کاشان نیوز: «فاطمه کاظمی» دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی معدن، گرایش فرآوری مواد معدنی، موفق به دریافت جایزه البرز ۱۴۰۱ از سوی بنیاد فرهنگی البرز شد.
به گزارش جوان آنلاین، در جایزه البرز ۱۴۰۱ حدود ۶۰ نخبه از سراسر کشور بهعنوان افراد برگزیده معرفی شدند.
در این رویداد خانم فاطمه کاظمی دانشجوی دکترای مهندسی معدن دانشگاه کاشان بهعنوان یکی از نخبگان برتر علمی کشور برگزیده شدند.
بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی باهدف کمک به اشاعه فرهنگ ترویج و توسعه علم در کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانش آموزان برگزیده و نوباوگان و نوجوانان بااستعداد ایرانی، از طریق اعطای جایزه البرز به همت مردی خیراندیش و نیکسیرت، مرحوم حسینعلی البرز تأسیس و وقف گردیده است که طی بیش از نیمقرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را موردحمایت و تشویق قرار داده است.
خبر فوق وقتی اهمیت پیدا میکند که اخبار مربوط به معادن در کاشان به دلیل بی توجهی اداره متولی بحرانی عمیق در فضای بصری و محیط زیست برای بهرهبرداری و تاثیرگذاری در اطراف خود نشان میدهد.
اولین نکته که در این موضوع باید به آن پرداخت مخدوش شدن منظر و اختلال بصری است که با دیدن مناظر تخریب شده و وجود لاشه های سنگ و گردوغبار بر اطراف و اشخاص تاثیر بسیار منفی میگذارد.
نکته دوم و مشکلات محلی که باعث لطمه به منابع آبی، مراتع، آلودگی هوا و رفت و آمد کامیونها در اطراف مناطق مسکونی است.
مشکلات دیگری هم وجود دارد که پرداختن به آنها حوصله خواننده را سر میبرد.
اما علت این مشکلات چیست؟
آیا بکارنگرفتن اشخاص متخصص و تحصیلکرده در این حوزه یکی از دلایل این مشکلات نیست؟
آیا بی توجهی به مشکلات محلی و کم اهمیت تلقی کردن بازخورد اجتماعی این معادن دلیلی مهم در اعتراضات مردم به معادن نیست؟
بیتوجهی به تخصص، ادارات ما را درگیر سلیقه شخصی مدیرانی خواهد کرد که علناً از افکار عمومی و رسانه گریزان هستند و به همین دلیل از بازخورد کارهای خود بیاطلاع هستند همین نکته باعث کاهش کیفیت و عدم کارکرد مناسب میشود.
اینکه بخواهیم هیچ کاوش معدنی و استخراجی صورت نگیرد خواسته معقول و منطقی نیست اما اینکه بخواهیم در کمترین آسیب به مناظر بصری و آلودگی و آسیب به محیط زیست انجام شود خواستهای است مشروع که باید برای متولیان هم قابل درک باشد. به منظر بصری مسافران، ساکنان محلی، محیط زیست و… توجه کنند و صرفاً راحتی بهرهبردار و سود اقتصادی مدنظر نباشد. مخدوش کردن چهره مناظر طبیعی حق مسافران و عابران را در اولین قدم تضییع میکند.
نکتهای که ظاهراً در برنامه ریزی و کارکرد مدیریت معادن جایی ندارد!
دیدگاه شما