کاشان نیوز: رییس شورای اسلامی شهر آران و بیدگل خواستار دفن پیکر «ریچارد نلسون فرای» ایرانشناس آمریکایی در این شهرستان شد.
به گزارش ایسنا، عباسعلی دهقانی در اینباره اظهار کرد: ریچارد فرای بخش قابل توجهی از عمر خود را صرف تحقیق و نوشتن دربارهٔ فرهنگ و تمدن ایران و ایرانشناسی کرد و بجاست به پاس این خدمات، پیکر او در ایران به خاک سپرده شود.
او ادامه داد: یکی از ویژگیهای بارز «فرای» تعلقخاطر و عشق او به ایران بود و از این وجه میتوان این شرقشناس برجسته را با دیگر دانشمندان این حوزه در جهان متمایز کرد.
وی گفت: در شرایطی که انتظار میرفت وصیت فرای دربارهٔ دفن پیکرش در کنار زایندهرود و در شهری که پایتخت تمدن ایرانی محسوب شود، مورد استقبال قرار گیرد، متأسفانه این وصیت مورد توجه قرار نگرفت و حتا موجب اعتراض و تذکر برخی نمایندگان شد.
دهقانی تأکید کرد: آغوش گرم پهنهٔ کویری آران و بیدگل (واقع در استان اصفهان) آمادهٔ استقبال از پیکر فرای است و در صورتی که شرایط انتقال پیکر این ایرانشناس برجسته به کشور فراهم شود، این آمادگی وجود خواهد داشت که در منطقهٔ کویر مرنجاب آران و بیدگل به خاک سپرده شود.
وی گفت: خاک و تمدن کویر بخشی اساسی از فرهنگ و تمدن ایران است و تقریبا تمام شرقشناسان و ایرانشناسان دنیا با سفر به این منطقه، زیباییها و خصوصیات سحرآمیز کویر را در نوشتههای خود به تصویر کشیدهاند.
او افزود: بهتازگی اخباری از زبان دوستان این ایرانشناس آمریکایی منتشر شده که نشان میدهد، ریچارد فرای در سه هفته آخر عمر خود بهجز اصفهان، متمایل به دفن شدن در سایر نقاط خاک ایران نیز بوده است.
«ریچارد نلسون فرای» ایرانشناس و شرقشناس برجستهٔ آمریکایی، متخصص برجستهٔ ایرانشناسی و استاد بازنشستهٔ دانشگاه هاروارد بود.
او به زبانهای فارسی، عربی، روسی، آلمانی، فرانسوی، پشتو، ازبک و ترکی مسلط بود و با زبانهای اوستایی، پهلوی و سغدی آشنایی کامل داشت.
فرای بیش از ۷۰ سال از زندگیاش را صرف مطالعه و پژوهش دربارهٔ تاریخ و فرهنگ فلات ایران کرد و یکی از آخرین بازماندگان نسل ایرانشناسان و شرقشناسانی مانند آرتور کریستینسن و آرتور پوپ، رومن گیرشمن و پروفسور آلبرت امستد بود که شرقشناسی را در دانشگاههای جهان بنیان گذاشتند و تألیفات بسیاری دربارهٔ فرهنگ و هنر و تاریخ ایران داشتند.
او هفتم فروردینماه امسال در سن ۹۴سالگی در شهر بوستون درگذشت. ریچارد فرای وصیت کرده بود که پس از مرگش، او را در حاشیهٔ زایندهرود اصفهان و در کنار قبر استادش، پوپ دفن کنند.
اجتماعی , اخبار , فرهنگ و هنر
یشنهادی جدید برای دفن «فرای» در اصفهان
آغوش گرم پهنهٔ کویری آران و بیدگل (واقع در استان اصفهان) آمادهٔ استقبال از پیکر فرای است و در صورتی که شرایط انتقال پیکر این ایرانشناس برجسته به کشور فراهم شود، این آمادگی وجود خواهد داشت که در منطقهٔ کویر مرنجاب آران و بیدگل به خاک سپرده شود.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=31056
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
تریلری که نقش مسئولان و پرایدی که نقش مردم را در حادثه تلخ زیرگذر داشتند!
