کاشان نیوز-محمود ساطع: هر صبحگاهانی که خورشید بر میدهد، بیشتر درمییابیم زندگی و محیطزیستمان را به نفع حضور انسان و حضور حقهی گیاهان، درختان و جانداران تغییر دهیم. درمییابیم راه نجات شهرها را در همزیستی مناسب انسان با محیط دانسته و در حوزهی حملونقل شهری به وجوه انسانی شهر تأکید کنیم.
از میان تمام وسایل نقلیه، دوچرخه، کم آلایندهترین و ارزشمندترین دستاورد خلاقه آدمی است که علاوه بر بهبود تندرستی و شادابی فردی و اجتماعی، امکان جابهجایی آدمی را بهآسانی فراهم میکند. ازاینرو، شهرسازان میکوشند خط دوچرخه را پس از پیادهراه و مهمتر از حملونقل عمومی دانسته و معابر و شریانهای اصلی شهرها را به آن اختصاص دهند.
خوشبختانه در ایران نیز، شهرهای بسیاری چون اصفهان، یزد، شیراز، قزوین و حتا کلانشهرهایی چون تهران، مشهد و تبریز؛ گامهای بلندی برای توسعه خطوط دوچرخه برداشته و میکوشند امکان زندگی بدون خودرو را برای شهروندان، فراهم آورند.
نگاهی انسانی و آیندهنگرانه خواهد بود اگر کاشان نیز چون شماری از شهرهای ایران، در این روزها، تعدادی از معابر اصلی خود را برای ماشینها محدود کند و زمینه حضور آسان معلولین و چرخهاشان، پیادهروی عمومی و دوچرخهسواری خانوادگی را برای شهروندان فراهم آورد.
مدیران شهری کاشان، کدام خیابانها، کدام شریانهای اصلی شهر را برای حذف ماشین در روز جهانی بدون خودرو انتخاب میکنند؟
بیش از هفتهای مانده است تا یکم مهرماه، روزی که روز جهانی بدون خودرو نامیده شده است. روزی برای زیست انسانی و مسالمتآمیز انسان با انسان، انسان و شهر، انسان و تاریخ، انسان و طبیعت.
شورای ترافیک، شهرداری و پلیس راهور کاشان و سایر ارکان مدیریتی شهر، مسئولیتی برابر این روز احساس میکنند؟
دیدگاه شما