کاشاننیوز– فهیمه استادیان: واژه استاندارد برای خیلیها تنها در یک علامت خلاصه شده که روی بستهبندی محصولات درج میشود؛ اما همین علامت اطمینان و آرامش خاطر کامل بابت مصرف آن محصول را به خریدار میدهد. به بهانه ۲۲ مهر، روز جهانی استاندارد سری به اداره استاندارد کاشان زدم تا با ریاست این اداره گفتگویی داشته باشم. محمدرضا آرین مردی که از بدو تأسیس اداره استاندارد کاشان سکاندار این مجموعه است. وصف او را بسیار شنیده بودم و همه گوشزد میکردند که اهل مصاحبه و رسانه نیست؛ اما برخلاف آنچه شنیده بودم در اولین تماس تلفنی وقت مصاحبه تعیین شد و هنگام گفتگو با سعهصدر بسیار پاسخگوی سؤالات بودند. چیزی که شاید امروز کمتر شاهد آن هستیم.
-ضمن عرض سلام و تبریک روز جهانی استاندارد خدمت شما جناب آقای آرین و همکاران محترمتان لطفاً خودتان را برای مخاطبان ما معرفی بفرمایید:
به نام خدا ضمن عرض سلام و خیرمقدم و تشکر از تشریففرمایی شما من محمدرضا آرین معاون مدیرکل و رئیس اداره استاندارد کاشان هستم که از بدو تأسیس اداره استاندارد کاشان از سال ۱۳۷۰ مشغول به کار شدم و خدمت میکنم. اداره استاندارد قبل از سال ۱۳۷۰ تأسیس و راهاندازی نشده بود. از سال ۱۳۷۰ شروع به تأسیس این اداره کردیم و ساختمانی که ملاحظه میفرمایید احداث و آزمایشگاهها و تجهیزات لازم راهاندازی شد و تا به الآن مشغول خدمت هستیم.
-لطفاً برای مخاطبان ما یک تعریف ساده از استاندارد ارائه کنید:
استاندارد در لغت به معنای قاعده و روش است. استاندارد یعنی مطابقت دادن یک فرآورده یا خدمت با موازینی که از قبل تعیین شده است. در کشور استاندارد ملی ایران را داریم. استانداردهای جهانی هم داریم و هر کشور، استاندارد مخصوص دارد؛ مانند استاندارد BS مربوط به کشور انگلیس و یا GIS مربوط به کشور ژاپن. در ایران مردم بیشتر استاندارد را با مفهوم کیفیت میشناسند و هر محصول و خدمتی که دارای استاندارد باشد باکیفیت میدانند.
-در مورد اداره استاندارد کاشان توضیح کوتاهی فرمودید لطفاً بفرمایید این اداره بر اساس چه نیازی در شهرستان تأسیس شد و در بخش اداری و آزمایشگاهی چه خدماتی ارائه میدهد؟
قبلاً نظارت بر محصولات و صدور پروانههای استاندارد چه درزمینهٔ تولید داخل و چه درزمینهٔ صادرات توسط اداره کل استان اصفهان صادر میشد. در بعضی مواقع هم ادارات نزدیک به کاشان مانند استان قم و مرکزی این موارد را انجام میدادند. با توجه به اینکه کاشان یکی از شهرهای مهم صنعتی و اقتصادی کشور محسوب میشود نیاز به وجود این اداره برای مسئولان محرز شد و از اواخر سال ۱۳۷۰ درصدد ساختمانسازی برآمدیم و در حال حاضر این اداره دارای ۸ آزمایشگاه کنترل کیفیت در رشتهها و محصولات گوناگون است.