-
نگاهی به آثار امیر دانشپور
-
آب انبار گذرنو در ورطه بی توجهی!
-
یخبندان در مناطق کوهستانی کاشان در راه است
-
نمایشگاه «علی رضوی» در فضای هنری هشت چشمه
-
احتمال بروز اختلال در سرویس تلفن ثابت و اینترنت خیابان 22 بهمن
-
پلمب دو سفرهخانه متخلف در کاشان
-
لیست باربری های تبریز به کاشان
-
پست اکسپرس و حملونقل دریایی؛ سریعترین راه حمل بار از چین به دبی
-
موزه «فرهنگ عکاسی و فیلم» کاشان در شهر برزک آغاز بکار کرد
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
تریلری که نقش مسئولان و پرایدی که نقش مردم را در حادثه تلخ زیرگذر داشتند!
-
نگاهی به آثار امیر دانشپور
-
آب انبار گذرنو در ورطه بی توجهی!
-
یخبندان در مناطق کوهستانی کاشان در راه است
-
نمایشگاه «علی رضوی» در فضای هنری هشت چشمه
-
احتمال بروز اختلال در سرویس تلفن ثابت و اینترنت خیابان 22 بهمن
-
پلمب دو سفرهخانه متخلف در کاشان
-
لیست باربری های تبریز به کاشان
-
پست اکسپرس و حملونقل دریایی؛ سریعترین راه حمل بار از چین به دبی
-
موزه «فرهنگ عکاسی و فیلم» کاشان در شهر برزک آغاز بکار کرد
من خودم به عنوان یک ایر انی مسلمان که دشمن درجه یک آمریکا و اسراییل هستم. ولی ما با دشمنانمان دشمنیم نه با کسانی که ا یران دوست داشته و دارند. آقای ریچارد نلسون فرای عاشق ایران بوده. این همه رهبری تاکید میکنند ما با دولت آمریکا دشمنیم نه ملت آمریکا. بعضی ها خودشون رو بالاتر از رهبر انقلاب میدانند!
این بار حمله به کشور و تصرف ایران عزیز توسط شیطان بزرگ از طریق کویر طبس با جنگ افزار های نظامی و شکست مفتضحانه و اینبار جنگی نابرابر فرهنگی با نرمافزارهای فرهنگی در کویر مرنجاب و اویی نوش آباد را در دستور کار خود دارد.این شکست سنگین تر از شکست طبس خواهد شد برای شیطان اما اینبار با طوفان خشم مردم شهر شهید پرور نوش آباد و آران و بیدگلمنتظر تصاویر منتشر نشده این جنگ نابرابر و گزارشات ان باشید.و اما تصاویر منتشر نشده از شکست فصاحت بار در کویرتصویری از مرد مستی که در کویر در حال عیاشی و تجاوز بود با معجزه الهی به مجسمه شنی تبدیل گردید.ببینید و عبرت بگیرید.ادامه در اينجا http://pnnews.persianblog.ir/post/646/
آقا یا خانم میرزاجانی، برای مخالفت با یک ایده بهتر است روش مقابله را متناسب انتخاب کنید و راست گویی را ملاک قرار دهید و مردم را احمق فرض نکنید، دیگر زمان تاخت زدن به جاده خاکی گذشته است، اگر می توانید با استدلال و تعقل در این میدان سخن بگویید. عکسی که بعنوان مرد مست عیاش به دروغ ذکر شده یکی از اجساد سوخته سربازان آمریکایی در واقعه طبس است، این آدرس را ببینید: http://www.shafaf.ir/fa/news/109522/%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%D9%87-%D8%B7%D8%A8%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87
واقعن مردم رو هالو گیر آوردین؟ عکسی که گذاشته بودی خیلی خنده دار بود
