کاشان نیوز– محمد مشهدی نوش آبادی: «جَریده رَوی» به خاطر«تنگی گذرگاه عافیت» کاری است که امروز اصلاحطلبان منطقه کاشان پیشه کردهاند، از میان سروصداهایی که عدهای بلند کردهاند، صدایی از اصلاحطلبان یا چپ کاشان به گوش نمیرسد.
این در حالی است که ما در آستانه انتخابات مجلس هستیم، مجلسی که دولت آقای روحانی به همسویی آنان نیاز مبرم دارد. اصلاحطلبان توجه ندارند که چند طیف رقیب در شهر معمولاً تابع سخن یک نفر یا یک گروه مشخص هستند و لااقل برای انتخاب کاندیدا و انسجام نیروها فرصت چندانی نمیخواهند، اما اصلاحطلبان که به لحاظ رویکرد مردمی و وجود نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی طیف وسیعی از نیروهای منطقه را شامل میشوند، فرصت جمعبندی دیدگاهها را دریکی دو ماه مانده به انتخابات ندارند.
این امر ضروری مینماید از هماکنون برای انتخابات مجلس طرحی دراندازند. منظورم این نیست که از هماکنون بر سر یکی یا دو نفر به توافق برسند بلکه منظور این است که باید چارچوبهای تصمیمگیری، چشمانداز و اهداف آینده را مشخص کرده و انتظارات خود را از کاندیدای آینده کاشان مشخص نمایند.
قصد من این نیست که این استراتژی را تعریف کنم یا اینکه حتی اصلاحطلبان را برای رسیدن به کاندیدایی مستقل بخوانم، زیرا ممکن است که شرایط طوری رقم بخورد که به معرفی کاندیدایی ائتلافی با دیگر گروههای همسو نیاز باشد.
اما توجه اصلاحطلبان را به این نکته جلب میکنم؛ درصورتیکه پتانسیلهای اصلاحطلبی در شهر را درست ارزیابی و هدایت کنند انتخابات آینده مجلس از آنان است. حقیقت این است که به لحاظ وزنههای سیاسی، فرهنگی و بهویژه علمی کفه جریان اصلاحطلب از همه گروههای دیگر سنگینتر است و اگر اصلاحطلبان از این ظرفیتها استفاده کنند نیرویی بیرقیب در منطقه هستند.
شاید بتوان وضعیت انتخابات پیش روی مجلس را با اولین انتخابات مجلس در اولین دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی یکسان شمرد. از چندین دوره اخیر انتخابات مجلس فقط در آن دوره کاندیدای اصلاحطلبان- مهندس توفیقی- بر صندلیهای بهارستان تکیه زد.
در آن دوره باوجودی که چند کاندیدای نزدیک به طیف اصلاحات نیز تعداد قابلملاحظهای از آرا را که میتوانست سهم توفیقی باشد از آن خود کردند، اصلاحطلبان از شور و هیجان حاصل از انتخاب خاتمی برای انسجام خود بهرهبرداری خوبی کردند. دورههای دیگر به خاطر کثرت کاندیداها و بیبرنامگی و شیوه باری به هر جهتی سران اصلاحات همه تلاشها هدر میرفت.
اکنون نیز دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی است و عمده ترقی خواهان و دلسوزان انتظار دارند که نمایندگانی روانه مجلس شوند که از سیاستهای اعتدالی «دولت عقلا» پشتیبانی نموده و کشتی طوفانزده کشور را به ساحل نجات رهنمون شوند.
اصلاحطلبان کاشان که امروز عمدتاً به کارهای عامالمنفعه و فرهنگی روی آوردهاند باید توجه داشته باشند که بزرگترین نیاز امروز مردم حمایت از حرکت منطقی است که دولت روحانی در پیشگرفته است.
اولین قدم در این راه آن است که چارچوبهای انتخاب کاندیدا یا هر استراتژی دیگر را پایهگذاری کرده و همه طیفهای اصلاحطلب چه طیفهای وابسته به شهر و روستا و محل و چه طیف جمعیتهای سیاسی و احزاب را سازماندهی کرده و راهکارهای تصمیمگیری نهایی را مشخص نمایند و اطمینان داشته باشند درصورتیکه یک گروه مشخص که برآورد همه طیفهای اصلاحطلب باشد، تعیین شود رسیدن به اهداف اصلی و احیاناً انتخاب کاندیدای واحد قرین به توفیق خواهد بود.
حرف دراینباره بسیار است، فعلاً به همین مقدمه بسنده کرده و نیرویهای چپ و اصلاح طلب را به تبادلنظر و ایجاد زمینه گفتگو فرامیخوانم.
اخبار , فرهنگ و هنر , یادداشت
وزنههای سیاسی، فرهنگی و علمی جریان اصلاحطلب از گروههای دیگر سنگینتر است
اگر اصلاحطلبان درست ارزیابی کنندمجلس آینده در اختیار آنان است
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=36063
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
نامه سرگشاده فعالین ستاد انتخاباتی پزشکیان در کاشان به استاندار اصفهان
-
مدیریت مجموعه ما خوب عمل می کند، برخی از مردم گردشگرنما هستند
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
نامه سرگشاده فعالین ستاد انتخاباتی پزشکیان در کاشان به استاندار اصفهان
-
مدیریت مجموعه ما خوب عمل می کند، برخی از مردم گردشگرنما هستند
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
بافکربایدباکسی بمیدان آمد که مردم وی راپذیراباشند
باسلام وعرض ادب واحترام نویسنده مطلب بی اندازه خوشبین هستند.تصوربازگشت اصلاح طلبی بااین وضعیتی که دارندخیال خام است.بی دلیل نیست که اصلاح طلبان کاشانی باانجام امورخیریه وفرهنگی دارندبرای بیست سال آینده برنامه ریزی می کنندوهرگزتصوربازگشت زودتراز۱۵سال رابه قدرت ندارند.نگارنده مطلب هم خیلی خوشبین نباشد.این کلمه بدجوری خراب شده وحالاحالاهاهم درست بشونیست.
نماینده دوره اتی مجلس همانا مهندس صدراییه بلند پرواز
ولی اگر نگاه به نتایج همه انتخابات های شهر بیاندازیم جز یکی دو تا بقیه کاندید اصولگراها جائز اکثریت آرا بوده است. حتی در همین انتخابات آخر آقای روحانی تنها۳۶ درصد کل آرا را بدست آورد و شوراهای منطقه همه اصولگرا شدند. نباید با اسااس مبانی غلط تصمیم بگیریم که نتیجه اش صددرصد غلط می شود.
اما هیچکدام از کاندیداهای دیگر نصف این رای را هم نداشتند. تازه همه اصلاح طلبان پای صندوق نیامدند. ضمن اینکه هر کس در کاشان ۳۶درصد بیاورد قطعا به مجلس خواهد رفت. چون اکثریت نسبی برای مجلس لازم است. مسلم است اگر اصلاح طلبان مانند انتخابات شوراها به میدان بیایند رای نمی آورند. همه بحث بر سر نوع حضور است. حضور کمرنگ یا پر رنگ نتایج متفاوت خواهد داشت.