-نحوه نظارت اداره استاندارد روی تولیدات کارخانهها و کارگاهها به چه صورت است؟
محصولاتی که در کاشان تولید میشود و مشمول استاندارد اجباری است – نزدیک به ۱۰۰۰ قلم کالا مشمول استاندارد اجباری است- کارشناسان استاندارد بهصورت تصادفی و سرزده به واحد تولیدی مراجعه و از خط تولید نمونهبرداری میکنند. این نمونهها در آزمایشگاههای همین اداره موردبررسی قرار میگیرد و اگر آزمایشگاه موردنظر را نداشته باشیم به آزمایشگاههای همکار مراجعه میکنیم. لازم به ذکر است طبق اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر واگذاری امور به بخش خصوصی در کاشان ۲۳ آزمایشگاه همکار داریم و پروانه استاندارد به آن اعطاشده است. در برخی موارد کارشناسان ما به مراکز عرضه و فروش محصولات مراجعه میکنند و حتی محصولات را خریداری میکنند و موردبررسی و آزمایش قرار میدهند. اگر محصول تولید کاشان نباشد جواب آزمایشها به ادارات استاندارد
استانهایی که محصول در آنها تولیدشده فرستاده میشود و در صورت مغایرت با موازین استاندارد با تولیدکننده برخورد قانونی میشود. تنها کنترل ما محدود به واحد تولید نیست و مراکز عرضه هم تحت کنترل است و ماهی یکبار این بازدیدها صورت میگیرد. این مسیر در خصوص استانداردهای اجباری و حتی تشویقی صورت میگیرد؛ اما در استانداردهای اجباری با استعلامهایی که از ادارات مرتبط مانند صنعت، معدن و تجارت از ما صورت میگیرد اداره استاندارد از شرایط واحد تولیدی مطلع و کارشناسان به آن واحد مراجعه میکنند.
– چه خدماتی برای واحدهای تازه تأسیس ارائه میدهید؟
واحدهایی که تازه تأسیس هستند هم میتوانند از مشاوره کارشناسان ما جهت اخذ استاندارد کمک و مشاوره دریافت کنند. اگر شرایط واحد تولیدی مناسب باشد، دارای آزمایشگاه و یک شخص متخصص بهعنوان مدیر کنترل کیفیت باشد، میتواند پروانه استاندارد را دریافت کند.
-پوشش خدماتی اداره استاندارد کاشان در منطقه چه شهرهایی است؟
علاوه بر شهرستان کاشان، دو شهرستان آران و بیدگل و نطنز را پوشش میدهیم. برای سهولت در کار اربابرجوع و جلوگیری از ایاب و ذهابهای بیمورد و با توجه به اینکه ریاست این اداره معاون مدیرکل استان است، حدود ۹۵ درصد اختیارات استان به این اداره تفویض شده است و ۵ درصد باقیمانده هم قانون به ما اجازه تفویض نمیدهد. اگر قانون اجازه میداد مسئولان استان باقی اختیارات را نیز تفویض میکردند.
-تولیدات غیراستاندارد درنهایت چه میشوند و چگونه از چرخه مصرف خارج میشوند؟
بعد از به قطعیت رسیدن غیراستاندارد بودن تولیدات، محصول جمعآوری و به استان گزارش تخلف واحد تولیدی ارائه میشود. اگر واحد تولیدی اقدام به جعل علامت استاندارد کرده باشد پیگیری قانونی میشود. چنانچه کد دهرقمی زیر علامت استاندارد را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند میتوانند از صحتوسقم اینکه نشان استاندارد محصول واقعی یا جعلی است مطلع شوند. درواقع این شماره دهرقمی، شناسه واحد تولیدی است؛ البته موارد جعل خیلی بهندرت اتفاق میافتد. محصولات غیراستاندارد اگر طبق قانون برای سلامت انسان مضر باشد امحا میشود و اگر خطری برای سلامت نداشته باشد و شرایط استفاده داشته باشند توزیع میشوند ولیکن ۹۰ درصد امحا میشوند.
-آیا صرف دریافت نشان استاندارد محصول برای همیشه مشمول این استفاده از این علامت است؟
خیر، تمدید پروانههای استاندارد قبلاً یکساله بوده است و الآن سه سال شده است. نمره منفی طی این مدت نباید به ۹۰ برسد و شرایط استاندارد و تداوم کیفیت رعایت شود.
