متخصص اندام شناسی از دانشگاه ورشو مورد کاوش قرار گرفت.
وی افزود: پس از بررسی بر روی دادههای استخوانی داخل گور خمره مشخص شد که مردی ۳۵ ساله حدود دوره اشکانیان در آن تدفین شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان بیان کرد: کشف این گور خمرهای نشان می دهد که کاشان در دوره اشکانی به عنوان منطقهای خاص و مهم بوده که مردهها بدین شکل تدفین می شدند.
او اضافه کرد: یافتههای مطالعاتی از این گور خمرهای به زودی در قالب مقالهای علمی پژوهشی منتشر خواهد شد و به طور قطع مطالعات و کاوشهای آینده در این زمینه قدمت کاشان را بیشتر نشان خواهد داد.
جاوری ادامه داد: اشیا و ابزارهای مربوط به دوره پارینه سنگی نیز در کاشان یافته شده و نمونههایی از آن به موزه ملی کشور منتقل شده است.
وی عنوان کرد: برخی از این اثرهای با ارزش تاریخی برابر رایزنیهای صورت گرفته در قالب نمایشگاهی دز سال ۱۳۹۷ در کاشان رونمایی خواهد شد که قدمت این منطقه را تا ۱۰۰ هزار سال میرساند.
شهروند یابنده این اثر، استاد مرمتکار و پژوهشگر اثر تاریخی گور خمرهای در ادامه این آئین با اهدای لوح قدردانی شدند.
محوطه باستانی سیلک کاشان با قدمتی بیش از هفت هزار و ۵۰۰ سال در محافل باستان شناسی دنیا به عنوان یکی از مهمترین خاستگاههای تمدن بشری شناخته میشود.
چرا تا الان کامل نپوسیده؟ خیلی ساله که از دوره اشکانیان گذشته
جالب اینجوری دیگه خورده نمیشده