کاشان نیوز: عصر دوشنبه 15 آبان در تالار شهر از لوح و تمبر «کاشان، شهر جهانی نساجی سنتی» در جشن و آیینی ویژه رونمایی شد.
این مراسم البته بدون حواشی نبود و برخی از آنها از چشم رسانهها دور نماند.
اولین حاشیه این مراسم، ساعت عجیب و غریب شروع برنامه یعنی ساعت (۲ بعداز ظهر) بود که از روزهای قبل تعجب خیلیها را برانگیخت که چگونه ناهارنخورده باید عزم تالار شهر کنند!
البته رسانههای محلی نیز به ساعت برگزاری رویداد واکنش نشان دادند، کاشان آنلاین نوشت:
با این ساعت آغاز جشن، کوه برنامهریزیتان موش زایید!
خب تا اینجای برنامه ظاهراً همه چیز خوب است و مقبول اما ساعت اعلام شده برای آغاز این مراسم یعنی ۲ بعدازظهر!!! ، چیزی فراتر از عجیب و غریب است و قطعاً باید در کتاب گینس ثبت شود!
فکرش را بکنید، شمار بسیاری از مدعوین این برنامه تا بروند یک لقمه ناهار بزنند باید شال و کلاه کنند و راهی تالار شهر شوند و آنهایی هم که کارمند و شاغل اداری هستند، تا انتهای برنامه احتمال قریب به یقین در حال چُرت! و درکردن خستگی کار روزانه خواهند بود مگر اینکه در حین برنامه صدای مجری و احتمالاً موسیقی زنده، در و دیوار تالار را بلرزانند و خواب از سر خستگان بپرانند!
بخشهایی از این مراسم البته از شبکه استانی اصفهان بشکل زنده نیز پخش شد البته با سانسور دستگاه پیانو!
طبق شنیدهها با به تصویر کشیدن پیانو در رسانه ملی مخالفت شده بود که مسئولان برگزاری مراسم ترجیح داده بودند در زمان پخش زنده آنرا با روپوش پارچهای سانسور کنند و پس از پایان پخش زنده پارچهها برداشته شد و نواختن آن آغاز شدکه برخی نیز معتقد بودند اجرای یک موسیقی کلاسیک آنهم با پیانو که سازی خارجی است، با روح سنتی حاکم بر برنامه همخوانی نداشت.
مورد دیگر به عدم تجلیل از برخی بافندگان منسوجات سنتی در کاشان برمیگشت وگویا مدتی پیش در خلال تقدیر از فعالان حوزه بازار سنتی کاشان به مناسبت روز ثبت ملی بازار کاشان از چند شعر باف تجلیل میشود اما برای این برنامه که اصالت آن به نام نساجی و فعالان این هنر بود نام این عزیزان را از قلم میاندازند!
مراسم در تالار شهر تمام شد و مسئولان سوار بر ماشین به سمت بوستان نساجی یا همان پارک ملت رفتند که حواشی آنجا برای خود حکایتی دیگر است!
از پارک دوبل ماشین حامل مسئولین در خیابان گرفته تا نصب بنر معرفی مراسم بعد از ورود مسئولان تا نور کم و تاریکی بوستان و نبود روشنایی لازم برای نمایش غرفههای صنایع دستی حاشیه جالب این رویداد بود.
و اما آتش بازی با صدای مهیب بر روی دیوار قلعه جلالی که متعلق به دوره سلجوقی است و قدمتی ۹۰۰ ساله دارد در حضور مسئولین میراثی از همه جالبتر بود اتفاقی که حتی از طرف نه تنها این مسئولان هیچ تذکری داده نشد بلکه دیگر حضار نیز برایشان چندان اهمیت نداشت و برای متوقف کردن برنامه آتش بازی اقدامی نکردند اما این مسأله بازخورد منفی بیشتری از بازخورد مثبت این آیین در سطح کشوری پیدا کرد و در فضای مجازی توسط تعدادی از خبرنگاران بازنشر شد.
هر چند که مراسم نه در شأن کاشان برگزار شد و نه در حد و قواره حتی مدیران شهر! بیبرنامه گی از عدم حضور استاندار و وزیر میراث فرهنگی نکته مهم دیگری بود که نشان از عدم توان مدیریتی مجموعهای دارد که برگزاری مراسم را بعهده گرفته بود!
دیدگاه شما