-روند اخذ استاندارد برای یک واحد تولید و مسیری که باید طی کند به چه صورت است و چه مدت به طول میانجامد؟
ابتدا واحد تولیدی از طریق اداره استاندارد و سامانه این اداره اقدام به اعلام درخواست میکند. کارشناسان ما به واحد مراجعه و شرایط را بررسی میکنند و در صورت داشتن شرایط لازم گواهی استاندارد به واحد تولیدی داده میشود. ازنظر زمانی بستگی به مراجعهکننده دارد؛ هر چه زودتر شرایط لازم را در واحد تولیدی خود ایجاد کند پروندهاش زودتر تکمیل و به کمیته علائم ارسال
میشود و مسلماً سریعتر پروانه را دریافت خواهد کرد. مدیران کنترل کیفیت از طرف اداره استاندارد دورههای آموزشی را میگذرانند و گواهی آموزش به آنها داده میشود و نماینده ما در واحد تولیدی هستند.
-آیا نشان استاندارد قابلابطال است؟
در این چند سال اخیر پروانهی ۳۵ واحد تولیدی را ابطالشده است زیرا امتیاز منفی آنها بیشازحد مجاز بوده و شرایط استفاده از نشان استاندارد را نداشتند. این عدم صلاحیت از گزارشهای کارشناسان و شکایات مصرفکنندگان محرز میشود. این واحدها باید از ابتدا مسیر اخذ گواهی استاندارد را طی نمایند و علاوه بر این تخلف و رزومه منفی آنها در سایت استاندارد ثبت میشود و مجرم به جعل نشان استاندارد هستند. خوشبختانه در شهر کاشان این اتفاق کمتر رویداده است.
-بحث استانداردهای دیگر مانند ایزوها هم از طریق اداره استاندارد صادر میشود؟
استانداردهای ایزو بیشتر مربوط به مباحث مدیریتی است و باکیفیت محصول سروکار ندارد و ساختار یک سازمان را ازلحاظ مدیریتی و منابع انسانی را ممیزی میکند. این گواهینامهها توسط شرکتهایی که مورد تأیید سازمان استاندارد هستند اعطا میشود. فهرست این شرکتها در سایت اداره استاندارد موجود است.
-ایزوهای افتخاری ازنظر شما معتبر است؟
ایزوهای افتخاری اگر توسط شرکتهای مورد تأیید سازمان استاندارد یا شرکتهای معتبر جهانی داده شود مشکلی ندارد؛ اما متأسفانه بهتازگی با واحدهای تولیدی و حتی خود ما تماس گرفته میشود و بدون اطلاع از شرایط واحد تولیدی و بازدید از آن گفته میشود که شما بهعنوان یک واحد تولیدی نمونه حائز دریافت ایزوی افتخاری هستید و در قبال دریافت وجه گواهی و تندیس به آنها داده میشود و اینگونه گواهیها اعتباری ندارد.
-استاندارد روی محصول نهایی تأکید دارد یا بر فرآیند تولید هم نظارت میکند؟
استاندارد از مواد اولیه که وارد واحد تولیدی میشود تا محصول نهایی بر تمام فرآیند نظارت دارد. نظارت بهداشتی کارگاهها، ماشینآلات و محصول در حال تولید و حتی مهارت کارگران هم جزء وظایف استاندارد است.
-اداره استاندارد با چه اداراتی مرتبط است؟
اداره صنعت، معدن و تجارت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو، اداره تعزیرات، اداره کار، تعاون و امور اجتماعی که معمولاً با ادارات نظارتی گشتها و کارگروههای مشترک داریم.
