کاشان نیوز: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: تعدادی بیمار شبه وبا در کاشان مشاهده شده، اما تاکنون هیچ موردی از بیماری وبا در این شهرستان گزارش نشده است.
سید علیرضا مروجی گفت: با مشارکت مردم، با رعایت نکات بهداشتی در بهداشت فردی، شستوشوی سبزی، عدم استفاده از آبهای آلوده برکهها، بیماری وبا کنترل و پیشگیری شده است.
وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به وبا تا پایان فصل گرما و حتی فصل پاییز، مراقبتهای بهداشتی به ویژه بهداشت فردی باید مورد توجه جدی شهروندان کاشانی قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان همچنین از افزایش دو و نیم برابری تب مالت در کاشان نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: تعداد بیماران تب مالت در این شهرستان از پنج مورد در سال گذشته به 15 مورد در سال جاری افزایش یافته است.
این مسئول، شیوع بیماری تب مالت را افزایش استفاده از پنیرهای بومی اعلام و خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از این امر شهروندان باید تا حد امکان سعی کنند از مصرف پنیرهای بومی خودداری کرده و در صورت استفاده از پنیرهای بومی حداقل دو تا سه ماه در آب نمک نگهداری و سپس مصرف کنند.
مروجی همچنین شیوع بیماری سالک در مناطق کویری از جمله کاشان را اجتنابناپذیر دانست و عنوان کرد: با توجه به ضرورت تخصیص اعتبارات لازم برای نابودی منشاء این بیماری؛ اما تاکنون هیچ اعتباری توسط وزارت بهداشت و درمان برای این امر تخصیص داده نشده است.
وی مناطق راوند، زیدی و فین کاشان را از مناطق سالکخیز این شهرستان ذکر و تصریح کرد: این نگرانی وجود دارد که با افزایش جمعیت در مسکن مهر، افزایش بیماری سالک را نیز به دنبال داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان منشاء این بیماری را پشه خاکی، سگ، گربه، شپش، موش و پشه اعلام کرد و بیان داشت، با کنترل زبالهدانیها و مخروبهها برای پیشگیری از این بیماری، در حال حاضر تعداد بیماران سالک در کاشان نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است.
این مسئول در پایان متذکر شد: با توجه به اینکه شپش یکی از راههای ابتلا به بیماری سالک است لذا والدین باید با شروع سال تحصیلی نسبت به بهداشت فردی بچه ها دقت بیشتری داشته باشند.
منبع: فارس
دیدگاه شما