مدیر جهاد کشاورزی کاشان خبر داد
بررسی دلیل کاهش آب چشمه سلیمانیه کاشان
مدیر جهاد کشاورزی کاشان از بررسی دلیل کاهش دبی آب چشمه سلیمانیه فین کاشان توسط یک گروه کارشناس خبر داد.
جواد امانپور امروز اظهار داشت: به دعوت جهاد کشاورزی کاشان سه نفر کارشناسان متخصص در زمینه آب و خاک از استان اصفهان برای بررسی کاهش دبی آب، مرمت و بازسازی قنات چشمه سلیمانیه فین کاشان، فعالیت خود را آغاز کردند.
وی افزود: استفاده از متخصصان غیربومی برجسته به دلیل اهمیت چشمه سلیمانیه فین کاشان است تا اقدامات این گروه جای هیچ گونه شک و شبههای در بررسیهای انجام شده نداشته باشد و در آینده جهاد کشاورزی کاشان به عنوان مقصر معرفی نشود.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان خاطرنشان کرد: گروه کارشناسان پس از بررسیهای انجام داده، توصیههای کارشناسی خود را به جهاد کشاورزی ارائه داده تا اقدامات مورد نیاز و میزان هزینهها اعلام شود.
به گفته وی تاکنون 10 درصد از راهکارهای ارائه شده توسط کارشناسان در ارتباط با کاهش دبی آب چشمه سلیمانیه فین کاشان عملیاتی شدهاست.
امانپور در ادامه با اشاره به کمکهای قابل توجه بهرهبرداران چشمه سلیمانیه فین کاشان طی سالهای گذشته عنوان کرد: بهرهبرداران چشمه سلیمانیه همانگونه که پیش از این همکاری داشتهاند، همکاری آنان برای نگهداری از این منبع آبی ارزشمند و حیاتی باید ادامه داشته باشد و منتظر کمکهای زمانبر دولتی نباشند.
وی افزود: مشارکت کشاورزان بهرهبردار چشمه سلیمانیه فین کاشان برای نگهداری از این منبع آبی مهم، به دلیل در اختیار داشتن مدارک محلی و از طرفی دیگر ثبت ملی شدن این چشمه، کمرنگ بودهاست.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان در ادامه محدود نبودن منابع آب دو چشمه سلیمانیه فین کاشان و اسکندریه نیاسر به منابع آب این شهرستان را مهمترین عامل حجم آبدهی ثابت و زیاد این دو چشمه و همخوان نبودن حجم دبی آب این دو چشمه با حجم منابع آب کاشان دانست.
این مسئول یادآور شد: به طور یقین، منابع تأمین آب این دو چشمه به منابع آبی کاشان ختم نمیشود و به احتمال زیاد منبع تغذیه آن از خارج حوزههای این شهرستان است، اما تاکنون به اثبات نرسیدهاست.
به گفته وی شناسایی منابع تغذیه این دو چشمه از وظایف وزارت نیرو و مدیریت امور منابع آب کاشان است و باید مطالعاتی برای شناسایی منابع تغذیه آب دو چشمه سلیمانیه فین کاشان و اسکندریه نیاسر انجام دهند.
امانپور دبی آب ثابت اولیه چشمه سلیمانیه فین کاشان را 350 لیتر بر ثانیه ذکر و تصریح کرد: طی سالهای متمادی و با وجود خشکسالیهای اخیر در حال حاضر این میزان به 200 لیتر بر ثانیه کاهش یافتهاست.
وی کاهش این میزان آب در این چشمه تاریخی در نیم قرن گذشته را پدیدهای نادر خواند و گفت: براثر خشکسالیهای اخیر 40 درصد از آب چشمه سلیمانیه کاشان کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان از مهمترین عوامل کاهش آب چشمه سلیمانیه کاشان را خشکسالیهای اخیر منطقه اعلام و بیان داشت: برخی عوامل دیگر از جمله برداشت معدن در منطقه، نیز در کاهش آب چشمه میتواند مؤثر باشد که نیازمند مطالعه بیشتر در این زمینه است.
این مسئول تأکید کرد: همانگونه که کاهش آبدهی چشمه سلیمانیه ادامه داشته در صورت ادامه خشکسالیها باز هم شاهد کاهش آبدهی چشمه سلیمانیه هستیم.
به گفته وی درحال حاضر حدود 500 هکتار از زمینهای زراعی و باغی مناطق فین کوچک، فین بزرگ، دشت حسنآباد و دشت دروازه فین توسط 17 هزار نفر کشاورز بهرهبردار چشمه سلیمانیه فین کاشان آبیاری میشود.
چشمه آب سلیمانیه، در جنوب باغ تاریخی فین قرار دارد و آب آن فوقالعاده صاف است، ولی به واسطه داشتن بعضی املاح برای آشامیدن مناسب نیست اما به دلیل کیفیتهای خاص خود مانند صافی، پاکی و روشنایی کمنظیر و همچنین کیفیت ثابت و تغییر ناپذیرش همواره مشهور و ضربالمثل بوده است.
این چشمه از بن صخرههایی به نام کوه دندانه و شکاف تخته سنگهای معدن گچ و آهک واقع در شش کیلومتری غرب کاشان از زمین میجوشد و برخی اعتقاد دارند در دوران شاه سلیمان صفوی در اطراف این چشمه صفه یا بنایی ساخته شده و به این سبب آن را چشمه سلیمانیه مینامند.
منبع: خبرگزاري فارس
دیدگاه شما