-مصرفکنندگان معمولاً وقتی با یک کالایی مواجه میشوند که غیراستاندارد است یا اطلاعات درجشده روی بستهبندی و لیبل محصول با محصول مطابقت ندارد به محل خرید و فروشنده مراجعه میکنند؛ آیا راهی وجود دارد که بتوانند از طریق اداره استاندارد پیگیری نمایند؟
یکراه همان شماره پیامک ۱۰۰۰۱۵۱۷ هست که میتوانند از هویت محصول مطلع شوند. اگر شکایت داشته باشند میتوانند به سامانه سازمان ملی استاندارد مراجعه و در قسمت ثبت شکایات مشکل خود را ذکر کنند. این شکایت به اداره استاندارد شهری که واحد تولیدی در آنجا مستقر هست ارجاع داده میشود و کارشناسان شکایت را موردبررسی قرار میدهند با شاکی تماس میگیرند و به مشکل رسیدگی میکنند. در قانون استاندارد هم آمده که اگر محصولی باعث خسارت و زیان شود تولیدکننده باید تمام خسارت را جبران و پرداخت نماید. اداره استاندارد تمام امور مربوط به شکایت و مشخص نمودن خسارت را انجام میدهد. اگر مشکلات پیشآمده شدیدتر باشد بهعنوانمثال نقص عضو اتفاق بیفتد با گزارش اداره استاندارد به مراجع قضایی اعلام میشود و حکم صادر میشود و درصورتیکه به مورد شکایت رسیدگی نشود اداره استاندارد موردنظر بازخواست خواهد شد. اگر این مسیر توسط مصرفکنندگان درست طی شود بهتدریج کالاهای بیکیفیت از بازار جمعآوری میشود.
-ممکن است از فعالیتهایی که اداره استاندارد انجام میدهد و گمان میکنید زیاد در خصوص آن اطلاعرسانی نشده است صحبت کنید؟
یکی از اقداماتی که شاید کمتر در مورد آن صحبت شده کالیبراسیون و کنترل کیفیت نازلهای سوخت جایگاههای عرضه بنزین و گازوئیل است که بهصورت دورهای توسط شرکتهای مورد تأیید اداره استاندارد انجام میگیرد و اگر مشکلی وجود داشته باشد به شرکت فرآوردههای نفتی و به اداره استاندارد گزارش میدهند و با آنها برخورد قانونی اعم از جریمه یا حتی قطع سهمیه خواهد شد. البته باز اعلام میکنم در کاشان به علت مذهبی بودن شهر و حساس بودن به کسبوکار حلال و موقعیت اجتماعی، این اتفاقات خیلی بهندرت روی میدهد.
-شرکتهای همکار که مورد تأیید اداره استاندارد هستند به چه صورت فعالیت میکنند؟
دو نوع شرکت همکار داریم؛ یکی شرکتهایی که وظیفه آنها آزمون محصولات است و اداره استاندارد برخی از موارد را بهصورت برونسپاری به این شرکتها واگذار میکند. نوع دیگر شرکتهایی هستند که کار آنها خدماتی است مثل نظارت بر ایمنی و عملکرد آسانسورها در مراکز اداری و مسکونی یا نظارت بر ایمنی وسایل تفریحی در شهربازیها و…
-با توجه به اینکه نواحی صنعتی زیادی در منطقه کاشان وجود دارد آیا ارتباط مدیران واحدهای صنعتی با اداره استاندارد و کارشناسان شما به سهولت انجام میگیرد؟
مراجعین ما مدیران واحدهای تولیدی، خدماتی و صادراتی هستند که بهراحتی میتوانند مراجعه کنند. دفتر من به روی مراجعین باز هست و هرگونه مشکلی باشد آماده پاسخگویی هستم. خط مستقیم دفتر ریاست ۵۵۵۴۷۰۲۰ است که بدون بوروکراسیهای اداری در خدمت واحدهای تولیدی هستیم و خطمشی ما این است که مدیر یک واحد تولیدی نباید زمانش را صرف کارهای اداری کند چراکه کار اصلی آنها تولید است.
