کاشان نیوز-علی حدادی: شامگاه دوشنبه هشتم مهرماه ، همزمان با روز بزرگداشت مولوی ،همایش «شبی با آفتاب» با حضور استاد و شارح بزرگ مثنوی، استاد کریم زمانی و تنی چند از اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاه کاشان، مسئولین، فرهیختگان، دانشجویان و مردم ادبدوست شهر برزک برگزار شد.
شارح صاحب نام مثنوی معنوی که بعنوان سخنران ویژه این مراسم دعوت شده بود، ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان مراسم و خوشآمد گویی به حضار با اشاره به داستان نحوی و کشتیبان در مثنوی گفتند : تا زمانی که به برزک پا نگذاشته بودم همچون «نحوی»داستان مولانا نهتنها نصف که بلکه کل عمر خود را در فنا میدیدم و امروز با آمدن به اینجا ، در برزک «محو» شدم.
محو میباید نه نحو،اینجا بدان
گر تو محوی ، بیخطر در آب ران
استاد کریم زمانی در ادامه به بیان و تفسیر اشعاری از مثنوی و همچنین تحلیل شخصیت عرفانی مولانا پرداخت و پیر رومی را گوهری تابناک بر تارک ادبیات و عرفان این مرزوبوم دانست. مولانا را «محوی» خواند که در طول مثنوی حتی یکبار از خویشتن خویش نامی نبرده و هر چه که هست محو در معشوق و خدای خویش است. مولوی را عالمی عامل به علم خویش و انسانی مختار در عرصه جبر و اختیار دانستند.
استاد زمانی در ادامه به بیان توصیههای اخلاقی و روانشناختی مثنوی پرداخت.
گفتنی است در این مراسم قبل از سخنرانی آقای کریم زمانی سید محمدرضا مصطفوی عضو شورای شهر برزک طی سخنانی ضمن خوشآمد گویی از حضور میهمانان در همایش قدرانی کرد.
دکتر مشهدی نوشآبادی عضو مرکز کاشان شناسی دانشگاه کاشان نیز با بیان ضرورت پرداخت هرچه بیشتر به مباحث فرهنگی و تاریخی منطقه ، از افتتاح مرکز پژوهشهای برزک شناسی و همکاری با مرکز کاشان شناسی دانشگاه کاشان استقبال نمود.
اجرای قطعه «نی نامه» در دستگاه شور بخش دیگری از برنامه بود که با استقبال حاضران روبرو شد.
در ادامه دکتر رضا شجری رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه کاشان به ایراد سخنرانی پیرامون مولویشناسی پرداخت.
سپس مهمان ویژه مراسم، استاد کریم زمانی، مولویشناس،مترجم و مفسر قران به ایراد سخنرانی پرداخت.
پس از پایان مراسم ،میهمانان از مرکز پژوهشهای برزک شناسی ،افتخارات فرهنگی و ورزشی و هنری شهر برزک و همچنین آثار مؤلفان برزکی در حوزه نشر بازدید کردند.
در پایان مراسم نیز،از میهمانان جلسه در اقامتگاه بوم گری سرای سوشید ، با غذاهای سنتی شهر برزک پذیرایی شد.
گفتنی است مرکز پژوهشی برزک شناسی باهدف توسعه فعالیتهای فرهنگی و ادبی،تحقیق و بررسی در ویژگیهای اقلیمی،طبیعت، تاریخ،فرهنگ و آدابورسوم مردم بخش برزک، با همکاری مرکز کاشان شناسی دانشگاه کاشان ، با مدیریت دکتر سید مرتضی طاهری برزکی و همکاری شورای اسلامی برزک،جمعی از اساتید،دانشجویان و فرهیختگان شهر برزک تأسیسشده است.
باعث افتخار بوده حضور ایشون در کاشان ای کاش اطلاع داشتم و در این جلسه شرکت داشتم.