کاشان نیوز– محمد حسین کریمی: گروه پارلمانی دوستی سوئیس امروز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ماه از صبح وارد کاشان شده و از مکان هایی همچون شرکت سیمان کویر کاشان و فرش بافی عتبات عالیات بازدید کردند.
گروه ذکر شده از شش نفر تشکیل شده که برای بازدید از آثار تاریخی و همکاری با سرمایه گذاران ایرانی بوده ، این گروه در بدو ورود به بازدید از کارخانه سیمان کویر کاشان در جاده برزک رفتند
این هیئت پارلمانی هدف خود از این بازدید ها را ارتقا سطح روابط میان دو کشور دانستند و افزودند که برای بررسی راهکارهای سیاسی و اقتصادی دو جانبه وارد ایران شده اند.
رئیس پارلمان دوستی سوئیس: در بازدید امروز از کارخانه سیمان کویر کاشان پس از اعلام هدف خود برای این بازدید عنوان نمود : پس از فعالیت هایی در شرکت های کوچک و بزرگ و عضویت در پارلمان سوئیس ، بگویم که از صنعت ایران بازدید چندانی نداشته ام ، اما تا بحال از شرکت خودرو سازی و صنعت سیمان بازدید کردم ، و قبل از این در مورد تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران تحقیقات و مطالعاتی انجام داده ام که در این سفر از نزدیک با آن ها آشنا شدم .
جان فرانسیس افزود در مورد سرمایه گذاری شرکت سوئیسی افزود : از این سرمایه گذاری بی اطلاع هستم اما خوشحالم که اکنون شرکت هلدسین و کارکنان آن تا این اندازه فعالیت دارند ، بنده این فعالیت ارزنده این شرکت را به مسئول آن در سوئیس گزارش خواهم داد
جان ترانسیس ریم به حضور کشورهای اروپایی در دهه 70 اشاره کرد و بررسی توسعه همکاری با ایران و به خصوص منطقه کاشان را یاد آور شد.
رضا فرزانه مدیر اتاق بازرگانی کاشان نیز که هیئت پارلمانی سوئیس را همراهی میکرد در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت : شرکت سیمان کویر کاشان در سال 1382 تاسیس شده و روزانه 2 هزار تن سیمان تولید می کند ، اما تولید سیمان با صادرات کمی روبرو است .
رئیس هیئت مدیره شرکت سیمان کویر کاشان در دلیل بازدید این هئیت پارلمانی را سرمایه گذاری شرکت هلدسین سوئیس در این شرکت ذکر کرد و گفت این شرکت سوئیسی 49 درصد از سهام را خریداری کرده است، و شرکت یکی از زیر مجموعه های شرکت اسپندار است که این شرکت 5 درصد از سهام سیمان کشور را به خود اختصاص داده است .
وی ضمن اینکه سرمایه گذاری شرکت هلدسین سوئیس را سودمند تلقی کرد و گفت هر گونه استفاده ای در این زمینه چه برای ایران و چه برای سوئیس ارزش بالایی خواهد داشت و باعث افزایش روابط دو طرفه ما با این کشور خواهد شد، عنوان کرد در این کارخانه از تکنولوژی های روز دنیا استفاده می شود و بیان داشت به دنبال توسعه و گسترش شرکت سیمان کویر هستیم و در نظر داریم در عرصه تولید بتن و آهک نیز پا بگذاریم.
فرزانه در پاسخ به سوالی در مورد جاده برزک که کامیونهای این کارخانه نیز از آن عبور میکنند گفت:طرح تعریض این جاده در دستور کار مسئولین قرار گرفته است
وی در پایان افزود: قیمت سیمان در شروع سال تا به حال با نوساناتی همراه بوده اما از این به بعد به میزان قبلی خود باز خواهد گشت .
رئیس هیئت پارلمانی سوئیس نیز طی سخنانی گفت؛ در کشور سوئیس همه علاقه مند به سرمایه گذاری اند اما تحریم های ایجاد شده برای کشور ایران باعث محدودیت هایی برای سرمایه گذاران شده است و ما امید واریم نتایج نشست ژنو موفقیت آمیز باشد و تحریم ها برداشته شود و زمینه های سرمایه گذاری کشور ها فراهم شود.
یوس نیدگر افزود با این که سوئیس بی طرف است زمانی که تحریم های اتخاذ شده که مهم ترین آن ها تحریم بانکی بود با توجه به اینکه تحریم ها جهانی است برای بانک های ایرانی در انتقال ارز از یک کشور به ایران مشکل ایجاد کرده است .
وی اظهار داشت، در صورت پایان موفقیت آمیز مذاکرات ژنو سوئیس ارتباط خود را با ایران آغاز خواهد کرد و بواسطه این سفر ایران داشتیم رسانه های سوئیس با انتشار مقالات و اخبار ها به مردم اطلاع رسانی کرده و من نیز پس از بازگشت به سوئیس در مورد پتانسیل های اقتصادی در کاشان مصاحبه ای ترتیب خواهیم داد.
گفتنی است که 49 درصد شرکت سیمان کویر که در زمان وزارت مهندس محلوجی بر وزارت صنایع و معادن تاسیس شد در مالکیت (هلدینگ) شرکتی سوئیسی است.
لازم به ذکر است شرکت هلدینگ (به انگلیسی: Holding company) شرکتی سهامی است که دارای شرکتهای زیرمجموعه دیگر بوده و کنترل شرکتهای زیرمجموعه مستقیماً زیر نظر مدیران و هیئت مدیره شرکت اصلی است. شرکت هلدینگ با خریدن بخش عمدهای از سهام شرکتی دیگر، میتواند در آن شرکت حق رای داشته باشد، که در این صورت به شرکت دوم شرکت فرعی (یا وابسته) هم گفته میشود و برخلاف «تراست» که تنها امانتدار سهام شرکتها است، شرکت مالک (هلدینگ) سهام شرکتهای تولیدی را فقط در حدّی خریداری میکند که بتواند برای آنها تصمیمگیری کند. به علَت آنکه صاحبان اوراق قرضه و سهام ممتاز از حق رأی برخوردار نیستند، شرکت مالک با خرید نیمی از سهام عادی هر شرکتی میتواند تصمیمگیری در آن شرکت به دست بگیرد. در روش شرکت مالک هرچند شرکتها استقلال حقوقی خود را حداقل در ارتباط با دنیای خارج حفظ میکنند، اما استقلال مالی آنها به کلی از بین میرود. همچنین سیاستهای مربوط به شرکتها تا حد زیادی به مالک انتقال مییابد. شرکتهای فرعی هویت قانونی خودشان را بعنوان شرکتهای مجزا حفظ میکنند، اما کنترل هر شرکت فرعی تحت نظر شرکت هلدینگ خواهد بود.
شهردار و شورای شهر و فرماندار کجا هستند؟؟؟؟؟؟؟؟ واقعا شهر بی کس است و هیچ دلسوزی ندارد و تیمسار هم تنهای تنها باید بار همه مشکلات را به دوش بکشد چرا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! واقعا برای شهربزرگ کاشان متاسفم یثربی (ره)کجایی که نماینده کاشان تنهاست..........................