-محصولات تولیدی کاشان بسیار زیاد است اما شاید بتوان گفت از بین این محصولات گلاب و عرقیات و فرش، شرایط استراتژیک بیشتری دارند. اداره استاندارد کاشان چه برنامهها و خدماتی برای این دو محصول دارد؟
صنایع غالب شهرستان کاشان فرش ماشینی است. بالغبر ۸۰۰ واحد تولید فرش ماشینی در منطقه وجود دارد. خوشبختانه ماشینآلات این واحدها جزء مدرنترین خطوط تولید جهان هستند و ازلحاظ کیفیتی مشکلی نداریم و متقاضی دریافت پروانه استاندارد زیاد است. بهطور میانگین سالانه ۷۰ واحد تولیدی پروانه استاندارد دریافت میکنند.
-اطلاعیهای در سایت اداره استاندارد کاشان مربوط به سال ۹۴ درجشده است به این مضمون که چون فرش از محصولاتی است که مشمول استاندارد اجباری ست؛ تولیدکنندگان محترم جهت دریافت پروانه استاندارد مراجعه نمایند. این اطلاعیهها هرچند سال یکبار اعلام میشود؟
اگر واحدهای تولیدی بخواهند اقدام به صادرات محصولات خود کنند ملزم به دریافت پروانه استاندارد هستند و صادرات بدون داشتن استاندارد ممنوع است. مصرفکنندگان هم بیشتر به دنبال محصولی هستند که نشان استاندارد دارد. تعداد واحدهای فرش ماشینی در کاشان زیاد است و اداره استاندارد درصدد اعطای پروانه به آنها است و تعداد ۶۰ واحد هم به ما مراجعه کردهاند و پروانهی آنها در شرف صدور است و برای سرعت بخشیدن به این کار علاوه بر آزمایشگاه اداره استاندارد از سه آزمایشگاه همکار هم کمک گرفتهایم. حدود ۲۳ واحد گلاب و عرقیات صنعتی داریم که همه پروانه استاندارد دارند. واحدهای سنتی که نمیتوانند شرایط استاندارد را ایجاد کنند اینها تحت نظارت اداره استاندارد نیستند. استاندارد در کنار سیب سلامت برای واحدهای صنعتی اجباری است. البته طرحهایی هم برای دریافت شناسه بهداشتی واحدهای سنتی ایجادشده است و سازمان غذا و دارو روی آنها نظارت دارد.
-اگر اجازه بدهید با توجه به اشاره حضرتعالی به فرش دوباره به این موضوع برگردیم. استاندارد برای فرش ماشینی اجباری است و خیلی از واحدها استاندارد ندارد. آیا این واحدها متخلف هستند؟
برچسبگذاری استاندارد مشمول استاندارد اجباری است؛ یعنی مشخصات فرش ازلحاظ نوع تراکم و نوع جنس و مواد بهکاررفته باید در برچسب فرش ذکرشده باشد. به دلیل ازدیاد واحدهای تولیدی بهتدریج اقدام دریافت پروانه استاندارد نمودهاند و واحدهایی که پروانه استاندارد ندارند توزیع و فروش محصول آنها طبق قانون ممنوع است و حداقل کاری که واحدهای تولیدی میتوانند انجام دهند این است که پروانه انطباق برچسب را دریافت کنند. یک پروانه دیگر هم برای فرش وجود دارد که پروانه انطباق ویژگیها است که فرش را تحت بار دینامیک و استاتیک و آزمونهای تست نوری و آزمونهای شستشو و… قرار میدهند.
-تفاوتی که در قیمت فرش در بازار وجود دارد نشان میدهد که در فرآیند تولید اتفاقاتی میافتد که تولیدکنندهای میتواند باقیمت تمامشده کمتر و گاهی زیر قیمت بازار تولید کند. بهعنوانمثال روی برچسب فرش قید میشود ۱۰۰ درصد آکریلیک اما تمام نخی که استفادهشده آکریلیک نیست.
چنین چیزی نیست چون نخ آکریلیک با چشم مشخص است و قیمت را هم بازار تعیین میکند.