به احتمال زياد وقتي دو هفته قبل يك پيرمرد 94 ساله آمريكايي در ايالت بوستون از دنيا رفت نه او و نه خانواده اش و نه هيچ فردي حدس مي زد محل دفن او مهمترين خبر شهرستان آران و بيدگل در دو هفته بعد شود .اما از خوشبختي هاي يك شهر اين است كه آنقدر امكانات و شرايط آسايش براي آنها مهياست كه براي تنوع گاهي غصه محل دفن يك نفر را در آن سر دنيا را ميخورند.دیروز در دفتر مدرسه مان خاکسپاری ریچارد فرای در کنار دریاچه نمک مهمترین بحث معلمها بود. عده ای موافق بودند و عده ای مخالف. برخی هم به دنبال اصل خبر در ای بی نیوز بودند. که خبری از بچه نبود و جایش خیس بود. یکی از نشانه های خبرگزاری های مستقل این است که اگر خبری تایید شد برداشته نمی شود نه اینکه یک نفر یک روز بگوید این خبر را بگذار و فردا بگوید بردار.گویا فرای چند سال قبل به اصفهان پایتخت فرهنگ و هنر ایران می آید و وصیت می کند او را در حوالی زاینده رود کنار آرامگاه یکی دو ایرانشناس دیگر به خاک بسپارند و شهردار وقت می پذیرد اما اکنون که دست فرای از دنیا کوتاه است عده ای اجازه نداده اند و خانواده فرای بعد از بررسی های کارشناسانه به این نتیجه رسیده اند شبیه ترین منطقه به شهر تاریخی اصفهان بیابان مرکزی ایران و نزدیکی دریاچه نمک است و نامه ای به شورای آران و بیدگل نوشته اند ترا به خدا اجازه ندهید مرده روی زمین بماند و گویا شورا هم بعد از بحث در کمیسیونها مختلف به خانواده اش گفته است که به شرطی که سدر و کافور وکفن و آمبولانس و اکو و مابقی ملزومات مرحوم از همین شهر تهیه شود ایرادی ندارد. برخی هم می گفتند برای انجام این اتفاق مهم مسئولان شورا مذاکرات و نامه نگاریهای مفصلی با وزارت امور خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی وانجمن کلیمیان ایران و سازمان میراث فرهنگی و یونسکو و سفارت سو ییس و مابقی جاهای مرتبط داشته اند و یک شرکت هواپیمایی قبول کرده است دو – سه نفر از اعضای شورا به عنوان نعش کش به بوستون بفرستد و بازگرداند.اگر اینها درست باشد من نمی دانم هدف از این همه تلاش و نامه نگاری و آوردن جسد ایرانشناس به مرنجاب چیست؟!! با خانواده ی آن مرحوم مغفور هم ارتباطی نداشته ام تا بدانم چرا بعد از شهر تاریخی اصفهان به سراغ مرنجاب یعنی جایی در جوار بادها و رملها و شترها و بزمجه ها آمده اند اما باید از مسدولان شهر پرسید در 2 دهه ی اخیر برای رونق گردشگری چه کارهایی انجام شده که حالا فقط آمدن یک مرده کم داشته باشیم؟ برای رونق گردشگری باید با جذب سرمایه گزار کمپهای مناسب برای گردشگران ساخت تا در این بیابان خدا چند روزی استراحت و تفریح کنند. باید پارکهای کویری ساخت. باید جشنواره ها و مسابقه های فرهنگی و ورزشی گذاشت باید پای حرفهای گردشگران و راهنمایان تور نشست و دغدغه های آنها را شنید و مشکلاتشان را برطرف کرد. متاسفانه فوتبال ایران سال به سال از مهاجمان قدرتمند خالی می شود و آنهایی که هستند بدجوری عادت به مرده خوری دارند.