کاشان نیوز- امیرعباس مهندس: معمولن تعاریفی که ما از پدیدهها داریم محل یا مشخصه و پارامتر قضاوت، ارزیابی و ملاک چگونگی محسوب میشود.
به عبارتی تعاریف، معیارهایی براساس داشتههای ذهنی و یا مقیاس سنجیهایی که در وجودمان نهادینه شده ما را به استقبال یا مواجه با پدیده و هر رویدادی میبرد. کما اینکه بسیار بوده بر اساس همین معیارهای از پیش رقم خورده از برنامه، فضای ترسیم شده یا ایونت و رویدادی هنری فاصله گرفته یا ندیده بیانگاریم.
اگرچه بعد از هر مواجه ندیدن انگاشتن و فراموشی امری خودفریبانه محسوب شده و از اثرگذاری امر مزبور نمیکاهد. هنر پیوسته یکی از عرصههایی بوده و هست که باید برای دیدن، شناخت و همراهی با آن بر اساس تعاریف از پیش دیکته شده رفتار نکرده و با نگاهی نو و تازه به استقبال آن رفت. نیاز است برای تحلیل و تعامل با هر اتفاق یا اثری از هیجان، احساساتی که با نفس اثر زوایه دارد دوری جست.
در چنین سیری میطلبد از قضاوتی که بر بستر واکنشهای منتج شدهی ناهشیار پیش از برخورد و مواجه با اثر در ذهن تنیده شد دوری گزید. مبرهن است تعامل و برخورداری از پیامدهای هر ایونت نیاز به استناد از تاریخ هنر و رعایت اصول مشخص زیباییشناسی دارد.
پیامد عدم تکرار خویشتن یا دیگران، حرف یا پیامیاست که به بیان آمده و همواره مورد تامل قرار میگیرد. نظر به اصل متقنی که بیان میدارد خوب الزامن دارای تعریف مشخص و مدونی نبوده و همواره امری نسبی است میتوان به جایگاه سلیقه و یا نقد و نظرهایی که آنها هم براساس معیار و خطکشیهای پیش از مواجه با اثرهنری ترسیم شدهاند، توجه داشته و منظور نمود. مشخص است به علت و واسطهی تکثر اندیشه و صد البته تفاوت احساس نزد هر فرد درک هر ایونت یا اثر هنری از واحد گفتاری و نظری مشخص و یکسانی پیروی نمیکند.
تعدد نگرش و نظرها در خصوص هنر معاصر به مانند خود هنر معاصر دارای تکثر برداشت و تحلیل میباشد. در چنین راستایی میطلبد به هر اثر هنری پیشتر از آنچه به نمایش آمده و حتا فراتر و با فاصله به اجزاء اثر توجه داشته باشیم. به بیانی دیگر و سادهتر جایگاه رنگ در آثاری که به آنها لفظ مدرن اطلاق میشود فراتر از مفاهیم معنی شده و یا معرفی شدهی در روانشناسی رنگها میباشد. چراکه هنر معاصر و به تبعیت آن هنرمند حاضر قید را برنمیتابید.
نمایشگاه نقاشی معین معمار کاشانی در نگارخانهی هشت چشمه که با عنوان ادامهی گلهها معرفی شده، میشد به آن از منظر حرکت هم نگریسته و چرایی و چگونگی حرکت را در عنوان نمایشگاه، در تابلوها، در چینش و نحوهی ارائه هر اثر و حرکتهایی منتج از احساس آزادانهی هنرمند پرداخت. خطهایی مبین حرکت که در عرصهی تابلوها حتا به حذف رنگ انجامیده و چه بسا بتواند ببینده را به بیرون از اثر ارجاع دهند. اگر برای دیدن نمایشگاه معمار پیشداشتههای ذهنی و قضاوتهای عادت شده را به نفع نگاه نو خویشتن و به احترام هر تابلو حذف کنیم بیشک از حظ و لذت سیالی فضا بهره خواهیم برد.
معین معمار تحصیلکردهی رشته نقاشی است و پیشتر هم آثارش بر دیوار گالری هشت چشمه برابر دیدهی علاقهمندان قرار گرفته است، تابلوهای ادامه گلهها تا پایان مرداد زینتبخش دیوارهای گالری خواهد بود.
دیدگاه شما