-منظور من این است که بهعنوانمثال برند الف دارای استاندارد است. طبق گفته شما برای نگهداری از نشان استانداردی که دارد باید از مواد اولیه تا خط تولید و محصول نهایی تمام شرایط و ضوابط را رعایت کند و این خواهناخواه مستلزم هزینه است؛ زیرا تولیدکننده مجبور است مواد اولیه مرغوب تهیه کند و ازنظر ویژگیهای فنی همه موارد موردنظر استاندارد باید رعایت شود و این باعث میشود بهای تمامشده تولید این تولیدکننده نسبت به آنهایی که این موازین را رعایت نمیکنند بالاتر باشد و هیچگاه نتواند در این جنگ قیمت پیروز شود.
امروزه مصرفکنندگان به دنبال محصولات باکیفیت هستند که دارای علامت استاندارد باشد. خیلی از تولیدکنندگان اعلام میکنند که چون استاندارد ندارند خریدار محصول آنها کم است. اگر مصرفکنندهای در این خصوص شکایت داشته باشد برخورد خواهد شد هم به خاطر نداشتن پروانه استاندارد و هم به خاطر بیکیفیت بودن محصول.
-واحدهای تولیدی که دارای پروانه استاندارد هستند توسط کارشناسان شما مرتب بازدید میشوند. آیا واحدهایی که استاندارد ندارند هم مورد بازرسی کارشناسان شما قرار میگیرند؟
بله این در برنامه اداره استاندارد هست و قاعدتاً این واحدها از امتیازات کمتری برخوردار هستند و مشتریان کمتری دارند و از تسهیلات بانکی محروم هستند و صادرات هم نمیتوانند داشته باشند. همانطور که گفتم تعداد واحدها زیاد است و ما بههرحال باید امکانات اداره را هم بسنجیم.
-خیلی از تولیدکنندگان واقعاً میخواهند سالم تولید کنند اما نمیتوانند با تولیدات بیکیفیت باقیمت پایین رقابت کنند
برخورد خیلی شدید با متخلفین میشود. شما میتوانید از سازمان غذا و دارو سؤال کنید که چند پرونده به دادگاه فرستادهاند. چند روز پیش فرآوردههای گلاب و عرقیات غیراستاندارد امحا شد. برای فرش هم بهتدریج میشود و ما باید امکانات اداره و شرایط روز را هم در نظر بگیریم. درخواست برای فرش هم خیلی زیاد شده و خود تولیدکنندگان بدون اینکه ما بخواهیم مراجعه میکنند.
-مورد دیگری که وجود دارد در خصوص فرشهای طرح ۷۰۰ و طرح ۱۰۰۰ هست. فرشهایی که ۵۰۰ شانه هستند و روی برچسب آنها ذکرشده طرح ۷۰۰ و اکثر مصرفکنندگان آن را بهعنوان ۷۰۰ شانه خریداری میکنند.
نه چنین چیزی وجود ندارد. الآن تکنولوژی فرش کاشان بالاترین تکنولوژی را در ایران و در جهان دارد. چطور میشود فرش ۵۰۰ و ۷۰۰ را تشخیص ندهند؟ من این مورد را نمیپذیرم اگر موردی بود به من اطلاع بدهید. این نوعی کلاهبرداری و غش در معامله است و اگر به ما اعلام شود فوراً برخورد میکنیم. اگر در واحد تولیدی یا در بازار توسط مصرفکننده به ما اطلاع داده شود صد در صد برخورد میشود. این تخلف و کمفروشی است. پروندههایی هم وجود دارد که به خاطر واحدهای تولیدی خیلی خوبی که در کاشان داریم تعداد آنها را نمیگویم؛ اما پروندههایی بوده که منجر به حبس و جریمههای سنگین شده است.
-از متخلفان صحبت کردیم آیا سیاستی برای تشویق تولیدکنندگانی که طبق قوانین عمل میکنند وجود دارد؟
-بله در روز جهانی استاندارد همایشهایی در مراکز استانها برگزار میشود که از واحدهای نمونه تقدیر میکنند. خوشبختانه امسال دو واحد نمونه از کاشان داریم؛ شرکت جهان ترمز کاشان و شرکت فرش نیما بافت کاشان بهعنوان واحدهای نمونهی استانی از آنها تقدیر میشود و از طرف دولت تسهیلاتی هم برای آنها ازلحاظ وامها و امکانات صادراتی و معافیتها در نظر گرفتهشده است. دو مدیر کنترل کیفیت نمونه هم از کاشان داریم؛ آقایان رضا بوستانی از شرکت لنت پارس و محسن عباسی از شرکت فولاد کویر که از آنها تقدیر خواهد شد. لازم به ذکر است که هرساله تولیدکنندگان برتر از کاشان در این همایشها هستند که نهتنها در سطح استان بلکه در سطح کشور هم بهعنوان تولیدکننده نمونه انتخابشدهاند. خبر دیگری که باید اعلام کنم صدور اولین پروانه آزمایشگاه همکار در استان برای انجام آزمون سیلندر گازی خودروها به شرکت همایون کاشان است که برای اولین بار در استان این پروانه را دریافت کردیم.
-سؤالات من تمام شد لطفاً اگر پیامی برای مردم که مخاطبین اصلی و مصرفکنندهی محصولات و خدمات هستند دارید بفرمایید.
کاشان یک شهر صنعتی و قابلرقابت با بسیاری از استانها است. اینجا کلانشهری است که امورات آن در حد یک استان است و به شما قول میدهم غیرازآن واحدهای متخلف ازلحاظ فرش ماشینی حرف اول را میزند. صادرات بسیاری داریم و تولیدکنندگان بهمحض دریافت پروانه استاندارد به سهولت میتوانند از طریق گمرک کاشان این کار را انجام دهند. در مورد گلاب و عرقیات هم واحدهای تولیدی بسیار خوبی داریم. مصرفکنندگان هم باید به ما کمک کنند. شما نباید از یک اداره با ۱۰ نیرو انتظار داشته باشید که شهری مثل کاشان را کنترل کند. مصرفکنندگان نباید کالای غیراستاندارد و بیکیفیت را خریداری کنند؛ این در تمام دنیا وجود دارد! ما نباید صرفاً متکی به ادارات نظارتی باشیم. اگر مصرفکنندگان، گلاب با علامت استاندارد و سایر مجوزهای بهداشتی خریداری کنند، واحدهای غیراستاندارد خودبهخود حذف میشوند. سالها پیش برای گلاب پیشنهاد دادم که شرکت تعاونی ایجاد شود برای بستهبندی گلاب که عرقیات و گلاب سنتی در آنجا آزمایش شود، درصد اسانس مشخص شود و در بستهبندی خیلی شکیل وارد بازار شود. اداره استاندارد کاشان هم آمادگی دارد به آن شرکت بستهبندی پروانه استاندارد بدهد. تا قبل از بستهبندی گلاب و عرقیات مشکلی ندارد چون با فرآیند حرارت سروکار دارد؛ در هنگام بستهبندی است که تمام آلودگیها ایجاد میشود. من بنا به تجربهام این پیشنهاد را در چندین دوره شوراها و جلسات مختلف مطرح کردهام. یکی از افتخارات ایران این است که امسال پوستر روز جهانی استاندارد توسط رضا رحیمیان طراحیشده است. شعار روز جهانی استاندارد ۲۰۱۷ «استانداردها شهرها را هوشمند میکند» است که شعار بسیار پر معنایی است که اگر بخواهم در مورد آن صحبت کنم وقت زیادی میطلبد. از شما تشکر میکنم. مناسبت بسیار خوبی بود که تشریف آوردید. سؤالات شما بسیار فنی و کارشناسی شده بود و من هم در حد بضاعت به آنها پاسخ گفتم.
-ضمن تبریک مجدد روز جهانی استاندارد و تشکر از شما بابت وقتیکه به این گفتگو اختصاص دادید برای شما و تمام همکارانتان آرزوی موفقیت دارم.
مصاحبه مفیدی بود و به مدیریت و پرسنل این اداره خسته نباشید میگم.
چه عجب خبری از اداره استاندارد شنیدیم.